İstanbul'un Yedi Tepesinden İznik Abdulvahap Tepesi'ne...

İşte MT gücü, işte MeTe gücü!

29 Ekim Çarşamba günü Boğaziçi Köprüsü'nden önceki son otobüs durağında saatler 12:00'ı gösterirken dört motorcu -Metehan Abi, Oğuz Abi, Şafak Abi ve ben- buluştuk ve Maltepe'ye doğru Serdar Abi'yle buluşmaya doğru yola koyulduk.

1148653.jpg

Serdar Abi'yle buluştuktan sonra körfezi feribotla geçeceğimiz için feribot girişine doğru yöneldik. Orada bizi Samet Abi ve Erol Abi bekliyordu. Tanışmadan sonra kendimizi feribota attık. Hava güneşli ve az rüzgarlıydı. Tam bir gezi havasıydı.

1148667.jpg

Feribotta soldan sağa, Samet Abi, ben ve Oğuz Abi, çaylarımızı yudumlayıp bisküvilerden atıştırıken.

1148685.jpg

Soldan sağa, Metehan Abi, Serdar Abi, Erol Abi, Şafak Abi.

1148702.jpg

1148715.jpg

Feribottan manzaralar:

1148733.jpg

1148739.jpg

1148748.jpg

İlk mola verildi, ihtiyaçlar giderildi.

1148828.jpg

Metehan Abi ve zeytin toplamakla meşgul köylü ninemiz.

1148872.jpg

1148937.jpg

Zeytinliklerin önünde bir mola daha verelim dedik.

1148950.jpg

1148967.jpg

Saatler 16:45'i gösterirken nihayet İznik'e vardık ve güzel bir köfteci bulup karınlarımızı o leziz köftelerle bir güzel doyurduk.

1148982.jpg

Karınlarımız doyduktan sonra İznik'te ikamet eden Mustafa Abi'yi ziyaret edip kendisinin bize İznik'i gezdirip gezdiremeyeceğini sorduk, seve seve kabul etti sağolsun. Can Abi de bize katıldı. Üstteki fotoğrafta Abdulvahap Türbesi'nin önüne park ettiğimiz motorlarımızı görebilirsiniz.

1148995.jpg

Abdulvahap Türbesi'nin bulunduğu tepenin muhteşem manzarasında gün batımını izledik ve İznik'i ayaklarımızın altında seyrettik.

1149010.jpg

1149025.jpg

Cumhuriyet Bayramı'nın anısına yüce Türk bayrakları arasında, arkamıza İznik'i alarak bi hatıra fotoğrafı çekilelim dedik.
Soldan sağa: Metehan Abi, Serdar Abi, Oğuz Abi, Mustafa Abi, Şafak Abi, Erol Abi, ben ve Samet Abi.
Abdulvahap Türbesi'nin bulunduğu tepeden manzaralar:

1149045.jpg

1149076.jpg

1149088.jpg

Mustafa Abi ve Can Abi'nin rehberliğinde antik Roma tiyatrosunu görmeye geldik. Hava kararmak üzere olduğu için fotoğraflar karanlık çıktı malesef.

1149106.jpg

1149118.jpg

Saatler 18:30'u gösterirken İznik Gölü kenarında son molamızı verip, çay bahçesinde çaylarımızı yudumladıktan sonra geri dönüş için yola koyulmaya karar verdik. Yukarıdaki fotoğrafta İznik Gölü kıyısından güneşin batmadan önceki son çırpınışlarını görebilirsiniz.

1149158.jpg

Oğuz Abi ve ben.

Toplamda 250 km civarı yol kat etmiş olduk. Çok güzel bir gezi oldu. Katılan herkese, bizi orda memnuniyetle gezdiren Mustafa Abi've Can Abi'ye ve özellikle geziyi gece yarısı bir telefonla 7 kişiyi toplayarak organize eden Metehan Abi'ye çok teşekkürler. Bir dahaki gezilerde görüşmek dileğiyle!

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
çok istediğim ama gelemedim yaa :pr:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlk resimdeki 3 abim ile tekirdağda yanışmıştık yalnış hatırlamıyorsam güzel bir yolculuk olmuş havada be güzellige eşlik etmiş şuan motor yok alınca bende dalacam inşallah tekrardan ortamlara :)

Her zaman demişimdir, her özellikte coğrafi yapıya sahip tek bölge Marmara bölgesi, böyle kısa turlar için veya daha uzun programlar için bile çok farklı rotalar var. Hepinizi yürekten kutluyorum. Gölse göl, dağsa dağ... Denizse deniz hem de üç farklı deniz... Şelale de var, kaplıca da... Deresi, tepesi, bağı bahçesi ayrı güzel... Önemli olan bu güzel memleketin hakkını verecek motorcu kardeşlerimizin olması... Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum, daha nice gezilere yolunuz, farınız ve şansınız açık olsun arkadaşlar... Bir gün aranızda olmak dileğiyle...:rendeer:

Motosikleti
Dl650vstorm

zeytin bahçesi hondası adlı çalışmam :p

bunlarda söz konusu zeytinler :)

iznik te güneşin batışı ahada böyle oluyo :p

http://imageshack.us]
dsc01044sn1.jpg
[/URL]

tuğrul da çekmişti buraları ama biraz karanlık çıkmıştı .antik tiyatro taaa roma dönemindenmiş.

burasıda göl kenarı çay bahcesi önü iznikten son görüntümüz :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Her hafta gezi,her hafta keyif.
Meto'nun alacağı olsun,değirmenin suyu nereden geliyor bilelim bu arada:)

Çok güzel bir gezi olmuş buna yetişemedim :cat:
ama trakya alabalık turuna gelmeye çalışacağım.

...dönüşte sizi bekleyemedik kusura kalmayın arkadaşlar..:bounce:

...eklediğin resimler çok güzel yine bir gezide buluşmak üzere sevgili kardeşim..:rendeer:

...benim çektiğim fotolarıda mv ye ekledim dileyen arkadaşlar kardeş siteden takip edebilirler..

....iyi seyirler

....saygılar

Son düzenleme:
Her hafta gezi,her hafta keyif.
Meto'nun alacağı olsun,değirmenin suyu nereden geliyor bilelim bu arada:)

metehan abi'nin cevabı:

Savaş Abimiz pere gani...denizde kum bende ayıro avıro euro öro... :p kur farkından dolayı artık paray napıcağımı şaşırıyorum...yeğenime bi sözüm vardı Savaş abi...o aklımda...

bu gezinin bana maliyeti...270 km...25 yl lik benzin...artı yemek parası 10 ytl...ayrıca feribot...8+8...16 ytl...toplamda, benzin şirketten desek son 3 yıldır onu saymasak... 10+16...26 ytlcik...:)

Son düzenleme:
Ohh maşallah tanıdık birçok sima -Metehan , Oğuz , Şafak ve 2rule yureğinize sağlık sizlerle gitmiş kadar olduk tekeriniz düz bassın .....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar