Nerede kullanacaksın, hangi sıcaklıklarda hangi hava koşullarında, ağırlığı mı önemli fazla kaplamaması mı?
Ağırlık ve hacim küçüldükçe fiyatlar çok kabarıyor.
dgaggy'nin dediği gibi sadece yazın +20 de kullanacaksan her türlü çadır olur. Ama yağmur çamur olma ihtimali var dersen iki katlı çadırlar var onlar en sağlıklısı. 2 katlı alırkenden de dikkat etmen gereken çadır kurulduğunda iki katında kesinlikle birbirine tems etmio olması. Eğer temas ederse buhardan çadırın su alır.
Bir de zeminle senin arandaki ısı transferini kesmek ya da en aza indirmek için mata ihtiyacın var. Matın da yumuşaklığına, konforune ve hacmine göre fiyatalr değişiyor. Konforlu olsun diyorsan mat yerine şişme yatak al. :cherry:
Ben mat kullandım pek rahatsız olmadım, her yerde uyuyaiblme potansiyleim var çünkü
Benim kullandığım çadır hannah'tı, ilk tecrübesiz bir şekilde aldım ama memnun kaldım. 3 mevsilik çadır diye geçiyor.
2+1 kişilik, 3.500 gr kadar, 90 lira civarı
Mat olarakta en ucuzu diye bundan almıştım. Tek kusuru fazla yer kaplıyor...
Bunalr şişme matlarmış:
45 lira
34lira
Bir de tulum var.. Akşamları serin olan yerlerde hayat kurtarıyor. Uyku tulumalrının açıklamalarında kullanım hava sıcaklık aralığı dereceyle yazıyor hepsinin. Fiyatı ve sıcaklık aralığı uygun olanı seçebilirsin.
Sentetik ve kaz tüyü olanları var. Haliyle kaz tüyü olanları biraz pahalı, kışın kullanmayı düşünmüyorsan 150-300 lira arasında fiyatları, gereksiz

.
Mesela şu 23 lira. İki taraftan fermuarlı olduğu için iki tulumu birleştirip çift kişilik tulum yapabiliryorsun sanırım. +24/+11 sıcaklık derecesi aralığı verilmiş. Ama bana sorarsan tulum alacaksan +15/-2 gibi bir değerde alman laızm çünkü +20 den sonra zaten tuluma ihtiyaç duyulmuyor.
Mumya tipliler var bunlar haliyle tek kişilik:
Bu +23/0 aralığındaymış ve 70 lira.
Genel olarakta benim bilidğim Lafuma ve Hannah markaları uygun fiyatlı ve iyidir. Benim fikirlerim tabi. İyicene bir araştırırsınız.
Kolay gele.