Eksper ile sorunlar... Yardım Lütfen

Merhaba arkadaşlar, KOÇ ALLİANZ eksperin devamlı müdehaleleri ve hondan'nın da parçalar için bekletmesi üzerine, bugün yarın derken ancak 45 gün sonra motorumu teslim almam için servisten aradılar.

Gittiğimde gördüğüm, sağ ve sol grenajı üzerindeki ufak çiziklerden dolayı boyamışlar. Boya ilk bakışta farkedilmeyecek gibi değil, motorun ön tarafı başka, yanları başka renk olmuş. Bu şekilde olacağına, hiç boyamasalardı çizik kullanırdım daha iyiydi.

Motoru teslim almadım. Servis eksperle tekrar konuşacağını söyledi. Çok ihtiyacım olmasına rağmen motorumu kullanabilmek için sağ-sol grenajların da yenilenmesi bekleyecem, 1 ay sürer yine ama yeter ki motorum servisten tertemiz çıksın.

Servis de bana sigorta şirketi çizik için grenajı değiştirmez, sadece kırık grenajlar değişti dedi. Ben de o zaman getirmeden önce heryerini parçalayıp getirirdim, iyi niyetin karşılığı bu mu dediğimde evet öyle yapsaydın sorun çıkmazdı dediler.

Şu sigorta şirketlerinin ve benim anlaşmada ne gibi haklarımız var? Bana zorla boyalı motoru verebilirler mi? Gerçekten iğrenç duruyo ama adam bunu kabul etmezse ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Allah kimsenin başına böyle işler vermesin.

Sizin sorununuz eksper ile yada sigorta şirketiyle değil sizin sorununuz
servisiniz ile,parayı veren sigorta şirketi,motorunuzun tamirini üstlenen
servisdir bunda hemfikirsek servisten şikayetçi olacaksınız çünkü o
yapılan boya karşılığı parasını aldı..Sigorta şirketinin veya eksperin
bunun rengini tutturma yada dandi boya kullan orjinal parça takma
yan sanayi tak demesi söz konusu değildir,ama bu servisin şunu taktım bu boyayı kullandım şeklinde
ibareler kullanarak canının istediği şekilde müşteri memnuniyetini sağlar..

Uzun lafın kısası sizin işiniz motorunuzun hasarlarını gidermeleri
için bıraktığınız servisdedir,söylediklerimin kesinlikle honda
servisi ile alakası yoktur tamamen insanlıkla alakası vardır.. saygılar..

Sizin sorununuz eksper ile yada sigorta şirketiyle değil sizin sorununuz
servisiniz ile,parayı veren sigorta şirketi,motorunuzun tamirini üstlenen
servisdir bunda hemfikirsek servisten şikayetçi olacaksınız çünkü o
yapılan boya karşılığı parasını aldı..Sigorta şirketinin veya eksperin
bunun rengini tutturma yada dandi boya kullan orjinal parça takma
yan sanayi tak demesi söz konusu değildir,ama bu servisin şunu taktım bu boyayı kullandım şeklinde
ibareler kullanarak canının istediği şekilde müşteri memnuniyetini sağlar..

Uzun lafın kısası sizin işiniz motorunuzun hasarlarını gidermeleri
için bıraktığınız servisdedir,söylediklerimin kesinlikle honda
servisi ile alakası yoktur tamamen insanlıkla alakası vardır.. saygılar..

kesinlikle katılıyorum senin sorunun servisle bu saatten snr exper bakmaz o işe faturayı goturup paranı alırsın yapılms motor yeniden expertizde isteyemzsin servise baskı yayıp yeniden boyatacaksn yada exper boyamı demis degişimmi sorucaksn bi olayı ogreniceksn snr işini hallediceksin

alakası yok

servis, eksper ne derse onu yapmak zorundadır

servis, eskperden izinsiz tualete bile gidemez

edit:pardon ben yanlış anlamışım

ilk başta esper ne derse o olur fakat dediğiniz gibi boyayı tutturmak tutturamamak servisin işidir

Son düzenleme:
hasan'a katılıyorum..

sorunun servisle..

adam gibi usta değilmiş demek ki tutturamamış boyayı.. usta olsa yapabilirdi..

ama insanın başına gelmeden bilinemiyor.. bende yerinde olsam olabildiğince kazadan sonra zarar verirdim motora.. (grenajlara)

bu arada servis grenaj değişecek dese bile eksper hayır bunun çiziğini yok et değişme yok gibi üsteliyor. yani ne kadar ucuza çıkararsa eksper için o kadar iyidir. eksper cunku sigorta şirketi ile anlaşmalı çalıştığı için en ucuz yoldan işi halletmeye bakıyorlar..

çok üzüldüm durduk yere karşı taraf suçlu 100 de 100 ve sen gene magdursun gene magdur..

alakası yok

servis, eksper ne derse onu yapmak zorundadır

servis, eskperden izinsiz tualete bile gidemez

Evet malesef eksperden izinsiz hiçbişey yapamıyolar, exper boya diye tutturmuş ve götürüp parçaları dışarda boyatmış getirmiş. Hatta servisin söylediğine göre ilkinde renk tutmuyo diye servis bi daha boyaya göndertmiş ve ikincide de ancak bu kadar olmuş. İş Honda yetkili servise kalsa tabii ki parçayı değiştirir, sonuçta parça satıp kar ediyor. ve müşterisini de azami derecede memnun etmek işine gelir.

Motorun orjinal kalan parçaları ferrari kırmızısı, boyadıkları yerler ise tofaş narçiçeği resmen, soluk bi kırmızı...

Servisle bi sorunum olduğunda onu hallederim, ama eksper parçanın değişimine izin vermezse o zaman ne yapacağım?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Valla arkadaşım, benim motoru park halinde düşürdüler.Allahtan motora yakın mesafede idim.Kırılan kısım için,50 ytl istedim, vermem filan diye tartıştık.En son kaza formu yazmaya karar verdik.Servis sağolsun hemen halletti.Başka parçalarla beraber,normalde işlem150 ytl civarı tutuyordu 300ytl ye çıktı fatura.Ben 2 gün sonra parayı ödedim aldım motoru.1 ay sonra para hesaba yattı.Tamamen sevisle alakalı.Exper gelmeden herşeyi önceden hazırladılar.Böyle yani.

servis aslında bu işin böyle olabileceğini biliyor fakat motorun çizik grenajlarını kırmayı size tekllif edemeyeceğinden

siz servise götürmeden önce grenejları kırmalıydınız hatta kırılınca bi parçası da düşmüş gibi göstereceksiniz ki tamiri gerçekten mümkün olmasın(ha tabi onu da tamir ederler ama olsun)

şu anda yapılabilecek pek bişi yok gibi görünüyor

Valla arkadaşım, benim motoru park halinde düşürdüler.Allahtan motora yakın mesafede idim.Kırılan kısım için,50 ytl istedim, vermem filan diye tartıştık.En son kaza formu yazmaya karar verdik.Servis sağolsun hemen halletti.Başka parçalarla beraber,normalde işlem150 ytl civarı tutuyordu 300ytl ye çıktı fatura.Ben 2 gün sonra parayı ödedim aldım motoru.1 ay sonra para hesaba yattı.Tamamen sevisle alakalı.Exper gelmeden herşeyi önceden hazırladılar.Böyle yani.

Kardeş senin parçan kırılmış ve 300 ytl, benim parça çizilmiş ve 3000 ytl...

Bizim servis de değişim istemişti ama eksper gelip itiraz etmiş.

Evet malesef eksperden izinsiz hiçbişey yapamıyolar, exper boya diye tutturmuş ve götürüp parçaları dışarda boyatmış getirmiş. Hatta servisin söylediğine göre ilkinde renk tutmuyo diye servis bi daha boyaya göndertmiş ve ikincide de ancak bu kadar olmuş. İş Honda yetkili servise kalsa tabii ki parçayı değiştirir, sonuçta parça satıp kar ediyor. ve müşterisini de azami derecede memnun etmek işine gelir.

Motorun orjinal kalan parçaları ferrari kırmızısı, boyadıkları yerler ise tofaş narçiçeği resmen, soluk bi kırmızı...

Servisle bi sorunum olduğunda onu hallederim, ama eksper parçanın değişimine izin vermezse o zaman ne yapacağım?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

smd 50liraya boya var 300liraya boya var eger sen dersenki expere 300lira exper bakar parca 1000lira boya der ama sen 50liralık yerde 300liraya boyadım dersen sennki gibi olur iş bilmem anlatabildimmi

bgn yenisinden guzel boya yapıolar ne demek tuturamadım boyayı senn aklın alıyomu oyle biseyi:wiinkk:

muharrem dogru soylüyo.. üstünkörü iş yapıyolar servisler .. olayın başında degişecek parça denildiyse degişmesi zorunludur .. bu işte experin aldıgı not servisin uyguladıgı tutumla denk düşüyosa yapacak bişeyin yok .. ama servisin işçiligini begenmezsen hakkını almak için şansın var

Arkadaşlar teşekkür ederim ama çözüm istiyorum yorum değil.

Eksper parçayı dışarı biyere boyattırmış çünkü honda motosiklet servisinde boya yapılmıyor.

Eksper de rengi tutturtamıyor, niye tutturamadığı onun sorunu. Ya bana adam gibi teslim eder motoru ya da o halde motoru almam da binmem de.

Sorduğum sadece şu : eksper neyi nasıl uygun görürse kabul etmek zorunda mıyım? Dandik çin malı motorlardaki boya bile bu kadar kalitesiz değil.

sende servisten çıkarken motoru yatır tutanagını tut tekrar servise çeksinler bu sefer grenajların kırıldıgından emin ol :)

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
experlerin çalışma sistemi gereği mümkün olan en düşük maliyetle işi hallletmeleri gerekiyor. kırık olmayan ve tamiri mümkün olan bir parçayı değiştirmeyecektir doğal olarak. araç servise çekildikten sonra servis ön exper raporu hazırlar, exper gelir ve aracı gördükten sonra değişiklik yapmak istediği yeri değiştirir. fazlalık olarak gördüğü yerleri çıkarır listeden. senin grenajınada boya işlemini öngörmüş ve servise bu boya işlemini yapması (yaptırması) için gereken ücreti ödeyeceğini taahüt etmiş. iş burda exper de bitiyor. bundan sonrası servisinin işçilik kalitesine kalıyor. boya işlemini kendisi yapmıyor ve dışarıya gönderiyorsa bunu layığıyla yapacak yerlerle çalışmak servisi sorunu. sonuçta kenar mahalle tamircisi değiller ve aracın maliyeti gereği kaliteli bir iş çıkarmak servisin sorumluluğu. sonradan boyanan parçalar aracın geneliyle boya uyuşmazlığı olacaktır fakat bu uyuşmazlık çok bariz şekilde sırıtıyorsa muhakkak düzeltilmesi gerekmekte. burada size düşen servisle uzlaşma yoluna giderek işini bilen birisine boyatılmasını sağlatmak. arada oluşacak fark varsada bunu size yansıtmadan yapmaları ve hatalarını düzeltmeleri gerekmekte.

Çok bariz bir renk değişimi olup olmadığına kim karar veriyor?

Sonuçta sokaktan herhangi birini çağırıp şu iki yer birbirinden farklı renkte mi diye sorsan herkes evet biri açık bişi koyu der.

Veya bu motorun boyasıyla ilgili bi gariplik var mı diye sorarsan yine biraz dikkatli olan biri görür.

Servis biz boya yapmıyoruz motorda boya olmaz değişim şart diince eksper almış dışarıda bi yerde kendi boyatmış ve alakasız olmuş. Motoru boyayan servis değil.

Çok bariz bir renk değişimi olup olmadığına kim karar veriyor?

Sonuçta sokaktan herhangi birini çağırıp şu iki yer birbirinden farklı renkte mi diye sorsan herkes evet biri açık bişi koyu der.

Veya bu motorun boyasıyla ilgili bi gariplik var mı diye sorarsan yine biraz dikkatli olan biri görür.

Servis biz boya yapmıyoruz motorda boya olmaz değişim şart diince eksper almış dışarıda bi yerde kendi boyatmış ve alakasız olmuş. Motoru boyayan servis değil.

eger dediin gibiyse exper alıp grenajı goturup kendi boyattıysa sigorta sirketini arayıp baska exper isteme hakkın var sanırım durumu anlatrsın baska bi exper gelir bakar degerlendirir buyuk ihtimalle olmadıgını gorur

yada hersey biter tuketici mahkemesine dava acarsın bilirkişi inceler ya tekrar boya yada yeni grenaj takın buna der

senn yapman gereken experle konusmak ya cok bunu yada ben baska exper istiyorum diceksin baktın lagaluga yapıo git durumu anlat tuketici mahkemesine:cat:

Çok teşekkür ederim, gayet tatmin edici ve rahatlatıcı bilgiler verdin kardeşim :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar