Yazık !
r:
İstanbul Büyük Şehir Belediyesine Metrobüs bariyerileri ile ilgili attığım şikayet ve öneri maili için belediyenin bana gönderdiği yanıtı sizlere aynen iletiyorum...
T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA
Sayın RECEP KARAPELİT;
İlgi : 26/01/2009 Tarih ve 475107 Nolu Başvurunuz
BİZE YAPTIĞINIZ BAŞVURUNUZ : 22.01.2009 Onur Sual geçirdiği motosiklet kazası nedeni ile Bakırköy incirli mekiinde metrobüs bariyerleri yüzünden kafası koparak feci şekilde can verdi. 26.01.2009 Uğur Ezer Cevizlibağ-Zeytinburnu mevkiinde Geçirdiği motosiklet kazası nedeni ile kafası koparak fci şekilde can verdi. Sizce bı metrobüs bariyerleri ne kadar güzenli. Bir haftada iki can aldı.Ve tesadüf olmadığı bariz açık şekilde kazazedelrin kafaları kopmakta. Bu durum metrobüs bariyerlerinin ıslah olmaması durumunda devam edecek ve bariyerler bizim giyotinimiz olmaya devam edecek. Belediyeden dileğim seçim zamanı die çabuk çabuk metrobüsü bitirmeye çalışacaklarına daha güzeli şekilde yapılsın. İsan hayatı bu kadar ucuz değil. bu nasıl bir ölüm şeklidir kafa kopması ve bir haftada 2 tane ve aralarındaki mesafe 2 km Buna dur deyin lütfen
BELEDİYENİN CEVABI
İLETİNİZDE YER ALAN SORUN HAKKINDA İLGİLİ BİRİM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALT YAPI HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜN İLE YAPILAN GÖRÜŞME SONUCU ALINAN CEVAP AŞAGIDAKİ GİBİDİR :İLETİDEKİ KAZANIN TRAFİK KAZASI OLUP İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALT YAPI HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANMALARINDA HER HANGİ BİR HATASI BULUNMAMAKTADIR. MEVCUT KULANILAN BARİYER (ÇELİK HALATLAR)AVRUPA STANDARTLARINDADIR.ARAÇIN KARŞI ŞERİTE GEÇMESİNİ ENGELLE VEDE KAZAYI EN AZ HASARLA NOKTALANMASINI SAĞLAR. BARİYERLER DEĞİŞİK TESTLERDEN GEÇEREK ÖRGU SAYISI BELİRLENMİŞTİR. DARBE ANINDA ÇELİK HALAT BARİYETLERİN 30 DERECELİK EĞİMLİDİR.
ALT YAPI HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ
İLETİŞİM NUMARASI 0212 449 41 41
AYLİN HANIM İYİ GÜNLER DİLERİZ
Çelik bariyerin teknik detayını istedim ben sanki. O bariyerler sadece metrobüsün E-5'e, E5-de seyreden aracında Metrobüs hattına, bir kaza sonucu girmesini engellemek için yapılmış. Bir motosiklet kazasında oluşabilcek durumlar hiç mi hiç düşünülmemiş varsa yoksa 4 teker güvenliği. Bizi trafikte adam yerine koyuyolarsa namerdimçok kötü yaaa
Kadir TOPBAŞ tanıyan bir kişi yok mu şu forumda? en azından bariyerlerin altı birşeylerle kapatılsın...
Sayın yetkili,
Sorun sadece bariyerler değil. Vasıtaların bariyerlere sıkışmasına neden olan,
1 ) DARALTILMIŞ şeritler UYGULAMASI hangi avrupa standartlarına uymaktadır ?
2 ) EMNİYET ŞERİTSİZ, emniyetli yol !!!! yol hangi avrupa standartlarına uymaktadır ?
3) Gün içinde atıl kalan, sadece mesai satlerinin başlangııç ve bitiminde işe yarıyan metrobüs yolu, aynı sahilde ki gibi, yol durumuna göre, saat seçenekli yapılsa daha rantabl olmazmıydı ?
4) Hangi avrupa ülkesinde ENGELLİ insanların kullanamadığı !!! bir metrobüs yolu var ?
İşte boydan boya; komple kapatılamıyor mu acaba bütün bunların üzeri:silent: