ZERO elektrik motorlu motokros piyasada

ABD Kaliforniyalı tasarımcı Neil Saiki imzalı elektrik motorlu motokros Zero X Eylül ayı itibarıyla yenilenerek 7450 $ etiket fiyatıyla satışa sunuldu...Motosiklette lithium ion Batarya beslemeli 17,4 kw. Alman yapımı 23 beygir güç üreten fırça kollaktörlü bir motor kullanılıyor.ABD sınırları içerisinde standard besleme voltajı olarak 110 Volt gerilim uygulaması Avrupa ülkemiz ve bir çok dünya ülkesinde 220 Volt olarak uygulanır durumda...Zero bu sorunu bir anahtar yardımıyla çözmüş...Motosiklet anahtar yardımıyla ister 110 Volt ister 220 Volt kademeleri seçilerek şarj edilebiliyor...Yaklaşık 2 saat şarj sonrası 64 km kadar menzile ulaşabilen Zero X'te önde ve arkada 20 x 3.0 inç çelik disk frenler kullanılmış.Motosikletin hız kontrolörü (Sürücü) üzerindeki bir switch vasıtası ile son hız ve hızlanma parametreleri (Yavaş ve spor) modlarında revize edilebiliyor...Doğal olarak sıfır egzoz emisyonuna sahip olan motosikletin Aliminyum şasisinin oldukça hafif olduğu idda edilmiş...
Alttaki grafik incelendiğinde motosikletin (0-30 mil) hızlanmasının 2 saniye olduğu ve bu süre zarfındada 17 beygir güce ulaştğı göze çarpıyor...

http://www.zeromotorcycles.com/

Moderatör tarafında düzenlendi:
O disk frenlerde aklim kaldi benim ciddi bir yokustan inerken yeterli olacakmi , hidrolik degil sanirsam papuclar.

yakinda cross yarislarinin ana sponsurlugunu Duracell alir gibi geliyor:mrgreen:

ilginç ve değişik bir tasarım...........
kross modellerin geleceğinde ne gibi farklar nasıl kökten değişimler olabileceğinin sinyallerini veren bir tasarım

O disk frenlerde aklim kaldi benim ciddi bir yokustan inerken yeterli olacakmi , hidrolik degil sanirsam papuclar.

yakinda cross yarislarinin ana sponsurlugunu Duracell alir gibi geliyor:mrgreen:

Motosikletin ön ve arka frenleri hidrolik ve klasik gidondan el kumandalı ayak fren pegi yok...

oldum olası elektirikli hiçbir ulaşım aracını sevmemişimdir heleki motorda elektirik? asla! neyleyim ben motoruma benzinlikten benzin almadıktan sonra telefon gibi şarj etmeyi

bari cross motosiklete yapmasalarmış adam bir zıplayacak batarya ondan önce koyup gidecek:mrgreen:

Paylaşım için sağol. Tuhaf bir şey. :) Frenlere bir arkadaş hidrolik demiş ama ben hidrolik yağı haznesini göremedim. Ayrıca alt fren merkezinde yani balataların olduğu yerde tıpa gibi birşeyde var ama.... Pek anlam veremedim.
Hidroliklerde hava yaparsa havasını alıyoruz o tıpadan ama hidrolik haznesi yok bunda...

bunlar ilk prototip ler her ne kadar beğenmesek te ileride benzinlilerin yerini alacaklardır daha ucuz daha sağlam daha dayanıklı hale gelecekleridr bu kesin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pekde iç açıcı gözükmüyor, ilerde belki daha komplike bişeyler olabilir.Şase sağlam hatun kaldırdığına göre hafif şaseye 125 cc lik zealsun yada ramzeyin cross motorunu oturtacaksın daha süper olur kanımca

Enduronun sesi ve titreşimi olmadığı sürece o zevki vermez

her devirde aynı torku veren, şimdiki içtenyanmalı motorlardan daha hafif, daha az bakım gerektiren, karbon üretmeyen ve dolayısıyla küresel ısınmaya katkıda bulunmayan (çoğunuzun ne kadar önemsediği yazılanlardan anlaşılıyor), daha hafif, daha ucuz.... hala daha titreşmek isteyenler var :)

beygirini gücünü vs hepsini geçtimde pille çalışan motorlar hakkında yani bir bataryayla en fazla kassan 100 km felan yapılabiliyor sanırımki daha bu tarz aletlerde (motosikletlerde) uzun km yapanı görmedim şehir içi için ideal bir çözüm olabilir ama uzun yol yapıcaklar için durum vahim her 100 km bir 2 saat şarjmı beklyecekler eşşek o adam işkenceyi çektikten sonra varını yoğunu satar ışınlanma cihazı alır =)

bu arada eşek gibi demek istemiştim ama orada hızlı yazmaktan aradaki kelimeyi yutmuşum =)

Son düzenleme:
oldum olası elektirikli hiçbir ulaşım aracını sevmemişimdir heleki motorda elektirik? asla! neyleyim ben motoruma benzinlikten benzin almadıktan sonra telefon gibi şarj etmeyi

aynen katılıyorum
bastın mı gaza brooooooooom diye ses çıkmadıktan sonra napiiyim ööle motoru

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar