Big Dog ( Büyük Köpek )

Günaydın Arkadaşlar,

Teknolojinin ilerlemesi bizim için faydalımı kötümü düşünür olmaya başladım.Kafa yormak lazım tabi bu konuya. (faydalarını ve zararlarını)
Günlük işlerde yük taşımak için yada savaşta mühimmat taşımak için daha bir çok işte kullanılabilecek bir robot yapmışlar video yu izlemenizi tavsiye ediyorum.:cat:

http://www.bostondynamics.com/content/sec.php?section=BigDog

Link'in anasayfasında diger robot modellerini gördügünüzde şaşıracaksınız.

Saygılar.

Son düzenleme:
Teknoloji insanlari genelde korkutur ama bu korku cogu zaman irrasyonel bir korkudur. Bir paradox ile ne demek istedigimi aciklayayim.

Hayvanat bahcesinde bir maymuna gerekli malzemeleri versen, maymundan daha zeki bir makine yapabilecegini dusunurmusun? Sanirim hemen hemen herkes buna hayir cevabini verecektir. Peki size bir soru daha, insanlarin insandan daha akilli bir makine yapabilecegini nereden cikariyorsunuz ve neden korkuyorsunuz?

Soylemek istedigim, matrix yada terminator filmlerindeki makineleri yapacak zeka seviyesine sahip degiliz.

Su an mekanik bir suru savas makinesi var piyasada, ama onlari biz kontrol ediyoruz. Kontrol ediyoruz derkene, programlarini bizler yaziyoruz. Yanlis yazilan bir program ile makine kontrolden cikabilir, ama makine yine de kendisi karar vermez. Hersey deterministik olarak calisir makinelerde, insan gibi icguduleri yok.

Bu robot hakkindaki goruslerimi de belirteyim. Su andaki yetenekleri limitli, yuk tasiyacak kadar guce sahip degiller. Zaten su ana kadar yapilan robotlar genel olarak yavas, o da yapay kaslarin yeterince guc uretememesinden kaynaklaniyor. Kas niyetine balon gibi bir sistem kullaniliyor, icindeki hava miktari kontrol edilerek hareket etmesi saglaniyor.

Bilader çok eski bi haber bu.Üstüne 4 model daha çıkardılar =)
Lazy Dog falan filan :p

Bilader çok eski bi haber bu.Üstüne 4 model daha çıkardılar =)
Lazy Dog falan filan :p

Valla haberi ben bugün gördüm paylaşayım dedim görmeyenler görmüş olur.
tequ haber bana geç geldi o yuzden bende geç yazdım buraya :p suçum yok valla:mrgreen:

ya sürekli bakman gereken bi oyun, saldırı geliyo ayar vericen, tak bi iş çıkıyo onla uğraşıyosun bu arada saldırı geliyo gidio :p
Başka oyunlarla gelecem karşınıza :p

ya sürekli bakman gereken bi oyun, saldırı geliyo ayar vericen, tak bi iş çıkıyo onla uğraşıyosun bu arada saldırı geliyo gidio :p
Başka oyunlarla gelecem karşınıza :p

Aynen dedigin gibi abi vakit lazım, başka oyunlara bulaşmayayım seni bekliyorum ozman :queen:

gelişmiş ülkelerde genç nufusun azaldıgını düşünürsek onlariçin bu makinalar artık bigereklilik haline gelicek, inşallah iyi amaçlar için kullanırlar ama zannetmem.

gelişmiş ülkelerde genç nufusun azaldıgını düşünürsek onlariçin bu makinalar artık bigereklilik haline gelicek, inşallah iyi amaçlar için kullanırlar ama zannetmem.

İnşallah iyi amaçlar için kullanılır,haklısın:rendeer:

bende böyle büyük bi köpek çıkacak diye beklıyordum :mrgreen::mrgreen:

dünyanın en büyük köpeciği

Şu sıralar Funcomun çıkarmış olduğu Age Of Conan ı oynuyorum. Gerçekten gelmiş geçmiş en iyi mmorpg. Ama ayda 20 yetele ücreti var :p

abi oyunu duydum oynama fırsatım olmadı ama kesin bakacagım senin oyunlar tartışılmaz:p şuan NFS undercover oynamakytayım o bitince age of ' a başlarım:) bunun beleş olanı yokmu? abi biliyon (felsefe nerde beleş oraya yelleş :queen:) misali

abi oyunu duydum oynama fırsatım olmadı ama kesin bakacagım senin oyunlar tartışılmaz:p şuan NFS undercover oynamakytayım o bitince age of ' a başlarım:) bunun beleş olanı yokmu? abi biliyon (felsefe nerde beleş oraya yelleş :queen:) misali

oyunla ilgili bi inecele topici açıcam.Ya ayda 20 ytl hiç bişi deil o oyun için.. Harika bişi.. Son lvl 80 ama 80 olmak çok zamanını almıyor.. Bi incele derim =)

abi robot bu kontrolden çıksa ne olur tut itfaiye aracıyla suyu bak ne robot kalıyo ne program

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar