Hürriyet Gazetesinin Büyük Ayıbı - Kasklı Sapık Haberinde Boy'un Fotoğrafı

arkadaşlar dava açsa bile uzayacak haftalar aylar sürecektir. malum amerika da yaşamıyoruz ki kuruluşlar hatalarınım bedellerini hemen tazminatla ödesinler. :pale:

Amerika'daki yayınlara bakın herhangi bir resimde herhangi birinin yüzü veya herhangi bir arabanın plakasını,vs. direk kapatırlar.O haber yada magazin programı iyi bir içerik olsada o vatandaşın kanuni hakkı vardır.Biz burada yazıyoruz,diyoruzki;Bu resim Boy lakaplı Mehmet arkadaşımıza aittir.Koskoca bir topluluk bunu yazıyoken hiç bir hakim dikkate almazmı sizce? Ve eğer basın organı sırf bu yüzden suçlu bulunsa Amerika'da işyerinin tapusunu vermek zorunda kalırdı.Bu kadar pervasızca internet'ten materyal kullanılmaması gerektiğinide herkes öğrenmiş olurdu.

boy

Konuyu diğer başlıktan takip ettiğimden bu başlığı henüz farkettim. Şu anda konuyu bir avukat arkadaşım takip ediyor, Hürriyet'te çalışan arkadaşım da var, şu anda tutuşmuş durumdalar. Avukat arkadaşım gazeteyi aradığında başka bir avukatın da gazeteyi bu konuda aradığını söylediklerini iletti. Arkadaşım gazeteye bir tekzip yazısı yolladı. Şu anda yazı işleri müdüründen haber bekleniyor.

@halis
alamazsın ben sana söyleyeyim orda plaka yok resim de yüz beli degil motorda ozlik belirten bir durum yok o yüzden ALAMAZSIN benden söylemesi mehmette gaza gelip saldırdas bile hikaye olur sonunda
Halis abi resimde plakanın veya yüzümün gözükmesinin önemi yok, bu resmi ben farketmeden bir sürü insan beni telefon ile arayıp haber verdi. Demek ki resimden kim olduğu anlaşılıyor. Bu da önemli değil, bu yazıyı okuyan binlerce insan beni veya çok benzer bir arkadaşı aynı şekilde caddede görse, arabayla bana çarpıp öldürse ne olacak? Habercilik bu kadar saçma sapan şekilde yapılmamalı, adamlar bir haber resmi çekmek için savaşın ortasına dalıyorlar, hayatlarını riske atıyorlar. Kaynağını bile bilmeden resmi haberde kullanmak hem yanlıştır, hem de suçtur.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bende yeni siyah kask aldıydım, ayrıca siyah motorum ve siyah deri montum var, bunları bir süre kullanamayacağıma göre tazminat davası açabilirmiyim ki?

Can güvenliğim yok, mağdurum.:p

aYe: görevinide yapmayı engelliyolar,motora da binemezsin artık,onu da belirt :mrgreen:

Ulen bizde de şans yok ki bizim fotoyu koysalardı da mahkemeye verseydim:queen: İşin şakası bir yana haberlerde iyice cıvıtmaya başladılar

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben gazeteci olsam internetten resim bulmam gerekse acelem olsa yani şöyle bir şey kullanırdım;

costa_cbr600rr14.jpg

Mesela bu adam çıkıpta ben o değilim diye tazminat davası açmaya utanır, hadi açtı hakim bunu sapık diye içeri atar.

Ayrıca sapıklık ve motosikletle bağdaşan bir resim.:p

halaluyaa halaluyaaaaa:mrgreen:

Ben gazeteci olsam internetten resim bulmam gerekse acelem olsa yani şöyle bir şey kullanırdım;

costa_cbr600rr14.jpg

Mesela bu adam çıkıpta ben o değilim diye tazminat davası açmaya utanır, hadi açtı hakim bunu sapık diye içeri atar.

Şim bu adamın cbr 125'i mi olacak :p

Vay be Mehmet kardes ne resimmis duvarkagidi yapanlar, avatar yapanlar, bir gezeteye cikmadigi kalmisti oda olmus imrendim sana dogrusu:)
Boyle hasin resimler cektirme kardes:mrgreen: malzeme oluyor olur olmaz yerlere
Saka bir yana resminin boyle talihsiz bir olaya alet edilmesi cok uzucu, dilerim seninde bahsettigin gibi hos olmayan bir duruma yol acmaz, unutulur gider
Not: Benim cektigim resmin, boyle uzucu bir olaya karismasi beni ayrica uzdu :pale:

Son düzenleme:
bu hürriyet ronaldinho fenerde haberını veren gasteydi dimi hatırlayanınız vardır böle bi olayı çok buyuk bi gaf yapmıstı trasfer haberı :mrgreen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Kopyala yapıştır gazeteciliğinden başka ne beklenir ki zaten.

Hem Türkiye'nin en saygın gazeteleri olduğunu iddia eden hemde Seksi fotoğrafları için tıklayınız gazeteciliğini sürdüren bu ve kardeş gazeteleri değil midir?

Sırf fotoğraf tıklattırmak için alakasız haberler yapan, alakasız haberlere alakasız resimler basan. Ölüme bile saygısı olmayan (Anna Nicole Smith in ölüm haberinde seksi fotoğraflarını yayınlamak , Barış Akarsu'nun ölümüyle ilgili bir haberde rol arkadaşının seksi fotoğraflarını yayınlamak gibi)

En çok tıklanan haber sitesiyiz diye övünürler ama Alexa.com a bakın ziyaretcilerinin %10' unun Çinden bağlandığı göreceksiniz. Çinliler Türk haberlerine mi çok meraklılar yoksa en çok tıklanan haber sitesi olmanın birinci kuralı en çok Seksi fotoğrafları için tıklayınız haberi barındırmak mı?

Çinli arkadaşları kırdıysam özür dilerim zira bu resimlere sisin 7 katı oranınızda biz Türkler bakıyoruz :p

Şimdi diyeceğim şu, bu gazeteci arkadaşlara mı sitem ediyoruz Boy un fotoğrafını kullandılar diye. En çok internet haberinden resmi kaldırıp basılı yayında da 2 satır tekzip yayınlayacakalr. Bu kafayla habercilik yapmaya devam edecekler.

18 yaşındaki Berkecan fotoğraflar için tıklamaya 58 yaşındaki Ahmet amca da hala Abdi İpekci zamanında ki gazeteyi aldığını sanıp okumaya devam edecek. Hatta Seksi fotoğrafları için tıklayınız gazeteciliği yapan bu arkadaşların, ülkenin ciddi konularında yaptığı (yalan yada doğru gerçek yada çarpıtılmış) haberlere "vah vah" diyerek .

bende diyorum nereden tanıdık geliyor bu kare...!!??

üzücü bir durum; işgüzarlık!

Tazminat davası açmalısınız. Büyük ihtimalle kazanırsınız.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

costa_cbr600rr14.jpg

şimdi ikiz olursa cami avlusana bırakmasın murat kilise avlusuna bıraksın yavruları :queen:

Mehmeht abi önce anlaşmayı dene, kapıyı yüksek bir rakamdan aç. Kabul etmezlerse manevi tazminat davası aç, eğer fotoğrafı çekenden izinsiz kullandılarsa bir de telif davası açsın fotoğrafı çeken kişi.

Ben de dergi muhabirliği yapıyorum, telif konusu çok hassastır, büyük tazminatlar döner.

Milletimiz gazete ve televizyon bagımlısı ve ne okusalar vahiy inmiş gibi düşünüyorlar ve inanıyorlar.
Şimdi siyah kaskı,montu ve motoru olana dahada zor anlar yaşatacaklar. Zaten motorcular pek sevilmiyor şimdi bu olaydan sonra ne olacak bilmiyorum.. düşünmek istemiyorum.

Medya kuklası olmayalım.:farao:

Saygılar.

:) Yazık olmuş arkadaşa, bu gazete değilmiydi Koç ailesinden biri Ramazan ayında evleniyordu elinde viski bardağı Hürriyet gazetesi onu cüzdan yapmıştı, orjinali Vatan gazetesinde yayınlanmıştı. Resminide buldum buyrun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar