Çalınan motosiklet denizden çıktı

Bence motoru gezmek için çalmışlar, benzini bitincede doğru denizin dibine göndermişler :cyclopsan
Yanlış bilmiyorsan, suyun altında bile parmak izleri kaybolmuyormuş. Polis isterse hala parmak izi alabilir ve sonra hırsızı yakalayabilir ama nerdeeeeee :pr:

4 günlük motorda tuz aşınması gerçekleşmez. Ancak o motor baştan sona sökülüp tek tek parçalarının kumdan ve tuzlu su artığından arındırılması, yağlanması, tekrar temizlenip monte edilmesi gerekiyor. İşçilik masrafı çok tutar. Arkadaşın elinden geliyorsa motorun dışındaki tüm parçaları kendi söküp temizleyip bakımını yaparak geri taksın. Motoru da ustaya açtırıp temizletip geri toplatsın. Zaten bu toplama işinden sonra da kullanmayıp satacağını şimdiden tahmin edebiliyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
4 günlük motorda tuz aşınması gerçekleşmez. Ancak o motor baştan sona sökülüp tek tek parçalarının kumdan ve tuzlu su artığından arındırılması, yağlanması, tekrar temizlenip monte edilmesi gerekiyor. İşçilik masrafı çok tutar. Arkadaşın elinden geliyorsa motorun dışındaki tüm parçaları kendi söküp temizleyip bakımını yaparak geri taksın. Motoru da ustaya açtırıp temizletip geri toplatsın. Zaten bu toplama işinden sonra da kullanmayıp satacağını şimdiden tahmin edebiliyorum.

abi bişey merak ettim. şimdi pistonların üstüne kadar tuzlu su akar dimi bundan sonrasına geçmemesi lazım değilmi suyun. yani kartel haznesine su gelirmi gelirsede çok önemli değil bende. 4 zamanlı alette yağı yenileyip birde carbon clear yaptırsak kurtaramazmıyız makinayı açmadan.

Piston'dan geçmediğini kabul edelim peki hava filtresi kutusuna bağlı olan karter havalandırmasından suyun giremeyeceğini nereden bileceğiz :)

Motoru mutlaka açmak gerekecek. Komple gazyağı ile yıkanacak. Motoru tuzlu sudan ve kumdan iyice arındırıldığına emin olunacak. Tüm hareketli kısımlar yağlanıp tekrar monte edilecek. Hortum içleri temizlenecek. Tüm filtreler değişecek. Tüm elektrik tesisatının soketleri kontakt temizleyici ile temizlenip yağlanacak. Muhtemelen kablolar kurtarılır ama elektronik ekipmanların değişmesi gerekecek. Diye yapılacak işler listesi uzayacak gidecek.

aklıma geldi
3 sene önce ralli de focus sudan geçerken emme manifoldundan silindire su alıyor
ve motor sıkıştırırken suyu sıkıştıramadığından biyel kolu yamuluyordu
vay be demiştim
demek segman bu kadar muazzam

Motosikleti
Forza250-cygnusL
motosiklet bulunmasına bulunmuş sahibinin göz<ü aydın :)
ama denizdeki tuzlu suyu motor yemiş bi kere
o motordan hayır gelirimi?

tuzlu suyu yediyse iflah olmaz artık...

Yazık arkadaş motosikleti bulundu diye seviniyor ama tatlı su olsa belki motor tekrar kullanılır hale getirilirdi.
İşte bilen de konuşuyor bilmeyen de......:pr::pr::pr:
Neden çalışmasın ki?........ Kaç tane tuzlu sudan motor çıkardılar sa?....:pr::pr:

Hep kulaktan dolma hurafeler..... :pr::pr::pr:
bir daha çalışmayacağı konusunda emin misiniz?
Bilseler zaten bu şekilde yazmazlardı... :cat::cat:

4 günde bi zarar olcağını sanmıyorum. hırsız bi zarar vermediyse yada parça çalmadıysa. elektronik parçalar değişir. mekanik iyice temizlenir. marşa basılır.
Aynen öyle yapılır.... :cat::cat::cat:

Plakası: 48N6085
Markası: HONDA
Modeli: 2004
Sahip Belge Tarihi: 08.12.2003
Tescil Birimi: MARMARİS
Renk 1: SİYAH
Renk 2: -
Cinsi: MOTOSİKLET
Çalıntı Mı: HAYIR
Hak Mahrumiyeti: YOK

Bunlar motor çalındıktan ne kadar süre sonra güncelleniyor:silent:

Şüphelendiğimiz motorların çalıntı olup olmadıklarını anlayabileceğimiz başka bir yol mu var yoksa benim bilmediğim::sapka::

arkadaşlar 2004 ve honda dan bahsediyoruz.ve 4 gün diyoruz.işlemlerden sonra ayaga kalkar ve tekeri sorunsuz bir şekilde yere basar.

Moderatör
Neye niyet neye kısmet diye boşuna dememişler :) O heykel çalınmasa, o motor sittin sene bulunamazdı değil mi? :)

ya hadi çaldın bari kenara bırak be haysiyetsizler.benim komşumun çalınmıştı bi hafta sonra bos bi arazide kullanılıp bırakılmış halde bulundu.yazık ya.kim bilir ne hayellerle almıştır onu.bunun cezasını burda çekmeseler de öbür dünyada elbet cezalarını bulacaklar arkadaşlar hiç kendinizi üzmeyin

ne şerefsizler var ya ... çalıyosun denize niye atıyosun??? off of ......

bizim 30 luk 4 zamanlı tekne motorumuz teknemiz battığı için suya gömülmüştü motoru çıkarttık yaptırdık oldu şu an gidiyor ama eskise kadar güven ve perfomans vermiyor arada boğuluyor yada tekliyor olur olmasınıda eskisi gibi omaz tabiki . . .

Her ne kadar intikam işine benziyorsa da, yinede hırsızlık işi olduğunu düşünüyorum.Çaldı ama elden çıkaramayınca korktu ve denize attı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar