motor yağı

ben motor tamircisiyim sana kim demişse yalan söylemiş yağ özelliğini kaybetmez bişi olmaz biz bile varil yağ kullanıyoz o yağlar aylarca bozulmuyo seninki mi bozulcaksen yağını her 1000 de değiştir her yağ değişiminde supap ayarına baktır o motor seni yıllarca götürür

Her yag degısımınde subap ayarımı hocam naptın ya :cyclopsan Servıslerı zengın mı edecez :)

Yag dogru saklama kosullarına uyuldugu surece uzun sure ozellıgını kaybetmez..

3-4 ay önce 4 lt'lik ambalaj yağ aldım(2 lt.'lik ambalaj bulamadım) 1.8 lt. yağı motora ekledim diğer bidonda kalan yağın ağzını sıkıca kapattım castroldeki adama sordum artan yağı kullanabilirmiyim diye kullanırsın demişti şimdi aklım karıştı bazı arkadaşlar özelliğini kaybetmiştir dedi sizce özelliğini kaybetmişmidir:silent::silent::silent:

mythbusters2.jpg
:p

Yağ özelliğini çok uzun zaman ve kötü koşullar (Isı vs) görmedikçe dayanır. Sadece ekstra direnç azaltıcı hava şartlarına maruz kaldığı takdirde vizkonizitesinde düşme olur ancak bu çoook uzun zamanlarda ancak gerçekleşir. Kısacası kolay kolay bişey olmaz.

arkadaşlar yağ bozulması da neymiş ilk defa duydum belki sizleri aldatan içindekilerin dibe çökmesinden dolayı rengindeki farklılıktır fakat yağ her zaman yağdır

ayrıca motorundan çıkan kulllanılmış yağ (diğer bir tabirle yanık yağ) ilk halinden birazda olsa farklıdır sebebi ise kararmış olması içinde çok küçük demir parçaları gibi maddelerden dolayı yeni yağ gibi kaygan değil dir

Arkadaşlar; Rize deym ; ve Castrol 10/50 yağ buldum.. Yalnız dısarıda rafta duruyorlar.. 30 derece sıcakta bozuLmusmudur acep :silent:

ben motor tamircisiyim sana kim demişse yalan söylemiş yağ özelliğini kaybetmez bişi olmaz biz bile varil yağ kullanıyoz o yağlar aylarca bozulmuyo seninki mi bozulcaksen yağını her 1000 de değiştir her yağ değişiminde supap ayarına baktır o motor seni yıllarca götürür

1000 km'de bir sübap ayarı ve yağ değişimi... yanlış yazdın heralde usta

konu eskı ama benım sorunum yenı ilgilenen arkadaş olursa sevınırım yağ değişimi yaptırdım motor ısınınca vitesler gecmekte zorlanıyordaha önce problem yoktu yazın kalın yağ kullanmalıyız diye biliyorum ama hiç aklıma gelmedi yağın markasınada bakmadım kalın olacaksa yağ markası ve kalınlığı kaç olmalıydı sağlam bilgi verirseniz memnun oluruum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar