honda cbr 600 rr niye kötüleniyo??

İş kullanacının kendisinde biter. Ben seni tanımıyor ve nasıl motor kullandığınıda bilmiyorum.Kendin bilinçli bir şekilde kontrol edebileceğini düşünüyorsan geçmemen için bir sebebte yok.Üstelik belli bir geçmişinin olduğunuda söylüyorsun.Motor kullanmayı doğru dürüst bilmeden geçenler var bunuda söylemeliyim.

Birde böyle sorular nedense bana birazcık ters geliyor. Seni bu insanların cevabı mı yönlendirecek ? Bence çok komik :)

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Sadece başlıklar farklı.

Bence cc, tarz ve model seçimi hepsi insanın kendisine bağlı. Sonuçta zevkte sizin, sorumlulukta, can da.

Mantıklı olan şu ki düşük cc bir model ile başlayıp zamanla kademeli olarak yükseltmek (isteğe bağlı, yoksa dünya üzerinde motorcular periyodik olarak cc yükseltir diye bir kaide yok!) caizdir.
250 cc tek/çift silindir bir model ile 600lük 4 silindir spor bir model arasında 400-500 cclik birçok model var geçiş olarak adlandırılabilecek. Yapmayın gözünüzü seveyim, motosiklet sizin için sanırım 2-3 modelden ibaret. Onlar da 600RR, R6 falan mı?

İş kullanacının kendisinde biter. Ben seni tanımıyor ve nasıl motor kullandığınıda bilmiyorum.Kendin bilinçli bir şekilde kontrol edebileceğini düşünüyorsan geçmemen için bir sebebte yok.Üstelik belli bir geçmişinin olduğunuda söylüyorsun.Motor kullanmayı doğru dürüst bilmeden geçenler var bunuda söylemeliyim.

Birde böyle sorular nedense bana birazcık ters geliyor. Seni bu insanların cevabı mı yönlendirecek ? Bence çok komik :)

haklısın yha bende ole düşünüom kendi kararımı kendim vermeliyim ama birazda fikir alışverişi hiçte fena olmaz dmi:) demiştim ben tam bi cbr 600rr hastasıyım ve omotora kesin bincem inş bu hırçın makineden soğurum çünkü tehlikeli olduğunu biliyorum

birde aklıma takılan birşey var 600cc serisinde sadece cbr 600rr mi bukadar hırçın yoksa bukadar cvp yorum bütün 600cc motorlarımı kapsıyor

600cclik 4 silindirli her makina agresiftir dikkat gerektirir tecrübe hayatta kalmayı sağlar karşına çıkan problemlerde tecrübessizen hızında senin kontrol edebilceğinden fazlaysa karşına çıkan engelden kaçamaz kaza yapabilirsin

Ne kadar da kolay dimi 1-2 sene 250cc Ne sürmüş Cbf 250 mi Mz 250 Hyo 250 mi Kaç km yapmış Oturaklı insanmı Bilinçlimi Bunları bilmeden Cevap vermek Çok kolay degilmi... :silent:

arkadaşım 250cc den sonra hangi motora geçilir peki yani bu adamın 600cc ye geçmesi kadar doğal bişey yok tabikide bu motoru kullanıcak kişi bilinçli olmalı
ve motora alışana kadar çok dikkat etmeli

600 RR gerçekten torklu bi makine ve 600lük herhangi bi motor kullanmadan önce iyi bi motor tecrüben olması gerek, hele bu 600 RRsa daha da iyi bi tecrübe ister :mrgreen:

al tabi ama acemiliğini hele bi at, ondan sonra al derim ben :cat:

birde aklıma takılan birşey var 600cc serisinde sadece cbr 600rr mi bukadar hırçın yoksa bukadar cvp yorum bütün 600cc motorlarımı kapsıyor

tüm 600lük racingler hemen hemen aynıdır, yani hepsinden önce tecrübe gerek :)

Son düzenleme:
Ne kadar da kolay dimi 1-2 sene 250cc Ne sürmüş Cbf 250 mi Mz 250 Hyo 250 mi Kaç km yapmış Oturaklı insanmı Bilinçlimi Bunları bilmeden Cevap vermek Çok kolay degilmi... :silent:

arkadaşım 250cc den sonra hangi motora geçilir peki yani bu adamın 600cc ye geçmesi kadar doğal bişey yok tabikide bu motoru kullanıcak kişi bilinçli olmalı
ve motora alışana kadar çok dikkat etmeli

Tamam bişey demedim senden okeyide aldı tamam işde..
Cbf500 Er-5 Gs500 Kle500 bunlar Motor degil diyosun yane 250den 4 Silindir Bi canavara geçmesi kadar dogal bişey Yagmur yagması bu kadar Dogal diyosun yane :p

yorumlarınız için çok teşekkür ederim birazda olsa aydınlattınız beni

Tamam bişey demedim senden okeyide aldı tamam işde..
Cbf500 Er-5 Gs500 Kle500 bunlar Motor degil diyosun yane 250den 4 Silindir Bi canavara geçmesi kadar dogal bişey Yagmur yagması bu kadar Dogal diyosun yane :p

Bunlar race sınıfına giriş motorudur diyorsun yani :bounce: abrtma dostum 250 cc ile 600 cc race sınıfı arası geçiş motoru yok, istediğine sor... CC diye araya cruiser, enduro, cross ta atıverseydin bari :queen:

Race ler 125 cc den başlar, ama tavsiye edilen 250 liktir; gt250, kawa250, ülkemizde olmasa da cbr250 vs... Ondan sonraki race sınıfı 600 ile başlar; Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki.

İstersen benim neden bahsettiğimi iyice düşün ondan sonra araya başka kategori cc motorları eklersin. Bu adam Fransa da yaşıyor olsa 250 cc tecrübesinden sonra direkt klasman ehliyeti alır ve 600 cc kullanmaya başlardı ok :wiinkk:

Rahmetli CBR250 hala üretilip Türkiye'ye gelseydi ne kavgalar çıkardı :)

165kg, 250cc, 4 silindirli, 45HP, 18 bin devir çeviren tam bir racing.

O zaman başlangıç motoru kavgası tam olurdu :)

Rahmetli CBR250 hala üretilip Türkiye'ye gelseydi ne kavgalar çıkardı :)

165kg, 250cc, 4 silindirli, 45HP, 18 bin devir çeviren tam bir racing.

O zaman başlangıç motoru kavgası tam olurdu :)

250cc-400cc 4 silindirli racingler piyasadan kalmasaydı, birçok kişinin hayali CBR600rr olmazdı. Ama bu cc deki racingler firmalara zarar ettirdi yani fazla satmadı:pale: Yapıcak bişi yok.

Avrupada 600cc racinge en iyi geçiş motoru Suzuki SV650dir. V2 70 hp 172 kg bir makina. Türkiyede naked oldugu ve oldukça pahalı bir fiyata satıldıgından neredeyse hiç satmadı

6oo CC racıng lerın alayı aynıdır sen cbr mış yzf ymiş zx mş gsxr mış fark etmez bu 6oo luk lerın hepsı aynı. dikkat gerektıren ve tecrube gerektıren makınalar.geçiş motoru 250 cc olur başka cc olur bu cc lerı son haddinde kullanman lazım ve ciddi anlamda km yapman lazım.geçiş motorunda 2000-3000 gidipte oldu bu iş artık hayabusa vız gelir diyen ve sonucunda kaza yapan çok kişi var sen onlardan olma.alacağın makınayı ii düşün:cat:

yazmayayim yazmayayim dedim olmadı yine!
ya ben yorum yapan kimseyi anlamıyorum.... forum kendi içinde kendiyle çelişkiye düşüyor.

ilk motorum olcak 600cc ss makine alcam ne aliim sorusuna 10 sayfa tartışma yapılıyor "ilk motor 600cc olmaz önce git 125-250 kullan alış sonra alırsın" deniyor.

biri konu açıyor "ben motora alıştım cbr600 alıcam ama kararsız kaldım diye" hala millet başlangıç motoru tartışması yapıo yok 250 den 600e geçilir mi geçilmez mi diye....

almayın kardeşim kimse gidipte 600cc ss makina almasın kullanmasın ithalatınıda durdursunlar satılmasın çünki motor camiasında 600cc makineye geçmek için geçiş motoru yok yok yok.... hiçbir motorla kıyaslayamazsınız 600 cc ss makinayı

600den düşük cc de veya performansta olan hiçbir makine bu motorun tepkilerini hızlanmasını durmasını viraj almasına simüle edemez ve sizi bu motora alıştırmaz, motor kullanmayı öğrenirsiniz trafiği öğrenirsiniz ama 600cc racing motoru öğrenemezsiniz.... 1milyon km tecrübeniz olsun 600cc ss makinaya bindiğinizde bocalarsınız. adaptasyon süresi kişiye göre değişir bu süreç içinde de kişi kendini bilmiyorsa kaza yapar ölür mü ölmezmi orasını ben bilemem....

soruyu soran arkadaşım, git honda bayisine otur motorun üzerine çalıştır makinayı o zaman karar verirsin eğer içinde kullanamayacağına dair en ufak bir tereddüt varsa alma derim daha hazır değilsin bunun dışında daha önce de yazdım ben 1,5 yıldır kullanıyorum çokta memnunum motorumdan yok rahatsızmış yok hız yapılmıyorsa ss makineye gerek yokmuş tehlikeliymiş vs. vs. umrumda değil benim hayalimdeki motordu şimdi kullandığım motor oldu ne demişler 2 gönül 1 olursa samanlık seyran olur diye. ben motorumla iyi anlaşıyorum....

soruyu soran arkadaşım, git honda bayisine otur motorun üzerine çalıştır makinayı o zaman karar verirsin eğer içinde kullanamayacağına dair en ufak bir tereddüt varsa alma derim daha hazır değilsin bunun dışında daha önce de yazdım ben 1,5 yıldır kullanıyorum çokta memnunum motorumdan yok rahatsızmış yok hız yapılmıyorsa ss makineye gerek yokmuş tehlikeliymiş vs. vs. umrumda değil benim hayalimdeki motordu şimdi kullandığım motor oldu ne demişler 2 gönül 1 olursa samanlık seyran olur diye. ben motorumla iyi anlaşıyorum....

bilgilerin teşekkür ederim kardeşim. hatırlatmalarını gözden geçircem

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cbr değilde cbx kullan şaftlı olanları var..yada şaftlı v-2 motosikletler var..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar