ehliyet

selam ya arkadaslar benım ehlıyetım yok işin gercegı ankrada oturdugumdan dolayı zaten sadece 3 ay falan bınebılecem sonra maglum ankara nın sogukları zaten işe git aksam gel derken falan sanırım bazı aksamlar ve hafta sonları bıne bılırım o yuzden almayıda pek dusunmuyorum nerden baksanız su anda 300-400 cıvarına mal oluyor
sorum su ehlıyetsiz kac cc ye kadar ızın verılıyor ?
kurslar hıc dıyor kımı 50 cc ye kadar diyor bır duydum 125 cc ye kadar bır yardımcı olun lutfen sımdıden tesekkurler:pr:

türkiyede hiç izin verilmiyor yakalanırsan iyi bir ceza alabilirsin haberin olsun ben ce 300 400ytl kıy al sonra sen de ilerde motorunu ilerletip vitesliye geçmek isteye bilirsin.

duzgun cevaplar beklıyorum geyık degıl sımdıden sagolun

türkiyede öyle B sınıfı ehliyet ile motor kullanma lüksümüz yok. ehliyetsiz yakalandığında da 600 700 gibi bir ceza ödüyorsun birde üstüne motoru bağlıyorlar sana en azından 1000 tl ye patlar bu durum. yani artık hesabını sen yap hangisi daha uygun. git ehliyetini al paşa paşa bin motoruna aklında da soru işareti kalmasın. zaten kurslar bu 300 400 u peşin almıyorlar. taksitle 3 4 seferde ödüyorsun çokda abartılacak bir rakam olmuyor böylece. :)

Ehliyetini Al Derim Bu 50 cc de Olsa Al Ankarada Ehliyetsiz Diye Çevrilen Arkadaşların Motorlarını Çekiyolar Uğraş dur Birde ''Tubejh'' dedigi gibi ilerde 50 cc nin üstunde motora gecebilirsin
Al 1 kere alacaksın

duzgun cevaplar beklıyorum geyık degıl sımdıden sagolun

geyik ormanda arkadasım
:bestmt: üye oldugunda buranın basit bir yer olamdıgını bilmen gerekir burada kime ehliyetsiz motor kullanıcam dersen hoppp der kime korumasız kullanıcam dersin durrr der motor profesyonel bir hadise hafife alınacak bişe değil ehliyetsiz kullanıcam dersen zaten karar vermişsindir
bizden seni kararından değiştirmemizi mi bekliyorsun
ehliyetsiz trafiğe çıkılmaz

motordan önce ehliyet koruma ve eğitim alınacak sonra gider motorunuda alırsın artcınıda ona karışmam
kalın sağlıcakla:rendeer:

aydınlattıgınız için tesekkur ederım
oncelıkle ben zaten 5 yıldır yazları motor kullanıyorum ama kendı motorum olmadıgı için almayı dusunmedım
yeterınce egıtımlı oldugumu dusunuyorum ama kanunen bellı bır cc ye kadar ehlıyet olmaksızın kullanmaya ızın verılıyor bunu bılen varmı dıye sormustum ama neyse yınede sagolun

arkadaşım, eyer sen ehliyet almak istemiyorum diyerek diyer sürücüleride riske atmaktan başka bişey yapmıyorsun, kuralları ne yapman ne yapmaman konusunu bilmen gerekir yok illa almak istemiyorum diyorsan alma sonuçlarına katlanırsın.

isterse elekrikli motor olsun ister 25cc olsun ehliyet zorunlu

Sana gayet ciddi olarak cevap veriyorum ( gerçi arkadaşlarda ciddi cevap vermişler ama sana beğendirememişler). Her hacimdeki motosiklet için kanunen ehliyet almak zorundasın. Alıp almamak sana kalmış. Ehliyetsiz yakalanırsan sana toplam maliyeti 600 ytl olacaktır. Ehliyet 400 lira( b den a2 ye fark). Hesabını sen yap.

aydınlattıgınız için tesekkur ederım
oncelıkle ben zaten 5 yıldır yazları motor kullanıyorum ama kendı motorum olmadıgı için almayı dusunmedım
yeterınce egıtımlı oldugumu dusunuyorum ama kanunen bellı bır cc ye kadar ehlıyet olmaksızın kullanmaya ızın verılıyor bunu bılen varmı dıye sormustum ama neyse yınede sagolun

Onca arkadaş diyor 50cc altı içinde ehliyet gerekiyor diye siz halen hayır diyorsunuz 50ccye kadar olanlarda a1 50den sonrası a2 kullanıldığını biliyor böyle olması lazım hem 300-400 lira masraf yapmayayım derken motorunu bağlarlarsa ozaman KEŞKE dersin.:cat:

gerekli acıklamalarınızdan dolayı tesekkur ediyorum kurallarıda ayrıca zaten bılıyorum cunku b sınıfı ehlıyetım var yas 32 bu arada

ayrıca benım bıldıgım elektrikli bisikletler bisiklet sınıfına gırdıgınden hem vegıye tabı degıl hemde ehlıyet gerektırmıyor bılmeyenlere

Son düzenleme:
50 cc ye binilebilir diyen arkadaşlarına uyup motor alıp binersin polis yakalar hepsi çekilir bir tarafa aaa biz öyle biliyorduk derler sonra olan sana olur kardeşim sen al ehliyetini polis gördüğünde azrail görmüş gibi olma benim gibi için rahat olsun.

50 cc ye binilebilir diyen arkadaşlarına uyup motor alıp binersin polis yakalar hepsi çekilir bir tarafa aaa biz öyle biliyorduk derler sonra olan sana olur kardeşim sen al ehliyetini polis gördüğünde azrail görmüş gibi olma benim gibi için rahat olsun.

Kesinlikle al polis çevirmese bile geçerken 3.5 atmassın.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar