Ahanda Benim 150 ZC Çok ufacık elledim kıyısını köşesini.

Arkadaşlar,

Daha önce ilk motorum olan Gilera DNA 180' i sattıktan sonra motorsuzluğa en fazla 15 gün dayanabildim (bir yıldır sigara içmiyorum günde 1,5 paket içerken bıraktım). Ve mecburen gidip en iyi ödeme şartlarını sağladığı için bir adet mondial 150 ZC aldım. Hatta daha önce bilenler bilir bu motorla ben 750 km.lik bir gezi bile yaptım bu yaz. Her neyse, baktım pek tatmin etmiyor bari sağını solunu güzelleştirmeye çalışıyım dedim (abartmadan). İlk iş görünürlük ve görmek çok önemli olduğu için iki adet sis farı, eskiden beni görmeyen artık artık çok net görüyorlar, hatta sadece beni görüyorlar :)

photo0018go1.jpg

photo0027zv7.jpg

Ne kadar masum görünüyorlar dimi ?:)
photo0013eb5.jpg

Buda sis farsız hali
Veeee işte onlar, güneş ışıkları...
photo0011vo2.jpg

photo0022yb6.jpg

photo0011sz1.jpg

Bu ışıktaki hali geceleri daha fenalar :)

Bu ışıklandırmadan sonra, egsozundaki kahverengileşme çok hoşuma gitmediği için bi gayret söktüm ve hemen zımparayla giriştim. 15 Ytl' ye aldığım yanmaz siyah boya ile 10 dakika kadar süren bir boyama işleminden sonra....
photo0026ra7.jpg

photo0024ug1.jpg

photo0025nn6.jpg

Buda tamam... Geriye kalan Bursada zifte girerek düştüğüm yerin beni rahatsız eden görüntüsünden kurtulmaya. Bunun için çok düşündükten sonra, ince bir el işçiliği ile çekilen kağıt bantın arkasında siyah mat boya ve ortaya çıkan görüntü...
photo0021mt6.jpg

Bu işareti koysammı koymasammı diye düşündüm ama, arkadşalarım hani sen neresini boyadın bunun diyince...?????? En iyisi ahan da burasını boyadım demek gerektiğini düşündüm :) + Aynaların ortasındaki gri bölümü
photo00212lo9.jpg

photo0026rb1.jpg

Sizler ne düşünüyorsunuz...?

-İşin yok galiba, boş vakit değerlendirmişsin...
-İdare eder ama ben daha güzelini yapardım...
-Güzel olmuş...
-Ama o ışıklar öndeki sürücünü retinasın zarar vermezmiiii?
-.................................................

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Son düzenleme:
ben beğendim; ellerine ve emeğine sağlık...
sis'leri kaça aldın? + akü'ye etkisi nasıl?

Fazla ışık göz çıkarmaz :) yani direk göze gelmiyorsa güzel olmuş iyi akşamlarda kullan:)

ben beğendim; ellerine ve emeğine sağlık...
sis'leri kaça aldın? + akü'ye etkisi nasıl?

Eywallaj sağolasın.

Aküye zararı yok çünkü direk bağlı değil, parklara bağlı ama araya başka bir anahtar daha koydum. Sisleride 20 ytl' ye aldım. İşçiliğe para vermedim malum otomotivde çalışınca :)

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Sisler güzel olmus ama , benim gibi orjinal severler icin kötü duruyor diyebilirim.Ben olsaydım 8000K bi xenon ile olayı kapatırdım.

eksozu tuttum güzel olmuş bende yapabilirim boyayı sprey mi aldın?

güzel olmuş. eline sağlık. arkayada aynı şekil küçük 2 tanede stop ekstra yap istersen..
şu ayak basma yerlerine parlak beyaz araba paspasları gibi var ya onlardanda kesip koyabilirsin.

Sisler güzel olmus ama , benim gibi orjinal severler icin kötü duruyor diyebilirim.Ben olsaydım 8000K bi xenon ile olayı kapatırdım.

Haklısın ama malum xenan işi biraz maliyetli.

eksozu tuttum güzel olmuş bende yapabilirim boyayı sprey mi aldın?

Evet üzerinde 600 dereceye kadar dayanır yazıyordu bakalım görücez :)

güzel olmuş. eline sağlık. arkayada aynı şekil küçük 2 tanede stop ekstra yap istersen..
şu ayak basma yerlerine parlak beyaz araba paspasları gibi var ya onlardanda kesip koyabilirsin.

Arkaya ekstra stop koyma konusunda bende düşündüm, özelliklede çantayı taktıktan sonra. Ama ayak koyma yerlerine arabalara konulan paspaslardan koymak çok şık olmayabilir, ayrıca yan ayaklığa aldığımda sol taraftakinin aşağı sarkması yada düşmesi stress yaratabilir :)

Aslında orjinal halinden memnundum, burada yapılanların hepsi biraz da mecburiyetten oldu. Sisler diğer araç ve insanların beni fark etmesini sağlıyor ve yolu normalden fazla aydınlatıyor. Boya işine gelince de sağ taraftaki derin çizik can sıkıcı hale gelmişti. Egsoz malum kahverengi güzel durmuyor :)

Son düzenleme:
eksozu iyi düşünmüşsün bende bu hafta sonu boyicam zımparaladın boyadın başka bişey yok dimi?

eksozu iyi düşünmüşsün bende bu hafta sonu boyicam zımparaladın boyadın başka bişey yok dimi?

İlk önce üzerindeki pas tozunu hafif nemli bir bezle silki zımparayı doldurmasın boşuna. Ayrıza egsozun sadece sac kısımlarını zımparala (hafiften) Mondial yazan motorun gövde rengindeki yerine evdeki skotch' lar varya bulaşık süngeri onun yeşil kısmıyla zımparala normal zımpara çok derin iz yapar. Zımpara işini bitincede güzelce tinerle bir sil kuruduktan sonra tek kat ama yedirerek boya. 2 saate kadar kurur ve takılacak hali alır.

-Ama o ışıklar öndeki sürücünü retinasın zarar vermezmiiii? Yada Karşı Yönden Gelenin Gözünü Alabilir + Makinan Cok Tatlı Olmuş Kazasız Belasız

-Ama o ışıklar öndeki sürücünü retinasın zarar vermezmiiii? Yada Karşı Yönden Gelenin Gözünü Alabilir + Makinan Cok Tatlı Olmuş Kazasız Belasız

Eywallah teşekkür ederim.

O ışıklar 30 cm' den bakılırsa zarar verir doğru, ama hiç bir kullanıcıya (otomobil yada motor) zarar vermez. Ama onların bana zarar vermesini engeller, şöyleki bu sis farlarını taktıktan sonra diğre sürücülerin artık beni daha fazla fark eder olduklarını gördüm. Motosiklet kullanımında görmek kadar görülmekte önemli malum...!

Moderatör
Yolda otobüs falan zannetmiyorlar seni değil mi ? :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel olmuş ellerine sağlık :rendeer: güle güle bin ... siğarayı bırakmış olman'da diğer sevindirici haber..:) :cat: selamlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar