Merhaba ,düzenli olarak halı sahada spor yapmanız elbette çok güzel, ne mutlu size ..

)Bu konuda sadece size 1-2 nacizane önerim olacak. Belki de biliyorsunuzdur, tekrar olabilir ama bu vesilyele bilmeyen kişilere ulaşma ihtimali olur diye yazıyorum. Halı saha sporunda en büyük riskler şunlardır;
*haftada 1 yapılır genellikle, bu da sporun spor olması için gereken düzenin dışındadır, kalbin benzer çalışma ritmine günaşırı olmak kaydıyla haftada ort. 3 kez girmesi gerekir. Haftada 1 de kalan bir maç veya egzersiz , yarardan çok kalbi zorlayabilir,hele ki deparların olduğu futbol , basket, vb. maçlar kalp için minik şoklardır.
*yemek sonrasında en az mutlaka 90-120 dakika geçmiş olmalıdır. Aksi takdirde dolu mide ve devam eden hazım ile yapılan bu tip bir maç ve egzersiz bir anlamda intihardır.Kalbe aşırı zorlama verir.
Aynı durum, haftada 1 gün sabah veya akşam koşusu yapanlar için de geçerli.hele bir de terlemek için naylon giyiyorlarsa. hele bir de bunu naylon kıyafet saararak, dolu mideyle, güneş altında ve ısınma yapmadan ve haftada 1 veya daha da az yapıyorlarsa, spor yaparken öldü diye manşet atılan ama aslında sporun değil, yapanın bilinçsiz davranmasının sebep olduğu ölüm haberlerini çok okuruz.Bunu hiç birimiz istemeyiz değil mi?
Moral bozmak için yazmadım inanın ama daha bilinçli olunması için herkese okuma bahanesi olur diye burada yazma gereği duydum.
Sorunuza gelince yaptığınız halı saha sporu, elde muhtemel sorunu engellemez.Yani sizde bu sorunun olmaması, oturuş ve sürüş şeklinizin el bileklerinize bası yapmamasıyla ilgili olabilir, zaten herkesde olması beklenen değil, olabilme riski mevcut bir sorun olarak , bilgilenilmesi lazım gelen bir durumdan bahsediyoruz.
Sadece bisiklet, motosiklet sürüşünde değil, bilgisayarda mouse, klavye kullanımı, örgü örmek, yanlış iş alışkanlıkları ve taşıma şekilleri gibi, daha bir çok neden ve hamilelik dönemi gibi özel dönemler de sebep olabilir.Sadece ihmale edilmemesi gereken bir durumdur...:rendeer:
Size sağlıklı, sporla içiçe, mutlu günler dilerim...
QUOTE=ozzy73;1095242]sayın kumkum ve starsailer verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler.
ben 3 yıldır motor kullanıcısıyım ve bahsettiğiniz sorunlar bende yok çok şükür...acaba her hafta halı sahada düzenli olarak futbol oynamamın bir yararı olabilirmi? yani düzenli spor yapanlarda bu sinsi hastalık çıkmaz diyebilirmisiniz?
şimdiden çok teşekkürler.

[/QUOTE]