- Konu Yazar
yaklaşık 2 ay önce sıfır km agility 125 satın aldım.almadan önce forunlarda bayaa araştırdım.suzuki an 125 almaktan vazgeçip son anda kymco aldım.almaz olaydım.motorum şuan 1000 kmdeçyakında bakıma götüreceğim.300 bakımına servise götürdüğümde usta sağını solunu kontrol etti yağını değiştirdi.istemediğim halde yamalube 10w-40 yağ koydu.ben 15w-40 koymak gerektiğini söylediğimde en iyi yağ yamalube dedi.tabi ben tatmin olmadım ama olan oldu yamalube kondu yani.300 bakımı ücretsiz yalnızca yağ bedeli alacağız dedi 25 ytl aldı.motora koyduğu yağ piyasada 14 ytl.11 ytl işçilik geçirdi.şanzuman yağı değişmeli dediğimde,yok öyle birşey şanzuman yağı değişmez saçmalık dedi.rica minnet seviyesine baktırdığımda yağın eksik olduğunu gördü ve sae 90 olan yağa 80-90 yağ ilave edip vizikozitesini bozdu.motor rolantideyken gazı hafif çevirdiğimde stop edecek gibi oluyor tekliyordu.onuda söyledim hava ayarını kontrol edelim dedi.10 dakika uğraştı tamamdır dedi.yola çıktığımda 5 km sonra motor rolantide durmamaya başladı.kapağı açıp baktım hava ayar vidası düşmüş.hava ayarı çok fazla açıldığından 1-2 tur gevşeyip yerinden çıkmış.eğer yerinden çıkmasaydı ve farkına varmasaydık motor haliyle fazla hararet yapacak ve kısa sürede bitecekti,neyseki vidayı bulduk.telefonla aradım vidayı tam sık 3 tur gevşet olur dedi.yaptım motor ayara gelmedi.foruma yazdım herkes başka şeyler söylemiş inanın hepsini denedim olmuyor.bazı arkadaşlar bu motorların 120-130 yaptığını söylemişler benimki 100 bile zor yapıyor.hacmine göre seri ama çok değil.söylenenler abartılı gibi sanki.1994 ten beri motor kullanıyorum 100 cc den 900 cc ye kadar motorlar kullandım.yani yeni motorcu değilim ve bu makinalardan iyi anlarım.bu nedenle servislerin ilgisizliği ve becerisizliği canımı sıkıyor.ayrıca benim motor sıkıştırmadan kullandığım halde 1 depoyla 100 km yolu ancak yapabiliyor.testlerinde 178 km yazmışlar bence hayal ürünüdür.motor suzukiye göre çok gürültülü çalışıyor.ayrıca kymco agility ve movie gibi modelleri kymco nun çindeki fabrikasında üretiliyor yani taiwan diye kendimizi avutmayalım.kymco taiwan markası ve sadece üst modellerini taiwanda üretiyor.
şimdiki aklım olsaydı kesinlikle suzuki alırdım.acaba bendeki motorda üretim hatasımı vardır.eğer varsa bunu servise ispatlamak bence imkansız.benim yerimde olsanız ne yapardınız?
hadi herkese iyi geceler
şimdiki aklım olsaydı kesinlikle suzuki alırdım.acaba bendeki motorda üretim hatasımı vardır.eğer varsa bunu servise ispatlamak bence imkansız.benim yerimde olsanız ne yapardınız?
hadi herkese iyi geceler