motor yağı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
3-4 ay önce 4 lt'lik ambalaj yağ aldım(2 lt.'lik ambalaj bulamadım) 1.8 lt. yağı motora ekledim diğer bidonda kalan yağın ağzını sıkıca kapattım castroldeki adama sordum artan yağı kullanabilirmiyim diye kullanırsın demişti şimdi aklım karıştı bazı arkadaşlar özelliğini kaybetmiştir dedi sizce özelliğini kaybetmişmidir:silent::silent::silent:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hayır.Özelliğini kaybetmiştir diyenler ne gerekçe gösteriyorlar?Motorun içinde binlerce kilometre sıcağa,basınca dayanıyorda kutusunda 4 ay sakin sakin durunca gazı mı kaçıyormuş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hayır.Özelliğini kaybetmiştir diyenler ne gerekçe gösteriyorlar?Motorun içinde binlerce kilometre sıcağa,basınca dayanıyorda kutusunda 4 ay sakin sakin durunca gazı mı kaçıyormuş.
hava alırsa özelliği kaybolur diyorlar:silent:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
hava alırsa özelliği kaybolur diyorlar:silent:

Ne ölçüde hava alması gerekiyormuş?Motorun içinde iken hava ile teması olmuyormuymuş?Kartel havalandırması diye bir şey duymamışlarmı?
İtalya'daki kardeşimiz "yağ özelliğini asla kaybetmez" demiş.Sıkma canını sen.

GKN

en güzel yorum buydu :):cat:
sen yağını kullan, unutmaki gittiği servislerin bi çoğu varil yağ kullanıyor, o varil açıldıktan sonra aylarca bi çok motora konabiliyor:wiinkk:

we are talking about oil... oil proprieties never will go away!

yağdan bahsediyoruz... ya özelliklerini asla kaybetmez!

kimse ukalalık olarak almasın bunu muhakkak bilmeyenler anlamayanlar vardır onun için çevirdim:cat:

bide hazırlık okuyorum ya ders çalışmıyoz bari burda biraz practice yapayım yanlış çevirdiysem düzeltin please:queen:

yağdan bahsediyoruz... ya özelliklerini asla kaybetmez!

kimse ukalalık olarak almasın bunu muhakkak bilmeyenler anlamayanlar vardır onun için çevirdim:cat:

bide hazırlık okuyorum ya ders çalışmıyoz bari burda biraz practice yapayım yanlış çevirdiysem düzeltin please:queen:

::biggrinn

Açılmış yağ dört ay durduktan sonra motora konulabilir. Hatta evinizdeki zeytin yağını da açıldıktan 4 ay sonra kullanmaya devam edebilirsiniz. Motor yağı kızartmalarda kullanılmaz bunu da unutmayın.

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
çer çöp toz bulaşmamışsa bişi olmaz

Neden bozulsun yaw ne alakası var bende Arabistandan gelen karbüratörlü motorlar için performans yağı var 13 yıllık.Arkadaşlarıma verdim kullanıyorlar yağ halen şerbet gibi bilmeden sallamasınlar anca sallıyorlar :pr:

Benim bildiğim güneş ışığına marus kalmadıkca yağa herhangi bir şey olmaz, gönül rahatlıkla kullanabilirsin :cat:

Kendi kutusunda birşey olmaz ama motora konulduktan sonra en fazla 6 ayda bir değişmesini doğru buluyorlar nedeni benzinle azda olsa karışan yağın yapısının bozulduğu için:cat:

ben motor tamircisiyim sana kim demişse yalan söylemiş yağ özelliğini kaybetmez bişi olmaz biz bile varil yağ kullanıyoz o yağlar aylarca bozulmuyo seninki mi bozulcaksen yağını her 1000 de değiştir her yağ değişiminde supap ayarına baktır o motor seni yıllarca götürür

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar