MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

o kadarını bilmiyor gibi miyim? supersportları ve streetbike'ları hem ucuzlattılar hem de TL'ye çevirdiler artık. benim merakım da bu olayın ne zaman oldugu zaten :)

http://www.kawasaki.com.tr/fiyatlar.html

Ben ağustos ayında motor fiyatlarına bakarken, zx-6r nin anahtar teslim fiyatı 23.650 YTL idi şimdi 20.600 YTL olmuş. Aynı tarihte 600RR liste fiyatı 22.400YTL iken ben 20.250 YTL ye aldım. Şimdi fiyatlar neredeyse eşitlenmiş :)

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Bu video da sürücünün hatası veya hataları neydi?

Sonucun bu olmaması için neleri yapmalıydı veya neleri yapmamalıydı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
bence viraj cikisina gelmeden ve kontrolsuz bi sekilde gaz acmasindan dolayi cizgisini yitirmis ve toplayamamis..
sorunun 2.kismina gelirsek..
gaz acma islemini biraz daha gec ve daha kontrollu yapsaydi sorun olmazdi tahminimce..

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
link var mı? bende çıkmıyoda..

http://89.149.242.94/data/videos/344/344041.flv

Windows Media Player ve Macromedia Flash player'in yüklü olması lazım.

bence viraj cikisina gelmeden ve kontrolsuz bi sekilde gaz acmasindan dolayi cizgisini yitirmis ve toplayamamis..
sorunun 2.kismina gelirsek..
gaz acma islemini biraz daha gec ve daha kontrollu yapsaydi sorun olmazdi tahminimce..

Viraj girişi için ne düşünüyorsun? daha doğrusu sence tek hata çıkışta mı?

Son düzenleme:
viraja girerken cikisa hic bakmadan asiliyo gaza orada da problem var..
anlatamadim tam..
cikisi gorememesine ragmen asiliyo..sonuc talihsiz..

gormem gereken baska bi nokta varsa ogrenelim:D

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ögrenmek için diğer yorumları bekliyeceğiz, bilsem niye sorayım.:p

hata ne girişte ne çıkışta kameranın olduğu motora dikkat edersen 140km den 100 km kadar yavaşlıyo viraja girmeden(!) ama diğeri aynı şeyi yapmıyor arkadaki motor yavaşladığı için öndeki sanki gaz açmış gibi gözükebilir ama sadece hızını koruyor virajı alamıyor ve gümmm...

Virajın çıkışına doğru görmeden erken gaz açması doğru neden olabilir.Bir de belki viraj girişi /ortasına doğru panikleyip ön/arka freni sıktıysa motorun önden kaymasına (understeer) ve dosdoğru gitmesine sebebiyet vermiş olabilir diye düşünüyorum.

hata ne girişte ne çıkışta kameranın olduğu motora dikkat edersen 140km den 100 km kadar yavaşlıyo viraja girmeden(!) ama diğeri aynı şeyi yapmıyor arkadaki motor yavaşladığı için öndeki sanki gaz açmış gibi gözükebilir ama sadece hızını koruyor virajı alamıyor ve gümmm...

Evet doğru tespit çekimi yapan motor yavaşlıyor.Öndeki aynı oranda yavaşlamıyor.Virajın ortasında ve çıkışa doğru da motoru daha çok yatırması gerekirken bence panikle frenlerden birine asılıyor ve bu motorun dikilip dümdüz gitmesine sebebiyet veriyor.

Son düzenleme:
viraja girerken motor devirde olması gerekirken yuksek viteste dusuk devirde kalmıs gibi geldi bana

buda motoru yatıramasına sebep olmus gibi yani motor ztn yolunu cizmiş mudahale o noktada cok zor oluyo anlatmak istedigimi anladınız sanırım

carpma anına yaklasırkende fren yapıp motoru diklemiş sola kacmak için ama ytrnce sanslı diilmiş:)

rivada bikac defa basıma geldi allahtan beni karsı seritte bekleyen bi kamyon yoktu:)

Slm millet. Geçen pazar rivaya bir arkadaşımla saat akşam 5 gibi gittik. Biz giderken dönen SS kafilesi vardı. Onlar MT den mi acaba?
Sanmiyorum... Aaah nerede o eski kafileler...

Eğer öyleyse bende aranıza katılabilir miyim? :)

Hayir :p :queen: :rendeer:

Videoya gelirsek... Her videoya bi yorumum vardır ama buna yapamadım. O adam evinden oraya kadar nası gelebilmiş... hayret :p
Bir de kamyon soforu motoru görünce yolun dışına kırmış. Eger kamyon şöförü düz devam etseymiş carpışma olmama ihtimali varmış... ihtimaller ihtimaller...
Viraj almak... bana gore motosiklet sürmenin en onemli dersi. Bir motorcu virajlara her daim çalışmalı.

Hızını düşürmüyor ve viraj manevrasını virajın içine girdikten sonra yapmaya başlıyor.. Kısacası geç kalmış oluyor.. Doğru yerden de girmiyor viraja zaten..

Viraja yüksek hızlarda girip çıkmak bir beceri olarak görülebilir ama ben kesinlikle düzlükteki hızla viraja girmenin mantıklı birşey olduğunu düşünmüyorum.. Sadece gazı kesip vitesi düşürmekte yetmez, viraja girmeden doğru vitese düşmeninde gerektiğine inanıyorum..

Görkem'in dediği gibi "viraj" mevzuda "frenleme" gibi her daim çalışılması gereken bişey.. Onlarca virajı sorunsuz geçiyorsun ama bir tanesinde yaptığın hata başına iş açıyor..

Kardeşim göstermeyin böyle şeyleri, çoluk çocuk ailecenek takip edioruz biz bu siteyi olmazki ama böyle duyarsızlık. Pis cibilliyetsiz, ahlaksız siyah kasklı sapınk :p

Neysem sizi sonra maderatöre şikayet edecığim. Şimdi şuna yorum yazayım bi:p

Çoook güzel pozisyonda giriyor viraja aslında. Tek sorun hız ve düşüncesizlik. Viraj girişinde daha virajın ne melem olduğunu göremeden asılmış, belki yanlışlıkla eli kaymıştır, intehar için yapılmış bir hata gibi maalesef. O yüzden belki gaz kolunu tutan eli kaymıştır diyorum, başka açıklama getiremedim:silent:

Viraja hatalı bir hızlanmayla girdikten sonra, ki viraja girerken bunun farkında bence, kamyonu görmüş olmalı ilk etken bu.

Bunun üzerine virajın ortalarına doğru, viraj tahmin ettiği gibi çıkmıyor,sabit açılı değil, açısı azalıyor ve kısa bir viraj değil.

Kavis arttıkça hızından ve panikten dolayı doğrulmaya başlayarak diğer şeride kaymış. Doğruldukça da artık toparlamak imkansız hale gelmiş ve dik bir şekilde kamyona kafadan çarpımış.:pale:

Bence 2 temel hatası var ;

- Viraja giriş hızını ayarlayamıyor çizgisini kaybediyor.
-Kamyonu görünce panik halinde fren yapıp motorun yatışını engelliyor ve kamyona kafadan giriyor. Daha önceden frene basıp kamyonun öteki tarafına geçse ve kendini tarla tarafına atabilse yaşama ihtimali olabilirdi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar