motorların (animasyonlu)çalışma sistemi anlatım

türkiye'de motosiklet yedek parcası bulmak sizce kolaymı

• Kullanılan toplam oy
    33
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şu foruma bak yarabbim. kalite kallavi, fiyat miyat yok.... emeği geçen geçmeyen herkese teşekkür, ve tabii forumumuzun kıymetini bilelim...
değil mi?:)

Komik ama Wankel motor tez olarak verilmişti zamanında ama 3 zamanlı olduğunu bilmiyordum :mrgreen:

Mazda RX7 de vardı eskiden ama artık hiç duymaz oldum.

Bir fotosunu buldum;

Wankel-1.jpg
birşey ekliyim şuan sadece üretimde olan wankel motoru sadece rx-8 de bulunuyo:cat:

Emeginize saglık gecekten gzüel calışma olmuş. Linki kopyaladım herzaman elimin altında tutacam....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok güzel vede faydalı bi başlık olmuş emeği geçenlere tşk.:cat:

İnsan motoru biraz daha açıklayıcı olabilirmi:queen:
paylaşım için teşekkürler:rendeer:

Yanılmıyorsam yeni nesil common rail dizel motorların yakıt pompaları da bu tarz bir yapıda. Opel CDTİ ve Fiat MultiJET motorlarında var...

Güzel paylaşım.. bnm motorlara karşı aşırı bi ilgim var kendim çizimler yapıyorum bazen sıralı 4lü v motor boxer motor qibi wankel motorlarlada yakından ilgileniyorum.. aklımdan bütün herşei planlayıp kağıda döküyorum ama arkadaşlarıma anlattığımda hepsi bön bön suratıma bakıo çoğu zaman dediklerimden sadece mühendisler anlıyor..
bu arada http://www.obitet.gazi.edu.tr/animasyonlar/yildiz/1.htm bu yıldız motor çeşidi biraz tuaf :D pistonlar mil le bağlantılı deil nedense xD

pardon benim pc nin aksamasından kaynaklanıyormuş mil le piston zamanlamaları farklı ve bağlı değillerdi ilk baktığımda =)

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Magneto bilgiler için teşekkürler. Ben de 2001 Gazi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum biz başlattık bu Obitek bilgi platformunu CVT şanzıman da var arkadaşlar siteden bakabilirsiniz. Burayı yeni keşfediyorum görüşmek üzere.

üçgen piston şeklini ilk defa gördüm baya ilgi çekici teşşekürler en kötü performans vereni yıldızdır herhalde :S

Geçen günlerde Wankel motorlarla ilgili bir video izlemiştim.. Hintli bir şirket şu an motoru geliştiriyor ve geliştirdikleri motoru şu an delta kanat uçurmak için kullanıyorlar. Fakat videoda bu motorun düşük yakıt tüketimi sağlayacağından bahsediyordu..

arkadaşlar wankel motorun türk malı olan anadol marka bir aracındada uygulandığını biliyormusunuz:silent: bende yeni öyrendim ntv de bugün program reklamında gördüm !!

Geçen günlerde Wankel motorlarla ilgili bir video izlemiştim.. Hintli bir şirket şu an motoru geliştiriyor ve geliştirdikleri motoru şu an delta kanat uçurmak için kullanıyorlar. Fakat videoda bu motorun düşük yakıt tüketimi sağlayacağından bahsediyordu..

geliştirmişler sanırsam not= delta kanatlar ilgi alanıma giriyor bir araştıraçağım teşşekkürler:queen::cat:

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar