anılcığım, bir arkadaşın olarak bilgi vereceğim sana.
yukarıda sana bilgi verenlerin hemen hepsiyle karşılıklı yazışmalarımız olmuştur, şakalaşmalarımız, bilgi alışverişlerimiz olmuştur. yani temelde bir düşmenlık yok. sana yazdığım son yazı var ya. hani " önce sana verilen mekanizmayı öğren ondan sonra motor frenini kullan" demiştim. hah, tam o mesajdan 2 saniye önce de ölümlü kaza haberini okudum.
şimdi iyi dinlemeni rica edeceğim.
yaşım 34, bildim bileli gerek annemin kucağında, babamın arkasında hep motosiklet üstündeydim. sana önemli kazalarımı anlatacağım aklımda kalanları;
5-6 yaşlarımda ilk kazmaı hatırlıyorum, tarsustan mersine gelirken yola fırlayan inek yüzünden yoldan çıktık ve motorla yuvarlandık
7-8 yaşlarımda sert bir çukura girince yüzümü babamın sırtına çarptım, burnum kırıldı, hep kanardı ondan sonra. bu yüzden pek çok sporu yapamadım. 2-3 senede bir burun ameliyatı olurdum.
8-9 yaşlarımda ilk motoru kullanırken köşeyi dönemeyip duvara çarptım, aylarca elim sargıda kaldı.
9-10 yaşlarımda yine bir sürü kaza... ( artık direksiyona çıktık ya)
16-17 yaşlarımda ters yönden gelen düğün konyovu altında kaldım. sağ ayağım pedal arasına, sol ayağım arka mafsal arasına girmişti. hastaneye motor ustası gelip beni montajdan çıkardı ( inanılmaz ama gerçek)
yine o dönemlerde, dikkatsizce yola çıkan bir kadına aynam çarptı. taklalar attım ve benim motorum telegon direğindeki kutuya çarpmış ( taklalar havadaydı) beledşiye bize ödetti.
2-3 sene önce bir dağ yolunda bir yol hatası yüzünden motorum yamaçtan uçtu, ben şans eseri yolda otlara takıldım
2008 mayısında dalgınlığıma gelip düz yolda vites düşürmüşüm 8000 devirdeyken, akan trafikte 110 km de birden kuyruk sallamaya başlayıp, 30 km ye kadar hızımı düşürmeyi başarıp motoru yatırdım.
2008 haziranında ters yönden çıkan araba yüzünden ve yol hatasından 160 km hızla bir vektraya ( motordan kendimi atmasaydım şimdi yaşamıyordum sanırım) vectra yana kalktı. ben 85 metre sürüklendim. 4 kaburgam çatladı.
ve 15 gün kadar önce kırmızı ışıkta beklerken üstüme araba çıktı, sağ ayak tarak kemiğim kırık şu anda. ve sol bacak davul gibi şişti. yürümeymiyom.
sana bütün bunlkarı neden anlattım anladın mı bilmiyorum ama, sen henüz sahip olduğun tecrübenle motor freni kullanmayı öğrenmeye çalışıyorsun. ben onca tecrübeye rağmen dalgınlığımla vites düşürdüğüm için ölümden dönmüş birisi olarak ( tüm kazalrımda ve her zaman full koruma kask+dizlil+protect zırh+motobot+eldiven) hep korumanın ve durmanın öneminden bahsederim. evet sana önce sana verilen aletin doğal ekipmanlarını kullan, ondan sonra ustalık isteyen kullanımlara geçmeni tavsiye ederim. bunu söylemek benim hem hakkım, hem de görevim. bak şimdi aşağıda gördüğün, en son üstüme araba çıktıktan sonraki kırılan ayağımdaki motobotumun hali. belki bu daha iyi anlatır sana...
fotolar bozuk olabilir. şimdi çekip upload ettim. ama artık anlamışsındır. bu bot olmasaydı ayağım bundan çok daha kötü olabilirdi..