arkadaşlar bu konyu açtığınız iyi oldu benim innovanın 4000 km bakımı geliyor.daha önce 2 kez yağ değişmi oldu 1000 km ve 2500 km de castrol 20/40 koydular bulunduğum yer Antalya galiba yine 20/40 koyacaklar yağ değişimlerinde servis ne koyarsa o yağı mı kullanıyoruz yada başka yağ koymalarını söyleyemezmiyiz?
aman kardeşim hangi marka olduğu önemli değil ama 20-40w en ucuz yağdır ve servislerin en çok kullanığı yağdır visikozite aralığı en az olandır ne incelir ne kalınlaşır hemen paniğe kapılma ama km sayacın ilerledikçe beni anlayacaksın sana tek tavsiyem servise giderken eline yağını alıp gitmen 15-50w al ve ben bu yağdan koymanızı istiyorum de onlar sana surat yapacaklardır
"o yağ buna olurmu kardeşim bozar makinayaı kitler" falan diyeceklerdir ama sen aldırma sakın 5 ytl mal ettikleri yağı sana 20 yada 25 ytl den hesap edeceklerdir sakın ha heleki sıcak memleketlerde bizim motorun yağı 15w-50 dir:cat: orta anadoluda doğu anadoluda yaşayan arkadaşlara 5w-40 tavsiye ederim eğerki kışın 10 derecenin altında biniyorlarsa
20-50w kullanıyorum,bulunduğum bölgede kışlar ılık geçtiği için.
izzet runnere 20w-50 çok kalın gelir dostum innova ile karıştırma sakın ha motoru boşa yorarsın su soğutmalı italyan motorları tek tip yağ kullanır 5w-40 ve 10w-40 araştırısan bana hak vereceksin su soğutmalıda motor ısısı sabit kaldığı için 40w değerini geçmene gerek yoktur çünkü ya okadar incelmez