Neden polisler motosikletleri daha fazla durduruyorlar ?

Neden polisler motosikletleri sık durduruyorlar

• Kullanılan toplam oy
    352
Dikkat edildiğ zaman trafikte bir çok motorun plakasız olduğu farkedilmektedir. Bunların çoğunun tescil yaptırmadığı gibi bir o kadarıda çalıntı motordur. Bence Trafik polisinin kontrollerinde sadece plaka kontrolü değilde motor ve şasi numaralarını da kontrol etmesi gerektiğini düşünüyorum.Bu belki biraz zamanımızı alacak kotrollerde biraz bekletileceğiz ama inanıyorum ki bir çok arkadaşımızın çalınan motsikleti bu şekilde yakalanabileceği kanısındayım. Nedeni ise örneği ile sabit, arkadaşımın çalınan motoru bu şekilde bulundu. Hırsızın çaldığı aynı marka motora çalıntı olmayan plakayı takarak trafikte kullandığı, motor şasi numarasının kontrolü ile ortaya çıktı.

Son düzenleme:
bence daha az çevriliyor bugüne kadar hiç çevrilmedim bence daha çok üstüne gidilmeli

İstanbulda doğdum büyüdüm. İlk motorsikletim cbr125 di. 8 ay kadar ehliyetsiz kullandım. İkinci motorum 600f 1 yıl ehliyetli olarak kulladım şuan apachem var ve toplamda 3 yıldır bir kez bile polis tarafından durdurulmadım. Hi bana ehliyet soran olmadı. Hatta ve hatta geceleri asayiş çevirmeleri oluyo bilirsiniz. Ben polisi görünce yavaşlıyorum polis bana motor sen devam et diyo geçip gidiyorum. Yani işin özü ne ehliyet ne ruhsat nede kask v.s. için hiç polis tarafından çevirlmedim.

Eh hocam sanada yuh yani :) Ne şanslıymışsın yahu.

bence daha az çevriliyor bugüne kadar hiç çevrilmedim bence daha çok üstüne gidilmeli

Trafikte az vakit geçirdiğin için olabilir. Ben hergün 100km yapıyorum. Bana hep denk geliyor.. :)

Son düzenleme:
sürekli hergün motosiklete binen arkadaşların çevirmelere denk gelme olasılıkları daha fazladır. daha önce çok uzun km.ler araç kullanıyordum.abartısız 2-3 günde mutlaka kontrola denk gelirdim. hatta 30 dakika içinde 2 kez ceza yediğimde olmuştu. polis memuru arkadaşlardan şunu istiyorum. tam korumalı ve farları açık motosiklet sürücülerinin evrakları genelde tamdır ve kurallara daha fazla uyarlar diye düşünüyorum. biraz daha tölerans lütfen.

bende 3 yildir ehliyetim var,2 kere durduruldum biri de gece 2 ydi kurtkoyde:)
ama bence asil sebep motorcularin cogunun ehliyet almamasi..

Durduruluduğumdaki sorgulamalar

-Ehliyet kontolü
-Ruhsat Kontrolü
-Sigrta süresi kontrolü
-Motoru kredi ile mi yoksa peşin mi aldım kontrolü
-Rehin durumu kontrolü
-Kaskı çıkar yüzünü görücem kontrolü
-Bu saatte otobanda ne işin var kontrolü ( gece saat 3:00 )
-Yanlış yerden döneektin niyetin ne kontrolü.

Her durdurulduğumda üzerimde
Mont + Kask + Eldiven + Dizlik mevcuttu demekki onlardan biri olmasa daha ne çeşit sorgulamalarla karşılaşacaktım.

(başlığa eklenmiştir )

yaklaşık 8 ay ehliyetsiz kullandım birçok çevirmeden geçtim ama durdurmadılar hatta polise selam verdim...urla da şahin tepesinde kuruyorlar tezgahlarını....

şuan ehliyetim var ve artık daha rahat oluyorum polis görünce....ehliyetşart...

gece 3:00 te de bırak ta çevirsinler be kardeşim:mrgreen: Belki içmeden geliyorsundur :p

gece 3:00 te de bırak ta çevirsinler be kardeşim:mrgreen: Belki içmeden geliyorsundur :p

Yok be abi otobandan balıkesirden--> İstanbul'a geliyordum eşimle beraber. Ama benzinim bitmek üzereydi otobanın ortasında Allah'^tan polis durdurdu da en yakın çıkışın hangisi olduğunu öğrendim benzin alıp tekrardan otobana girdim :) Adama o telaşla benzin istasyonunu sorunca ehliyete falan da bakmadı :D

CBA

valla abi bazısıda can sıkıntısından. Bizim yazlıkta bi ekip var adam beni her gece eve giderken çeviriyor , o kadarda abartmayım ama 7 günün en az 3 ünde çeviriyor. Başka yolda yok eve giderken kesin önlerinden geçiyosun onlarda durduruyor..

Ayrıca küçük hacimli ve küçük boyutluları daha çok çeviriyorlar kanaatindeyim, çok dikkat ettim ben çevrildiğimde genellikle 250 cc altı oluyor. Arabayla geçerkende dikkat ediyorum hiç bi zaman ss bi motor çevirmede görmedim.Sİzce bunlar bi tesadüfmü?

hala geçerli mi bilmiyorum ama bi aralar kulağıma motorlu canlı bomba şüphesi olduğu için önlemleri arttırdıkları gelmişti ama yalanda olabilir belediyede çalışan bi arkadaşım söylemişti:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Genelde yüksek cc li makine daha hızlı gittiğinden ve sol yada orta şeritte oldugundan durdurmaya fırsatları olmuyor. ışıkta çok arkadaşımın kontağını kapatıp aldıklarını bilirim.

peki neden beni hiç durdurmuyorlar? 3 yıldır A2 ehliyetim var sadece 2 kere durdurdular. Daha çevirsinler istiyorum motosikletleri, Böylece ehliyetsiz sürücü sayısı azalır diye düşünüyorum. Tabi kafamdan " ulan ehliyeti de boşu boşuna aldık kimsenin baktığı yok" gibi saçma düşünceler geçmiyo değil :)

cok cesıtlı durumlar var okudugum yazılara gore....denetlemede kurtulmak avantajlı olmak ıcın kask ve ekıpmanlar takılmalı onlar takılması gerektıgı ıcın takılmalı ceza yememk ıcın degıl hayatımızı kurtaracakları ıcın takılmalı...ama polıslerın dengesız davranısları barız bı sekılde ortada ama nedenını acıklayamıorum...

m.s

13 yıl oldu 4 ya da 5 kez çevrildim kask v.s olunca pek durdurmuyorlar zaten...

bunlarda benim arşivimden

bu polise
bizim kanunen ne gibi yaptırım haklarımız var
olur ya kasksız vb bazen polisler de de görüyoruz nadiren.
kırmızı ışıkta geçenlerse çok oluyor
hani o bana ceza kesmiş ya ben de ona ceza yedirip ödeşerek egolarımı tatmin etmek istiyorum:queen:

bugün tam ışıkta durmuşum arkamdan da motorsikletli polis geldi
o da ışıkta durmuş yani ışıkta geçmedi
artçı polisinde kaskı var adamlar full koruma
bende de mont eldiven gözlük bere var
adamlar çek kenara dese haklı koskoca polis takmış ışıkta da bekliyor bende
ise bere var
ben tabi başım öne eğik bakamıyorum elemanlara
neyse adamlar yazmadı ama yazsa haklı
bende kısa mesafe çarşı ortası diye almıyorum genelde ama uzun yolda şart zaten
çarşıda da şart ama işte

şimdi ben kask lı olsam kask takmayan polise kasksız ne geziyosunuz diyebilirmiyim o hakkım var mı
yada ışıkta geçen polise

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu başlık biraz yanlış olmuş, scooter kullanıcıları durduruluyor genellikle ek olarak kasksız iseniz durdurulmazsanız şanslısınızdır o günlük.. bunun nedeni ise bence, araçların otomatik olması nedeniyle kişilerin ehliyet almadan da binecek cesareti bulmaları, çevremizde artan scooter kuryeciliği ve çoğunun ehliyeti bulunmaması.. potansiyel ehliyetsiz muamelesi görüyor bu sebepten scooter kullanıcısı, motorun cüssesine bakarak ve şerit değiştirmelerdeki agresif kullanım tutumuyla bu kişileri seçiyor polisler.. ha bir de istanbulun yoğun trafiğinde emniyet şeridine çıkıp 30km/h üzeri sürat yapıyorsanız durdurulup ceza yeme riski fazla..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar