Motorun vergi kaydı

herkese merhaba
arkadaşlar internetten motorun vergisini ödeyememiştim dün vergi dairesine gittim memur bu aracın kaydı yok dedi şefe gittim oda trafik bu motorun vergiye dosyasını göndermemiş kayıt edilmemiş dedi? hiç bir şey anlamadan döndüm geldim? nedir sizce olay?

bizim arabada başımıza geldi. ruhsat üstümüze kasko filan yapılmıştı ama vergide gözükmüyodu daha doğrusu eski sahibinin üstüne gözüküyodu. elimizdeki noter satış sözlemesi ile gittik vergi dairesine evrak kayıt kısmı vardı ordaki amca 5 dakikada halletti.

bizim arabada başımıza geldi. ruhsat üstümüze kasko filan yapılmıştı ama vergide gözükmüyodu daha doğrusu eski sahibinin üstüne gözüküyodu. elimizdeki noter satış sözlemesi ile gittik vergi dairesine evrak kayıt kısmı vardı ordaki amca 5 dakikada halletti.

seninkinde en azından kayıt var bende hiç bir kayıt yok

motoru alalı 5 ay oldu acaba aldığım yer kaydettirmedimi?

boşver beleşten vergi ödemekten kurtulmuşsun işte:queen::queen:

şaka bir yanada,
ruhsatı çakartan şahısşlar il irtibata geç,
veya sen aldıgın yere git onlar halledeceklerdır...

ne memleket ama..
ruhsat varsa vergi kaydı neden yok..
vergi kaydı yoksa ruhsat neden var :?????

boşver beleşten vergi ödemekten kurtulmuşsun işte:queen::queen:

şaka bir yanada,
ruhsatı çakartan şahısşlar il irtibata geç,
veya sen aldıgın yere git onlar halledeceklerdır...

Aynı şeyi vergi dairesinde sordum kaydettirmesem ne olur diye oda benim plakayı başka araca verebilirlermiş o araç sahibide ödemezse ileride benim tc numarama vergi borcu çıkarmış dedi

türkiye bu herşey olur bence düş peşine magdur olma sonradan

Ruhsatla beraber motorun ilgili vergi dairesine gidiyorsun orda üzerine kaydını yapıyorlar ve vergisini ödüyorsun. İlgili vergi dairesi senin plakanın kayıtlı olduğu vergi dairesi örneğin Ankarada yeğenbey gibi.

Not: İllaki motorun plakasının bağlı olduğu vergi dairesine gitmen gerek diğer vergi daireleri kayıt işlemini yapamıyorlar.

seninkinde en azından kayıt var bende hiç bir kayıt yok

motoru alalı 5 ay oldu acaba aldığım yer kaydettirmedimi?

Öncelikle Vergi Dairesine gidip motorunun kaydı olmadığına dair bir yazı almalısın.
Aldığın belge ile birlikte ruhsatında yazan ilgili trafik şubesine gitmen gerek.
Trafik Şubesindeki memura epey bir rica ettikten sonra sana vereceği kaşeli bir belge ile beraber tekrar vergi dairesine giderek kaydını yaptırıp vergini ödeyebilirsin. ( Eğer ki Trafik şubesindeki memur o belgeyi verirse... Normalde artık elden vermiyorlar. )
Eğer ki nasılsa kaydım yok bende vergimi kaydım yapılsın daha sonra öderim diye düşünürsen hata edersin. Çünkü bu sefer faizi ile beraber ödemek zorunda kalırsın. Bu kaydın yapılmamış olması senin hatan değil ama sonuçta sana mâl olacak bir durum.

tamam arkadaşlar yarın gidiyim vergi dairesine bakalım neler gelecek başımıza....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar