Arkadaşlar,
Yukarıda da yazdım galiba. 44 yaşından sonra motor öğrenmeye merak sardım ve ilk motor olarak (eğitimlerden sonra tabii) MT 03 nasip oldu.Zaman yokluğundan çok binemiyorum. Toplam 260 km yapabildim. İzlenimlerim aşağıda:
- Çok dengeli. Yavaş sürüşe çok uygun.
- Titreşim uzun yolda rahatsız edecek düzeyde değil. Hatta hoş bile.
- Tork, tork tork... Geçen gün bir 90 derece kavşak (dursam daha iyiydi) 3. vitesle girdim. Yatmışken başladı subaplar tak tak vurmaya. Eyvah! dedim stop ediyoruz ve düşeceğiz. Acemiyim, virajdayım, vites değişmez, gaz yemez durumda motor. tak tak tak tak trrrrrr rrrrrrn ve hadi beni 4'le durumu. Park edip okşadım keratayı

- Düşürdüm yıkarken. Kolay kaldırdım, çizilmedi bile. Bende bel fıtığı var ve spor falan yapan biri değilim. (takoz vardı birtek)
- Köy yollarında, boklu, mıcırlı yerlerde, virajlarda falan hiç sıkıntı çektirmedi
- Çok çukurlu yollarda siz sağlamsanız o ayağını yerden kesmeden devam ediyor. Ama sert amortisörleri var. Çok kasiste ayağa kalkın, sersem olursunuz yoksa zıplamaktan

- Temizliği kolay
- Manyak kaygan bir yerde yavaş manevra yapmak zorunda kaldım. kıçı başı oynadı ama dengesi bozulmadı hiç.,
- 153 bastım ama yelken gibi oldum. Siperlik yok tabii.
- 90 km/h sanki bisikletle geziyormuşsun gibi. Dünyanın öteki ucuna gidersin. Yeter ki yolda çok fazla çukur olup seni yormasın.
- Hızlanması mükemmel.Beşinci vites 70-130 arasında gaz kapatırsanız gidona sıkı tutunun. Motor gider siz kalırsınız.
- Yavaş manevrası çok kolay ve rahat.
- Virajda bi kere baktım açığa gidiyoruz (benim hatam) biraz daha yatıriim dedim gaz kesmek yerine. Riskli biliyorum ama. Verdim biraz kontra hoop yeni çizgideyiz. Ben acemiyim bu arada. Yani biraz motor kullanan biri rahat dans ettirir.
- Aynaları daha iyi olabilirmiş. Zira hızlanınca öne yatıyosun aynalar geride kalıyor nispeten. Bence farın yanından çıkan ya da öne uzamış çubuklara takılı olsa daha iyi olur.
- 1.5 saat hiç kalkmadım üstünden. Evde koltukta bu kadar otursam, kıçım, belim ağrır benim. Orta yaşlıyız neticede. Motorda sıkıntı olmadı.
- Orta sehpa yok. Elitecx kardeşimin tavsiyesiyle aparat aldım. Kolayca askıya alınıyor. Yalnız, indirmeden vitese alın, gidonu sağa çevirin, yan sehpayı açın ve motorun sağında dururken yapın işlemi. Benim gibi motoru düşürmeyin
Almayı düşünen arkadaşlara naçiz tavsiyelerim:
Bu motor özellikle şehir içinde ya da virajlı ama nispeten düzgün yollarda müthiş zevkli. otoban sürüşlerinde sıkılırsınız. Ulaşım vasıtası değil. Zevk makinesi. Bence eğer günde 1 saat kullanabilecekseniz, başka spor falan gerekmez. Bir de eğer uzun otomobil ve trafik tecrübesi olan bir sürücüyseniz, başlangıç motoru bile olabilir. Beni hiç zorlamadı. 150'ye kadar hiç zorlanmadan ve keyifli hızlanıyor ama daha fazlasını bilmiyorum. Ama 200 yapmaz, hatta 170'i zor geçer kanaatindeyim. Bu münasebetle "uzama" meraklısıysanız, bence "uzayın" ve başka motor alın. Uzun yol meraklısıysanız da almayın MT03'ü. Bagaj, magaj... üff zor işler. Motorun çok estetik bir tasarımı var ve bunu bagaj taşımak için bozmamak gerekir bence

.
Neyse, bu kadar yeter. Özetle çok seviyorum motorumu. Ama hangi motoru alsam sevmezdim? bilmiyorum. Bence her motor (mobilet'ten gold wing'e) sevilmeyi ve binilmeyi hakeder. Allah hepimizin gönlüne göre motorlarda, kazasız ve mutlu sürüşler versin.
Sevgiyle,
Osman