Ben Asım'a sonuna kadar katılıyorum.Hani bizim milletimiz cidden işin cılkını çıkarıyor.Aynı şeyleri kendi motorumu satarken ben yaşadım.Millet motoru tanımıyor hadi onu bırak sizinkini de almayacak belli sadece bilgi istiyor.Motoru satan adam mecbur mu buna?Her arayana işin yoksa kaç basıyo, kullanımı nasıl, krank kırıyor mu hyosung çin mi kore mi anlatmaktan bıkmıştım bende.
Sanki biz motoru getiren distribütörüz de millete tanıtmak zorundayız.Yani neden mesai harcayayım ki tanımadığım, benim motorumu bile almayacak bir adamı bilgilendirmeye:cat:
Asım kızıyorsa salak diyorsa bunlara diyordum.Ben hak veriyorum kendisine:cat:
Yolda gördüğümüz,tanımadığımız biri ile bile yarım saat muhabbet edebiliriz motor hakkında.
Eğer o arkadaş motor almak istiyorsa Allah rızası için(mecazi manada) yardımcı oluruz. Kurye arkadaşlarla falan muhabbet ediyoruz ara sıra.
Ama ;
Ben üniversiye öğrencisiyim. İlkokul 5. sınıftan beri mekanik şeylere hevesliyim. Bilhassa arabalardan az buçuk anlarım. Heves ettiğim şey(eşyanın tekilidir) hakkında birşeyler araştırmadan duramam.
Afedersiniz de bir halttan anlamayan,bir halttan anladığını sanan adam sana ahkam kesmeye kalkınca insan sinirleniyor. Herşeyi doğru bilemeyiz tabi. Doğru bilen adam zaten laf aralarında size yanlış bildiğinizi - sizde bazı şeylerden çakan birisiyseniz- sezdirir.
Bizimde bazı şeylerden anlamayıp cahillik ile laf ettiğimiz olmuştur bazı meclislerde. Büyüklerimiz hatamızı telafi etmiştir yüze çarpmadan.
Ama cahil adam hatasında diretir. Uzlaşmaya yanaşmaz. (hoş gerçi ben hala cahilim!)
Misal :
"Bak kardeş bu ikinci el işleri böyledir. Sen ilk defa motor satıyorsun galiba vs."
gibi yaklaşan adamlar beni deli ediyor.
Birazda gençliğin verdi heyecanla insan hemen soğukkanlı yaklaşamıyor herşeye. Burada biraz sert kaçıyor olabilir bazı dediklerim.
Yoksa düzgünce yanaşan tanımadığımız biri ile dediğim gibi muhabbet ederim. Hatta aradaşlarım bu huyuma gıcık olur. "Sana ne elalemden? Nasıl biliyorsa öyle yapsın" gibisinden tepki gösterirler.
İnanın sahibinden.com'da motor hakkında o kadar çok soru soran oldu.
Adam sana uzun uzun soru sorar. Cevabını aldığında bir teşekkür bile etmez.
Toplumda iyilikten anlayan insanların sayısının azaldığını düşünüyorum. Ama iyilikten anlayanların hiç olmadığını gibi bir düşünceye kapılmadım.
Misal sezon içinde 6750 lira istiyorsam ve 6250 motoru satmam bana hakkaten zarar ettirecekse sevdiğim bir kardeşime bu iyiliği yapabilirim. Muhabbet ile orta yolu bulunur.
Ama adam tutup 6000 lirada diretip üstüne birde anlamadığı hususta akıl vermeye kalkarsa sinirlenirim hali ile. (Misal, adam yıllar önce eski teknoloji bir arabaya binmiştir . Sizin sattığınız araçtaki ABS için "ya bunlar pek önemli değil" der)
"İyi de kardeş ben şuradan 2008 model 1000 km'de motoru 6000 ytl'ye aldım. Ne diyeceksin buna?" diyen çıkabilir.
Piyasa esnektir. Satanın durumuna göre fiyatlar çok oynar.
Acele satan birinden araç alırsanız onu siz satarken kar bile edebilirsiniz. Eskiden rastlanan bu kar durumuna günümüzde pek rastlanmaz gerçi.
Şu bir gerçek ki ST'lerin enjeksiyonlu olması bile bizim Hyo'ların değerini düşürdü. Daha doğrusu değer düşüklüğünü belki sezon içinde göreceğiz. En azından rekabet olacak ikinci elde.
Kimi "Bu orjinal Hyosung" diye lanse edecek malını. Kimisi "Bunlar enjeksiyonlu" diye lanse edecek. İlanlarda Hyosung kullananlar ST'leri , ST kullananlar ise Hyosung'ları karalıyor. Bazen görüyorum bu tarz ilanlar.
Esasında ne yakıt olarak,ne de performans olarak aralarında pek fark yok.
Ama enjeksiyon yeni teknoloji olduğu için güven veriyor kullanıcıya.
Motorun piyasası düşerse bunu sezon açılınca gelen tekliflerden anlarız.
Herkesin geçtiği yoldan biz de geçmek zorunda kalabiliriz.
Allah'tan hayırlısı.
-----------------------------------------------------------------------
Faik kardeşim Allah gönlüne göre versin. 1 sene motorsuz kalmak adama koyar şayet motoru yazın satarsan.
O arada ufak tefek birşeylere binip motordan soğumamak lazım.