ölmek istemiyorsanız, bunlara dikkat edin. !!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evet arkadaşlar dediklerinize tamamen katılıyorum(bir motosiklet kullanıcısı olarak)fakat merak ediyorum biz trafikte yer almak için vergimizi vs.ödüyorsak en az diğer taşıt sürücüleri kadar yoldan faydalanmak bizimde hakkımız değilmidir.bizimde farkına varılmamız,sayılmamız gereğine katılıyorum fakat ne yaıkki bu ülkede değil:silent:bizi koruyan bir kanun yasa yok zira motorsikletli ikinci sınıf muamelesi görüyor yollarda.bu tablonun er yada geç düzelmesini temenni ediyorum ama ne zaman?

"gidin bir de Yunanistan'da görün" diyor bilen arkadaşlar
motoru arkasında gören yol veriyormuş.

bence bu konuda ayrım yapabilecek lüxümüz pek fazla yok. bu aletleri kullanıyorsak her zaman tam ekipmalı ve trafikte diğer araçlarda 100 kat daha dikketli olmalıyız. daha bu sabah kendi şeridimde normal bir şekilde gitmeme rağmen sağdan aniden bir araç öyle bir sıkıştırdı kı benı bir anda gazlayıp aradan kaçmasam sanırım çarpıp savuracaktı beni. kıssadan hisse trafikteki onca insanı bilinçlendirmek çok zor. o yüzden çok çok dikkatli olalım arkadaşlar.
herkese kazasız belasız magandasız sürüşler.:)

Arkadaşlar bırakın motosikleti bir olay anlatacağım akıllara durgunluk.. Bu arada Onura çok üzüldüm. Feci bir olay. Bu olay beni çok etkiledi. Onurun mesajlarını okudum çok mantıklı.. Ancak birgün Antalya da lamba kırmızı bekliyoruz.. Arabada eşim ve 3 yaşında ki oğlum var.. O an yaklaşık 80 yaşında teyze tam önümüzden bastonu ile küçücük adımlar ile karşıya gerçerken lamba bir anda bize yeşil oldu. Hareket etmedim önümde teyze var. Arkamdaki Kango panelvan bir korna basıyor tarifi imkansız. BU arada soldan beni geçmek istedi; o an teyze tam benim aracımın önünde durakaldı. Doblo bir 5 yıldızlı otele aitti çünkü kapı üzerinde logoları vardı. Doblo tam yanımda durdu.. Camı açtı. Bende açtım. Bu arada eşim oğlum ve önümdeki teyze donmuştuk..
Doblo; Geçsene Ayı!
Ben; Ama ama; Teyze geçemedi yolu...?
Doblo; Ez geç sanane eşşeko....! deyip bir de el hareketi ile gazladı..
Ben, eşim, oğlum aptallaşmış teyzeye bakıyorduk..
Kıssadan hisse;
Unutmayın bir kavşakta bu doblo sürücüsüne denk gelirseniz size saatte 100 km lik bir hız ile vurmaktan bir an bile tereddüt etmeyecek bir hastalıklı akıla sahiptir... Onurda sanırım kafasını teller ile koparabilecek kadar hızlı gelen minibüse karşı ne yapabilirdi? Maalesef bu tipler kamyonculardan dolmuşculardan daha maganda... Çok daha arabeskler...:salut:

Bu da cinayete teşebbüs denebilir. Selka senin adına çok üzüldüm.

Arkadaşlar, Böyle bir olay başınıza geldiğinde Plaka almaya çalışın sonra uğraşın adamlarla.

Selka Eğer hangi otel olduğunu hatırlıyorsan, gidip şikayet et lütfen.

Doğan, Şahin, Kartal gibi kuş! grubu araçlardan uzak durun derim.
Cebine 3000 TL. gibi para koyan ehliyetini yeni almış yada daha almamış olan cahil grubu insanlarımızın kullandığı bu araçlardan mümkün olduğunca uzak durun!

ilave olarak belediye otobüslerini de katabiliriz.kırmızı ışıkta duruyorum 10 cm arkamda duruyor.otobüs otomatik vitesli adam ayağını frenden bir kaçırsa çatır çatır ezecek beni

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
insanın başına gelmeden bilinmıyor demekki bende istanbul trafıgınde ticari araç kullanmıştım o dönemler motorum yoktu ve motorcuları takmazdım ama insanın başına gelmesi lazımmış şimdi motorum var ve daha iyi anlıyorum :cat:

ya sesımızı duyurmalıyız organızasyonlar duzenlıyıp acıklamalar yapmalıyız trafıkte yasadıgımız olaylar hakkında...evet bunu herkes soluo klasık bılıorum ama kesınlıkle bu yapılmalı...ınsanlar bızlere hala serserı olarak bakıyorlar...

İstanbul'dan başka bir şehre ya da yurtdışına yerleşirsem ancak öyle motor alırım artık:farao:

Arkadaşlar ilk mesajıma bir şey daha eklemek istiyorum.

Bizim fark edilmemizi sağlayan 2 unsur var:

1- Far
2- Korna

Gözlemlediğim kadarıyla çoğu motorun farları açık ama yine çoğu motor sürücüsü kornayı yeteri kadar kullanmıyor.Ben özellikle İstanbul'da sürekli kullanılması taraftarıyım.Bu şekilde 1-2 ciddi kazadan yırttığımı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben diyorum ki genel olarak türkiyede , trafikte , motosikletlere olan bu duyarsızlığı protesto edelim, toplanalım, basın açıklaması falan yapalım. yani sesimizi duyurumanın başka bir yolu yok.. tv ye çıkmamız lazım, kazalarla ölümlerle değil, protestolarla haber olmalıyız.. Başlıkta bahsedilen o tip sürücülere ancak bu şekilde sesimizi duyabiliriz...

Ben diyorum ki genel olarak türkiyede , trafikte , motosikletlere olan bu duyarsızlığı protesto edelim, toplanalım, basın açıklaması falan yapalım. yani sesimizi duyurumanın başka bir yolu yok.. tv ye çıkmamız lazım, kazalarla ölümlerle değil, protestolarla haber olmalıyız.. Başlıkta bahsedilen o tip sürücülere ancak bu şekilde sesimizi duyabiliriz...

arkadaşa katılıyorum. türkiye'de bir çok motosiklet sitesi var; yöneticilerinin önderliğinde valilikten izin alınarak bir motor korteji oluşturulabilir.motorlar bir yerde toplanır.sonra kısa bir şehir merkezinde tur atılır.trafikte bizde varız mesajı verilebilir.bu benim hemen aklıma gelen fikir televizyonda ve gazetelerde çıkarsa o bahsettiklerimizde belki insafa gelip bilinçlenebilir. (bireysel olarak biraz zor)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar