rolanti ile ilgiili bir bakın...

arkadaşlar rolanti ayarı yüksek olursa ne olur düşük olursa ne olur

bir yerde okudum sanırım bu sitedeydi yüksek olunca az gaz yer motor boğulur diyordu galiba

bizim motorun ovidasıyla oynamışlar motor hafif gaz verince altından kaçıyor bunun zararı olurmu motorun ömründe yada performansında bir etkisi olurmu lütfen yardım.!!

rölanti vitesli motorlarda az oldugu zaman vitese takınca motor stop ediyor fazla oluncada bagırıyor

scooter rolantı yuksek olursa motor cabuk ısınır dusuk olursa hafıf gaz vermem lazım ısınması ıcın rolatın yuksek olursa motor ısıkta vs bekleme yaptıgın zaman yakıt konusunda farkı olur alcak olursa yakıt sarfıyatı duser tam ortasını bulman lazım bogulmayla ılgılı bılgım yok bır alakası oldugunu sanmıyorum

peki hıza bir etkisi olurmu bu rolantinin mesela yüksekken 120 düşükken 110 gibi birşey söz konusu olabilirmi!!?????

peki hıza bir etkisi olurmu bu rolantinin mesela yüksekken 120 düşükken 110 gibi birşey söz konusu olabilirmi!!?????

rolanti aslında benzin ayarıdır. max. hız aktarma oranları, motor hacmi, lastik dış çapı v.s. şeylere bağlıdır. yani max. hızı etkilemez.
aslında etkiler. şöyle oluyor: 15 sn.de hızlanacağına 13 sn. de hızlanırsın. ama yakıt ekonomisi yok olur ve motor çabuk ısınır.

scooter rolantı yuksek olursa motor cabuk ısınır dusuk olursa hafıf gaz vermem lazım ısınması ıcın rolatın yuksek olursa motor ısıkta vs bekleme yaptıgın zaman yakıt konusunda farkı olur alcak olursa yakıt sarfıyatı duser tam ortasını bulman lazım bogulmayla ılgılı bılgım yok bır alakası oldugunu sanmıyorum

rolanti aslında benzin ayarıdır. max. hız aktarma oranları, motor hacmi, lastik dış çapı v.s. şeylere bağlıdır. yani max. hızı etkilemez.
aslında etkiler. şöyle oluyor: 15 sn.de hızlanacağına 13 sn. de hızlanırsın. ama yakıt ekonomisi yok olur ve motor çabuk ısınır.

rolanti benzin ayarı değildir. benzin ve havayı aynı anda karbüratörden bujiye veren klepenin açıklık yarıdır. rölantinin yüksek olması bazen çabuk çalışmaya faydası olur ama günümüzx şartlarında pek tercih edilmez. yakıt pahalılığından dolayı. :) tam ortayı bulmak lazım :) motor böle sat gibi çalışmalı. :) filtrelerin temizse düzgün çalışmalı :) bazı sürücüler o kadar abrtırlarki motor orta sehpadayken arka teker resmen döndüğünü gördüğüm oldu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar