4 gün önce motorumu teslim aldım.Halledilen sorunlara gelince.
1) menteşesinden çatlak olan depo riskli olduğu için kaynak atılmadan lehimlendi(kütahyada sadece 1 tane metal lehim ustası var o da fabrika malzemesi düzeyinde lehimleme yapıyor ama iyi iş çıkardı.) üstüne metal contası kaplandı ve o bölge şambrel (bildiğimiz iç lastik) ile desteklenerek titreşimlerden absorbe edildi.
2) deriyaj boştayken ve kalkış anında çıkardığı takırtı %80 düzeyin azaltıldı. Bu güçteki makinelerde normalmiş.sesi hissetmeniz için motor bloğuna kadar eğilip kulak vermeniz gerek.Ben anca böyle hissettim arkadaşlarda abartma hallolmuş işte dediler

fazla titizlik işte napacaksınız
3) Altını yere vurduğum için kırılan karter kapağındaki ve karterdeki kulaçıklar müthiş bir icatla hiç motor inmeden halledildi. Karter kapağının üstüne aynı boyutta kalın saçtan 2. bi kapak yapıldı ve civata deliği açıldı.Karterdeki kırık karşılığa da parça alıştırıldı ve tornadan civata açılarak kırık olan bölge yeniden sıkıştırılarak yağ sızıntısı engellendi. Üstelik kapak üstündeki kalın saç o bölgeyi daha dayanıklı yaptı.
4) motor yağı Shell 4T tam sentetik motosiklet yağı ile değiştirildi.Ayrıca yağ filitresi değişti.Yağ koyulmadan önce motor içindeki çapaklar gaz yağıyla dışarı atıldı.
5)amortisörler yumuşatıldı.
6)kuyruk bölgesinde kırık olan plakalık lambası değiştirildi(scooter plakalık lambası yuvasıyla) ek olarak plakalık lambası mavi led ışıl oldu
7) bir civata yeri kırılan kayış koruma kapağı yeni delik açılarak sıkıldı.Şimdi daha sağlam.
8)Eksoz borusu civataları başta olmak üzere hepsi teker teker sıkıldı.Paslanan civatalar paslanmaz kromla değiştirildi.
9)Bujiler değişti.
10)Radyatör ve fanı sökülerek çamurdan kirden arındırıldı.
11)Akü şarj edildi.
12)Hava filtresi ve tankı temizlendi.
13)Motor bloğu gaz yağı ile temizlendi. Pasta, cila ve bi kutu balata temizleme spreyi kullanarak makineyi iyice parlattık.
Artık ASİ kızım kendini bambaşka hissediyor.:queen::queen::queen: BAkım masrafına gelince.Ben ustaya sadece yağ fililitresi ve bujileri verdim.Yağ dahil gerisini kendisi aldı.Teslim almaya gittiğimde borcumun 200 TL olduğunu söyledi.Ben daha yüksek bekliyordum açıkcası:queen: zira 4lt shell yağ zaten 80 TL.
Kütahyanın eski motor ustalarından gerçekten işini iyi yapıyor.Ayrıca yurt dışı irtibatıyla hyo dahil çoğu parçaları temin edebiliyor.Zamanında Kütahya sokaklarında Harley sesi duyduran bi abimiz
Makine şimdi gözüme daha da güzel gözükmeye başladı sesi ve gidişinde bariz olumlu farklar var.
Bu arada ustamız motorun işi bittikten sonra test etti ve bu güç ve oturaklılığı kendisini mest ettiğini söyledi.Tam teslim alırken 99 model BMW1200 GS geldi usta onuda kullandı. BMW yi kullandıktan sonra sahibine dönerek Bu GV650 senin makineden daha güçlü dedi.Sahibide karşı çıkarak imkansız benim makine 85 bg 1200cc dalga geçmeyin dedi.Bende pek adetim olamadığı halde anahtarı uzatarak test ettirdim.Şok üstüne şok Adam "gaz açmaya korktum ne biçim bir alet bu" dedi

.Sonra 650cc ve 73 bg değil bu dedi

Buyrun işte ruhsatı dedim bende :queen:
F650 si olan 2 kardeş dostlarımda GV650 test sürüşünden sonra kafa kafaya verip "bu nasıl bir alet?" şeklinde sorular yöneltiler.
Ayrıca tamir bakım esnasında fotoğraflar çektim ama cep telefonumdan, biraz kötü çıktı ve pc ye aktarcak ara kablomu bulamıyorum.
Fotoğraflardan bi tanesi marka düşkünü dostlara cevap olacak nitelikte.
çektiğim motor bloğu ve karbüratör fotoğraflarında MADE IN JAPAN yazısını hemen kaydettim.Benim için made in japan yazması çok önemli değil ama bazen bunu kullancak durma getiriyorlar insanı.Çünkü bu motor Harley V-rod diyende oluyor , çin mi diyenlerde oluyor

karmaşık bi durum.
Yaklaşık 2-3 hafta sonrada el yapımı yaslanma kısmı ters "V" şeklinde uzayan krom sisibarımda elime geçecek.Yaza girmeden koruma deimirinide halletsem süper olacak.Haluk abi saygılarımı gönderiyorum.:queen::queen::queen:
Şimdi havaların düzelmesini bekliyoruz ASİmle...
Saygılarımla......