HONDA CBR 125 Almayı düşünüyorum. Sizce nasıl?

Arkadaşlar, 3 ay sonra okulların kapanacağı, honda cbr 125 almaya karar verdim. Mondial 150 ZAT alacaktım, adam sağlam resim koyuyor, motorun yanına gittiğinizde ya hacizli, ruhsat borcu var ya da motor dağılmış. Sağlam bir motor bulamadım. Mondialler çin malı üstelik. Lafım yok güzel motor bakımını aksatmazsan. Dün öylesine bakarken sitelere, gözüm cbr'a takıldı. Aslında zat'ın parası var alacaktık hemen 1.250, 1.300 civarı. Kararımı honda olarak verdim. Çünkü honda'ya herkes gibi gözüm kapalı güvenirim. Güzel motor, yani güzel yapıyorlar sağlam. CBR fiyatları sanırım 3.5 Bin TL civarı. Peki 3 Bin'e veya max. 3.5 Bin'e sağlam, 10 bin km'yi geçmemiş motor bulabilir miyiz? Avantajlarını ve dezavantajlarını yazarsanız sevinirim. Uzun yola çıkar mı mesela? :)

NOT: Özellikle repsol'den yana siyah ve kırmızı-siyah modelleri hoşuma gitti. :)

Son düzenleme:
CBR 125'in boyutları biraz küçük, iri yapılıysan, motor altında kaybolur.Sesi de çok ince, sinek sesi gibi.
Eğer "Ben görüntüye ve sese önem veririm" diyorsan CBR 125 sana gelmez.
Ama "Bu başlangıç motorum olacak, sonra değiştireceğim" diyorsan ya da "Ben Honda hastasıyım, mutlaka CBR 125 alacağım" diyorsan, hemen al, sonuçta Honda.Kendini kanıtlamış bir marka.

Aprilla falan yazmış millet, hem biraz pahalı bütçemi aşıyor, bana uygun olan 3,3.5 arası olanlar da albenisi yok. 2002 model 1990 model. :pale:

CBR 125'in boyutları biraz küçük, iri yapılıysan, motor altında kaybolur.Sesi de çok ince, sinek sesi gibi.
Eğer "Ben görüntüye ve sese önem veririm" diyorsan CBR 125 sana gelmez.
Ama "Bu başlangıç motorum olacak, sonra değiştireceğim" diyorsan ya da "Ben Honda hastasıyım, mutlaka CBR 125 alacağım" diyorsan, hemen al, sonuçta Honda.Kendini kanıtlamış bir marka.

İri yapılı biri değilim, sayıfım. Bu özelliği tam bana uyuyor. Sese önem vermem desem de, az bişi veririm. Görüntüye tabii ki önem veririm. Honda hastası değilim, dediğin gibi kendini kanıtlamış bir marka. İlk motorum mondial 150 hs zorlanıyor motor gitmiyor, bir sorunu var sanırım. Ruhsat borcu var geri vereceğiz adama motoru. :)

Eh ekleyelim, biraz da cılız bişi. :p

Kostantin

Teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Honda CBR 125 R :

Özellikle yeni başlayanlar ve sürekli kullanacak olanlar için cok kaliteli ve dayanıkLı bir motordur. Temiz ve aCiL İkinci elleri 2750 ile 3500 arasında satıLmaktadır.
Motor : Az yakar ; Çok kaçar tiptendir.. Orjinalliği bozulmadığı takdirde 140 km/h ulasabilen bir motor olduğu için ve dik oturma pozisyonuna sahip olduğu için uzun yolda da Tatmin edici bir sürüş sağlıyor. Şahsen 2. el alınması taraftarıyım ; 10.ooo km altında Temiz olanları 3ooo civarında satılabiliyor!

Honda CBR 125 R :

Özellikle yeni başlayanlar ve sürekli kullanacak olanlar için cok kaliteli ve dayanıkLı bir motordur. Temiz ve aCiL İkinci elleri 2750 ile 3500 arasında satıLmaktadır.
Motor : Az yakar ; Çok kaçar tiptendir.. Orjinalliği bozulmadığı takdirde 140 km/h ulasabilen bir motor olduğu için ve dik oturma pozisyonuna sahip olduğu için uzun yolda da Tatmin edici bir sürüş sağlıyor. Şahsen 2. el alınması taraftarıyım ; 10.ooo km altında Temiz olanları 3ooo civarında satılabiliyor!

Teşekkürler. 2 -3 Yıl kullanacağım sanırım. Ya araba alacağız sonra ya da CBR 600 alacağım para biriktirip. :mrgreen:

Uzun yola çıkabilir miyim peki? Mesela 800 KM gibi istanbul - sinop arası. Yazın köye gidebilirim. :pl:

Son düzenleme:
motoruna ve kendine güveniyorsan çıkarsın tabiki :)

Mondial istanbul dışına çıkıp geliyorsa, bakımları yapılmadığı halde buda çıkar sanırım. :mrgreen: Beylikdüzü'ne gidelim derken edirne - tekirdağa gidiyorduk arkadaşla adresi yanlış aldık. :queen:

Motoru mesela 6000 KM aldım ustaya götürsem iyi anlar mı? Veya yanımda anlayan birini mi götüreyim. ( hiç tanıdığımda yok. ) Zaten baştan güzel kullanılmışsa, bakımları yapılmışsa, devamını da ben getiririm. :cat:

Konuyu inceliyorum, msn adreslerini ekleyip soracağım. Daha 3.5 Ay var kavuşmama. :(

Son düzenleme:
Muthlu kardeşim merhaba;

Bende sen gibi napsam diye düşünüyordum. Hyosung geldi aklıma ama çıkıpta bi ton şikayet eden insanlar oldu. Direk sildim. 2. el CBR 125R alacaktım rehinli çıktı onada razı oldum ben ödeyecektim yok önce paraymış. Ve bunlar benim çok canımı sıktı. Kafam rahat değil.

Gittim Honda bayisine şu anki motorum vitrindeydi. Pazarllıkla aldım geldim içim ferah çünkü ilk sahibiyim, çünkü 2 yıl garantisi var çünkü herşeyini ben biliyorum, çünkü kafam rahat ve motorumla çok mutluyum bana istediğim performansı veriyor. Bu arada 97 kilo 173 boy ileride bende 600F almayı çok istiyorum.

Hiiç düşünme kaliteden geri kalma kafandada soruı işareti olmasın. Bence iyi bir motor kullanıcısının kalitesi olmalı =)

Selametle.

Muthlu kardeşim merhaba;

Bende sen gibi napsam diye düşünüyordum. Hyosung geldi aklıma ama çıkıpta bi ton şikayet eden insanlar oldu. Direk sildim. 2. el CBR 125R alacaktım rehinli çıktı onada razı oldum ben ödeyecektim yok önce paraymış. Ve bunlar benim çok canımı sıktı. Kafam rahat değil.

Gittim Honda bayisine şu anki motorum vitrindeydi. Pazarllıkla aldım geldim içim ferah çünkü ilk sahibiyim, çünkü 2 yıl garantisi var çünkü herşeyini ben biliyorum, çünkü kafam rahat ve motorumla çok mutluyum bana istediğim performansı veriyor. Bu arada 97 kilo 173 boy ileride bende 600F almayı çok istiyorum.

Hiiç düşünme kaliteden geri kalma kafandada soruı işareti olmasın. Bence iyi bir motor kullanıcısının kalitesi olmalı =)

Selametle.

Eyvallah, sağol. 0'ı ne kadar peki? :) Sanırım 5 Bin TL civarı. Almayı çok isterdim, garantili 7000 - 8000 bin km'de falan alacağım. 0'a para yetse keşke... :salut:

Peki banka faizi ne kadar motor kredisi çeksek bu motora aylık faiz ne kadar gelir acaba?

Yardımcı olursanız sevinirim... :)

Yardım ! :)

Parçaları duyduğuma göre pahalıymış. Öyle mi? o_O

Yardımcı olabilecek misiniz. (=

Son düzenleme:
Muthlu arkadas, madem honda almak istiyorsun honda innova'yi düsünürmüsün?
honda innova da 125cc fakat yenileri piyasada yok benim bildigim enson 2007 modelleri türkiyede faktat 2008 de trafige cikmis olanlari ikinci el olarak var.
Honda innova cbr den daha uygun fiyat bakimindan.
Honda innova hakkinda cok olumlu haberler okuyorum hem türkiyeli hemde dis ülkelerin motorsiklet sürücülerinden.
Bana sorarsan icin rahat motorsiklet sürmek istiyorsan ikinci elde olsa borcsuz sür.

evet honda innova125 veya beklersen 125i alabilirsin
125i çıkıcak diye innova yı çok ucuza satanlar var tahminimce 2000 e bile bulursun...
cbr a gelince zaten kalitesi tartışlmaz bende 182 boy var arkadaşımın cbr ı kullandığımda gerçekten rahatsızlık vermiyor bana...sende benim gibi düşünüyorsan ve kullanma imkanın varsa denemeden karar verme

Merhaba, 650 Endruya geçeceğimden CBR' mı satıyorum ilan numarası 4675357 Samsuna yolun düşerse yakından bak ve gör, ayrıca Samsunda yetkili Honda servisi de var gösterebileceğin...

benim yaşım 26 1.70 boyunda 100 kiloyum bugüne kadar vitesli ve ayaktan frenli motor kullanmadım hep scooter kullandım şimdi şimdi kendime kullana bileceyim ilk deneyimim de bana yardımcı olacak bir motosiklet arıyorum bana önere bileceyiniz bir motosiklet varmı

yardımlarınız için şimdiden tşk ederim

D_R

başlangıç için gayet ideal ve güzel bir motor dostum ama fiyat olarak sanırım 5000 tl nin üstünde fiyatı biraz farklı bunun yerne 2011 ybr 125 modelini de tavsiye ederim tabiki cbr 125 6 vites biraz daha atak ve seri olabilir ama ybr biraz daha ekonomik ve rahat olur eğer rakam sorunun yoksa cbr 125 çok iyi ama rakam sorunum olabilir dersen ybr 125 taavsiye ederim:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar