Yollarda Ölmek İstemiyoruz Mitingi,mezarlık ziyareti fotografları,duygu ve düşünceler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
1 Kas 2008
Mesajlar
6,872
helal olsun be valla güzel resimler videolar tabi daha da güzeli bütün bunları düzenleyen yapan yapmak çin çaba gösteren ve katılan insanlardır ;)
 
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
439
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
fotolar çok güzel inşallah bi daha hiçbi motorcuyu kaybetmeyiz.
 
Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
[IMGL]http://img.sabah.com.tr/im/2009/01/28/101F7E6B313D0949A16D8668r.jpg[/IMGL]
'Artık şehir içinde 120 km. gidemezsiniz'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metrobüs yolundaki ölümlü kazalarla ilgili şöyle konuştu: "Artık şehir içinde 120 km. gidemezsiniz. Ama maselef bu hız sınırlarını aşan boyutta motosiklet olsun diğerleri olsun sürücüleri görüyoruz. Çelik bariyerler tercih sebebi esnek olması."






















:pr:
 
Katılım
13 Haz 2005
Mesajlar
3,062
http://www.haber7.com/haber/20090201/Motosikletli-kuryelerden-isyan-cigligi.php

Motosikletli kuryelerden isyan çığlığı

Motosiklet kazalarında ölümlere neden olan bariyerlerle ilgili önlem alınması için motosikletçiler Zeytinburnu'nda bir miting düzenlendi.
01 Şubat 2009 17:35

Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılan ''Yollarda ölmek istemiyoruz'' mitinge yüzlerce motosikletli katıldı.

Mitingte konuşan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Güreler, son günlerde arda arda gelen motosiklet kazalarına dikkat çekerek, kaza sebepleri farklı da olsa ölüm sebeplerinin birbirine çok benzediğine işaret etti.

Kaza sonrasında yapılan araştırmaların, motosiklet kazalarında ölümlere öncelikli olarak bariyerlerin neden olduğunu ortaya koyduğunu öne süren Güreler, hayat kurtarması gereken bariyerlerin tam tersine can aldığını ifade etti. Güreler, ''Sac bariyer kaza anında bir bıçak gibi kesip atabiliyor. Halat bariyer ise bir giyotin gibi kesebiliyor'' dedi.

Geçen günlerde bu tür acı kazaların yaşandığını hatırlatan Güreler, bu konuda yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini vurguladı.

Hasan Güreler, motosiklet kazalarında halatların ölüm ve yaralanmalara neden olmaması, aksine kaza yapanı koruması amacıyla dernek olarak önerilerde bulunmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Motosiklet kazalarında bariyerlerin neden olduğu ölüm ve yaralanma riskini minimuma indirmek için halat bariyerlerin dışı esnek ve dayanıklı PVC borularla kaplanmalı, sac bariyerlere ise süspansiyonlu tamponlar konulmalıdır. Sac bariyerlerin bıçak kadar keskin kenarlarına ise plastik takoz konulması da çok önemlidir. Bunların yanısıra bariyer direklerinin de daha emniyetli daha getirilmesi gerekiyor.

Motosiklet sürücülerinin trafikteki en büyük sorununun ise diğer araçların motosikletlileri dikkate almaması olduğunu vurgulayan Güreler, motosikletlilere ya önyargıyla yaklaşıldığını ya da görmezden gelindiğini söyledi.

Güreler, diğer araç sürücülerine seslenerek,''Motosikletlerimizde kaporta yok, kaporta biziz. Sizin gibi bizi de evde bekleyen bir ailemiz var. Kendinizi ve ailenizi düşündüğünüz kadar motosiklet sürücülerini de düşünün'' diye konuştu.

Motosikletçilere destek vermek için mitinge katılan Ahmet Utku ise motosiklet kültürünün Türkiye'de tam olarak yerleşmediğine vurgu yaparak, İstanbul trafiği için kurtuluşun motosiklet anlayışının yerleşmesinden geçtiğini belirtti.

Motosikletin trafikte hak ettiği yeri edinmesi için devletin alması gereken önlemler olduğunu savunan Utku, motosikletçilere de bazı sorumluluklar düştüğünü, bunun ilk adımının da kişisel tedbirlerin alınması olduğunu dile getirdi.

İki yıl önce meydana gelen motosiklet kazasında oğlu Onur'u kaybeden Baba Muhsin Sual ise motosiklet sürücülerinin bir kaza anında bedenlerini koruyacak bir kaportaya sahip olmadığına dikkat çekti.

Motosiklet kazalarından herkesin ders çıkarması gerektiğini belirten Sual, yollarda gerekli tedbirlerin alınması ve diğer araç sürücülerinin motosikletlileri önemsemesi halinde başka anne babaların yüreklerinin yanmayacağını söyledi.

Mitingin ardından yüzlerce motosikletçi, trafiği aksatmamak için küçük gruplar halinde dağıldı.

AA
 
Katılım
21 Eyl 2008
Mesajlar
308
İnşallah kısa zamanda yaparlar bunları..
120 Km hız yasak demiş Kadir topbaş.. sadece bununla olmaz çözüm getirin istenenleri yapın
 
Katılım
13 Haz 2005
Mesajlar
3,062
http://sondakika.com/haber-motosiklet-suruculeri-fark-edilmek-icin-miting/

http://sondakika.com/resimli_haber.asp?haber_id=1594073

Motosiklet Sürücüleri "Fark Edilmek" için Miting Yaptı
Kazaları Sonucu Bir Ay İçinde İki Arkadaşlarını Feci Şekilde Kaybeden Yüzlerce Motosiklet Tutukunu ve Moto Kurye, Kazlıçeşme Meydanında Toplanarak "Bizi Fark Edin" Çağrısı Yaptı.

Haber Yayın Tarihi: 01.02.2009 15:40
Haber: Motosiklet Sürücüleri ' Fark Edilmek' için Miting Yaptı


Kazaları sonucu bir ay içinde iki arkadaşlarını feci şekilde kaybeden yüzlerce motosiklet tutukunu ve moto kurye, Kazlıçeşme meydanında toplanarak "Bizi fark edin" çağrısı yaptı. D-100 Karayolu İncirli mevkiinde geçirdiği kaza sonucu kafası koparak ölen motosiklet sürücüsü Onur Sual'in babasının da katıldığı mitingte, kazaların önlenmesi için çeşitli öneriler sunuldu.

İstanbul'da bulunan motosiklet dernekleri ve motosiklet tutkunları can güvenliği için miting düzenledi. Zeytinburnu Kazılçeşme meydanında düzenlenen mitinge katılan yaklaşık 500 motosikletli, sürücülere "Bizi fark edin" dedi.

Motosiklet tutkunları, miting alanına gitmeden önce, geçirdiği kaza sonucu kafası koparak ölen Onur Sual'in kaza yaptığı yerin yakınında buluştu. Onur Sual'in fotoğraf ve posterlerini taşıyan motosikletliler, konvoy oluşturarak kazanın meydana geldiği D-100 Karayolu İncirli köprüsünün altından geçti. Daha sonra hep birlikte miting alanına giren motosikletliler burada kazalarda ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Onur Sual'in babası Muhsin Sual ve kardeşi Saygın Sual'in de katıldığı mitingte motosiklet sürücülerinin yollarda yaşadığı sorunlar dile getirildi. Onur Sual'i trafik canavarına kurban veren baba Muhsin Sual, oğlunun anısına düzenlenen mitingin çok anlamlı olduğunu belirtti. Gözleri dolan ve konuşmakta güçlük çeken Sual, "Herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Motosikletler de vergisi olan, plakası olan araçlar. Bu araçlar da bu yolları kullanıyor. Belediyelerin de karayollarının da dikkat etmesi gerekiyor. D-100 Karayolu'nun önemli bir bölümünde emniyet şeridi yok. Metrobüs yolu nedeniyle yol daraltılmış durumda. Başka canların yanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir." diye konuştu.

Mitinge katılan Ahmet Utlu da Türkiye'de motosiklet kültürünün oluşmadığına dikkat çekti. Yurtdışında uzun süre motosiklet kullandığını belirten Utlu, "Ülkemizde çok sayıda motosiklet sürücüsü olmasına rağmen, motosiklet kullananlara karşı bir kültür oluşmamış durumda. Bu kültürün oluşması için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Yetkililerin alması gereken önlemler var. Bunlar zamanla olacak. Ancak bizlerin de üzerine düşeni yapması gerekiyor. Önce kendi can güvenliğimizi almalıyız. Emniyet tedbirilerimizi almadan yola çıkmamalıyız. Öte yandan motosiklet kültürünün oluşması içinde çalışmalıyız" dedi.

Motosikletli Kuryeler Derneği üyesi Hasan Gürler de yaptığı konuşmada kazaların en aza indirgenmesi ve ölümlerin yaşanmaması için çeşitli önerilerde bulundu. Kazalardan sonra yapılan araştırmalarda, halat bariyerlerin ve sac bariyerlerin ölüm oranlarını arttırdığına dikkat çeken Gürler, bariyerlerin esnek pvc borularla kaplanmasını istedi. Duvar ve sac bariyerlere de suspansiyon konulması gerektiğini ifade eden Gürler, "Belki bu şekilde giyotin gibi kesen halat bariyerler ve bıçak gibi saplanan sac bariyerlerin neden olduğu ölümler azalır" diye konuştu.

Yolları ortak olarak kullanmak zorunda oldukları araç sürücülerine de seslenen Gürler, "Motosikletlileri artık görün. Bu yollarda kimimiz ekmek parası kimimiz de tutkusu olduğu için varız. Bizim araçlarımızda kaporta yok. En ufak bir hatayı canımızla ödüyoruz. Sizin olduğu gibi bizim de evde bekleyen bir ailemiz var. Ailenizi düşündüğünüz kadar bizim de ailemizi düşünün ve biraz daha duyarlı olun" dedi.

Mitinge katılan motosiklet sürücüleri de işimiz gereği olsun ya da tutkumuz gereği olsun, bu motosikletleri bu yollarda kullanmak istiyoruz. Bunu kullanırken de canımızdan olmak istemiyoruz. Sürücülerden biraz saygı ve dikkat istiyoruz" dedi.

Bir ay içinde D-100 karayolunda meydana gelen iki ayrı motosiklet kazasında motosiklet sürücüleri Onur Sual ve Uğur Ezer, başları koparak yaşamını yitirmişti.

(CİHAN)
 
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
2,658
ben anlayamıyorum ya.. Gerçekten Anlayamıyorum! Tamam Çok GÜzel bir Organizasyon yapmışız.. 1 saat İçinde Sürekli Olarak 6 Tane Haber Kanalıını ve normal kanalı sıraya koydum sürekli zaplayarak baktım bakalım bizim sesimizi kim duyacak diye ?
KanaLD ,Show Tv,Atv,NTV,CnnTurk,Haberturk Bunları Sürekli Gezdim ama Sadece ATV HABER YAPTI BİZİ!! Hemde 1 dakikayı doldurmayacak kadar kısa bir haberdi.2 tane Youtubeden kaza videosu koymuslar oraya okadar.. SAdece Araçlarla ilgili haberler yapan bi abi vardı ismini hatırlamıyorum onun röportajını koymuslar.. Kimseye Sormamışlar Hiç Bir Motor sürücüsüne sormamışlar; " Abicim Derdin nedir ?" Dİye.. 500 Tane aracın toplanarak trafikte sürmesine sadece bi tane medya objektifi takılmışş..
Bir Kaza Olsa Sıra Sıra Plav gibi Uzun uzadıya pişirip pişirip Koyuyosunuz azizim.. Peki BÖyle bi Farkedilme çabasına giren bu içinde 2 teker tutkusu taşıyan insanları neden fark etmiyorsunuz.. Siz FArkedip GÖrüntülerinizle Ekranlara taşıyacaksınız ki ;Bunu gören araç sürücüleri yayalar televizyonun hitap ettiği en geniş Kitle Yani Halkın Kafasında Bi Acaba Uyandıracaksınız..
Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum.. Ayrıca Bu organizasyon için Tekirdağdan hasta Hali ile Havanın durumuna aldırmayıp gelen kardeşim Faruğuda TEbrik Ediyorum...
 
Katılım
18 Eyl 2008
Mesajlar
3,680
Evet bendim;

Ben artık uzatmaları oynuyorum. Ne yaparsam siz gençlerimiz için ve çocuklarımız için. Unutmayalım bizler bu vatanı babalarımızdan miras almadık, onlardan devraldık Çocuklarımıza ve gençlerimize daha güzel bir vatan bırakmak bizlerin en büyük borcu. :rendeer:

Aman abi, sevgilim de "sizi görünce işte böyle olmak gerek, helal olsun" dedi :) Bu arada kameralardan kaçtık ama sizin fotograf çektiğinizi zannediyorduk, videolarınızın hepsine yakalanmışız :rendeer:

ben anlayamıyorum ya.. Gerçekten Anlayamıyorum! Tamam Çok GÜzel bir Organizasyon yapmışız.. 1 saat İçinde Sürekli Olarak 6 Tane Haber Kanalıını ve normal kanalı sıraya koydum sürekli zaplayarak baktım bakalım bizim sesimizi kim duyacak diye ?
KanaLD ,Show Tv,Atv,NTV,CnnTurk,Haberturk Bunları Sürekli Gezdim ama Sadece ATV HABER YAPTI BİZİ!! Hemde 1 dakikayı doldurmayacak kadar kısa bir haberdi.2 tane Youtubeden kaza videosu koymuslar oraya okadar.. SAdece Araçlarla ilgili haberler yapan bi abi vardı ismini hatırlamıyorum onun röportajını koymuslar.. Kimseye Sormamışlar Hiç Bir Motor sürücüsüne sormamışlar; " Abicim Derdin nedir ?" Dİye.. 500 Tane aracın toplanarak trafikte sürmesine sadece bi tane medya objektifi takılmışş..
Bir Kaza Olsa Sıra Sıra Plav gibi Uzun uzadıya pişirip pişirip Koyuyosunuz azizim.. Peki BÖyle bi Farkedilme çabasına giren bu içinde 2 teker tutkusu taşıyan insanları neden fark etmiyorsunuz.. Siz FArkedip GÖrüntülerinizle Ekranlara taşıyacaksınız ki ;Bunu gören araç sürücüleri yayalar televizyonun hitap ettiği en geniş Kitle Yani Halkın Kafasında Bi Acaba Uyandıracaksınız..
Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum.. Ayrıca Bu organizasyon için Tekirdağdan hasta Hali ile Havanın durumuna aldırmayıp gelen kardeşim Faruğuda TEbrik Ediyorum...

Kazlıçeşme bence sesimizi duyurabilmek için yanlış seçimdi, yol sürüşünde sürücüler farkına vardı ama Kazlıçeşme de bir cihan haber ajansını gördüm tek; Taksim, Kadıköy, Çağlayan gibi alanlarda daha çok dikkat çekerdik bence...

[IMGL]http://img.sabah.com.tr/im/2009/01/28/101F7E6B313D0949A16D8668r.jpg[/IMGL]
'Artık şehir içinde 120 km. gidemezsiniz'


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metrobüs yolundaki ölümlü kazalarla ilgili şöyle konuştu: "Artık şehir içinde 120 km. gidemezsiniz. Ama maselef bu hız sınırlarını aşan boyutta motosiklet olsun diğerleri olsun sürücüleri görüyoruz. Çelik bariyerler tercih sebebi esnek olması."

sizin suçunu kabul etmeyen ve karşı tarafı hep suçlu olarak gösteren zihniyetinize verdiğim oy için herkesten özür dilerim... Bu sefer benden oy alamayacaksınız, benim de kişisel tepkim bu, oldu mu Sayın Topbaş...

...............
 
Son düzenleme:
Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
İncirli buluşma noktasından konvoyun Miting alanına giriş videosu
[GV]5767428921729866513[/GV]
 
Katılım
18 Eyl 2008
Mesajlar
3,680
p1020917smalllz3.jpg

Adminim bensiz çekmişsin fotoyu, biz sevgilimin durumundan dolayı kameralardan hep kaçtık ama :)
 
Katılım
8 Mar 2008
Mesajlar
2,536
en üstteki video'da 166 ane motosiklet saydım... belki 2 eksik,2 azla olabilir... ama 166 tane...
 
Katılım
5 Nis 2007
Mesajlar
1,440
helal olsun , istanbulda olsam bende kesin katılırdım , umarım bu tepki birilerinin en azından düşünmesine sebep olur....
 
Katılım
14 Haz 2006
Mesajlar
8,146
Patron, Miting alanına giriş videosunun URL sini verir misin acaba ben alamadım :(

http://video.google.com/videoplay?docid=5767428921729866513

[IMGL]http://img.sabah.com.tr/im/2009/01/28/101F7E6B313D0949A16D8668r.jpg[/IMGL]
'Artık şehir içinde 120 km. gidemezsiniz'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Metrobüs yolundaki ölümlü kazalarla ilgili şöyle konuştu: "Artık şehir içinde 120 km. gidemezsiniz. Ama maselef bu hız sınırlarını aşan boyutta motosiklet olsun diğerleri olsun sürücüleri görüyoruz. Çelik bariyerler tercih sebebi esnek olması."





















:pr:

Bu cumleleri kurabilen birisinin istanbul gibi bir şehire belediye başkanı olması inanılması güç bir durum:pr:
 
Katılım
21 Eyl 2008
Mesajlar
308
sayamadım ya vızır vızır Allah tan büyük bi kaza olmadı..
Allah bizleri korusun
 
Katılım
6 Ara 2007
Mesajlar
128
......................................... diger konuda aciyorum. yanlis oldu galiba
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst