msnbc sözde ermeni soykırım oylaması (lütfen oylamaya katılınız)

Msnbc de ermeni tasarısı için oylama var; 'yes' şıkkında 1,5 milyon ermeniyi Türklerin yokettiği iddia ediliyor. Bu durumu değiştirmek için 'no' şıkkına basmanız gerekiyor. Ülkemize destek olmak için aşağıdaki linke tıklayıp 'no' ile başlayan şıkkı işaretleyiniz.Ankete sizde katılın. Dünyanın en çok tıklanan sitelerinden olan msnbc de yapılan bu karalama kampayasında ülkemize destek olunuz..Tüm tanıdıklarınıza da bu maili gönderiniz.

http://www.msnbc.msn.com/id/21253084

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ok benden artı 1

Bende attım hadı beyler bayanlar İlgisiz kalmayalım herkez oylasın herkez paylassınn :)

evet oylayalım ancak ileri düzeyde ingilizce bilen arkadaşlar anketin yorum bölümünde de içi dolu yorumlar yazarsa çok iyi olur.
mesela ermenistanın; konunun tarihçiler tarafından araştırılmasını kabul etmemelerinin sebebini sorabilir.
mesela bir ermeni dedesinin ve eşinin dedelerinin doğu anadoludan mecburen kaçtığını yazmış ve "evet 1.5 milyon ermeni katledildi" demiş (ben ingilizce çok rahat okuyabiliyorum anlayabiliyorum ama cümle kurma becerim fazla yok o yüzden cevap vermedim). buna karşılık ermeni çeteleri yüzünden doğuda ne kadar müslüman ailenin (türk kürt arap vb) dağıldığının ne kadar müslümanın öldürüldüğünün belli olmadığını yazabilir.
ermeni çetelerinin çok büyük katkılarıyla (!) rus işgaline uğrayan topraklarımızda; kocası babası çocuğu gözü önünde öldürülürken tecavüze edilip öldürülen veya alınıp götürülen akıbeti meçhul müslüman kadınların kaç bin tane olduğunu sorabilir.
ermenilerin "millet-i sadıka" ünvanı kazandığı ortamda kendilerine devlet kademesinde en yüksek yerler mevkiler verilirken, dünya savaşının başlamasıyla isyan etmelerinin sebebi, isyanda kullandıkları silahların ne zaman edinildiği, nasıl organize olacaklarını ne vakit kararlaştırdıklarını sorabilir.
ayrıca madem ermeniler bu kadar zulüm gördü neden binlerce ermeni; fransızlara, ruslara ve soydaşlarına karşı osmanlı saflarında mücadele etti. bu da sorulabilir.
daha evvelden bu konuyla ilgilendiğim için biraz daha sorulabilecek soru vardı kafamda ama şimdi bu kadar geldi aklıma.

olmayan bişeyden suçlanıyoruz hay allahım ya ne günlere kaldık...
birgün bunlara diyeceksin ki ulan bu zamana kadar yapmadım yaptı dedin şimdi yapıyorum diyecen sınırdan topyekün dalacan bir tane canlı bırakmayacan sonra gelsinler desinler soykırım yaptınız diye

eğer sınırlarda sorunlar varsa bu sorunları gidermenin en iyi yolu sınırları genişletmektir ;):wiinkk::cat:

% 70 NOOOOOOOOOOO....................
şeytan diyo ki...git harbiden katliam yap!!!
yapmadığın şey için sana,milletine,tarihine,geleceğine yön veriyorlar...biz kimiz? onlar kim? bizler koskoca osmanlının torunlarıyız,işimiz gücümüz yok bide bu dünya'ya kendimizi aklamaya çalışıyoruz!!!!!!

TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR!!!!!!!!!!!!

airman bilgilendirmen için çok sagol..Sonuç fena degil :)

Should the United States formally recognize the World War I-era killing of Armenians as genocide? * 1568693 responses

Yes. Many scholars agree that the Ottoman Turks systematically killed up to 1.5 million Armenians. Other countries have recognized this as genocide. The U.S. should do the same.
22%

No. Historians continue to debate whether the deaths were genocide. Besides, Turkey is too important an ally to alienate when the U.S. has troops in the Middle East.
77%

I'm not sure.
0.8%

yapmadığın şey için sana,milletine,tarihine,geleceğine yön veriyorlar...biz kimiz? onlar kim? bizler koskoca osmanlının torunlarıyız,işimiz gücümüz yok bide bu dünya'ya kendimizi aklamaya çalışıyoruz!!!!!!

bugune kadar biz harıc herkesde somuge soykırımı yapıldı ingilizlere bakın ingilizim diye gecinenler sakson olmasın sakın fransızlara sorun soyadın ne veibe der gec onu wöbedir o alman karısımı cezayır asıllı afrika kaldıki cekip alıp köle dediler bugune kadar gerekli ulkelerde bu sadece bi ozet bakın bakalım kimin 700 senelik tarıhı var soykırım yapmadık ama bu yapmıycagımız anlamınada gelmesin soyuma gelen her lafı kendime bilirim TÜRK TÜRKTÜR TÜRK KALACAKTIR :cat: :cat: :cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ingilizin fransızın hepsinin bu dünyada yaşamasına olmasına şu anda ülkelerinin olması osmanlıya dayanır ama ne yazıkki ingilizde fransızda hayin ve sahtekar oldukları için gecmişi unutup bu günlerde ermeni hayinlere destek olup bize karşı kışkırtıyorlar onlarda zavalı oyunlarına geliyorlar halbuki ingilizler dünyada hep aynı sistemi uygularlar sömür ve oldür

birgün bunlara diyeceksin ki ulan bu zamana kadar yapmadım yaptı dedin şimdi yapıyorum diyecen sınırdan topyekün dalacan bir tane canlı bırakmayacan sonra gelsinler desinler soykırım yaptınız diye

eğer sınırlarda sorunlar varsa bu sorunları gidermenin en iyi yolu sınırları genişletmektir ;):wiinkk::cat:

hocam öyle diyorsunuz da bizim ceddimizi büyük yapan onların ali cenaplığıydı. kazandıkları toprakları da işgal değil feth ederlerdi. işgal sınır değiştirmektir fetih ise gönülleri de kazanmaktır. ve bu fetih anlayışıdır bizanslı rumlara "latin külahı görmektense osmanlı sarığı görmeyi yeğleriz" dedirten. o yüzden biz ceddimizin torunu isek canları almak için değil kazanmak için hayaller planlar kurmalıyız diye düşünüyorum.

ikincisi komşuların sınırlarına göz dikmek, ne Atatürk'ün ne de onun yanında bu devleti tekrar imar eden türk milletinin anlayışına sığar.
muhabbetle...

bugune kadar biz harıc herkesde somuge soykırımı yapıldı ingilizlere bakın ingilizim diye gecinenler sakson olmasın sakın fransızlara sorun soyadın ne veibe der gec onu wöbedir o alman karısımı cezayır asıllı afrika kaldıki cekip alıp köle dediler bugune kadar gerekli ulkelerde bu sadece bi ozet bakın bakalım kimin 700 senelik tarıhı var soykırım yapmadık ama bu yapmıycagımız anlamınada gelmesin soyuma gelen her lafı kendime bilirim TÜRK TÜRKTÜR TÜRK KALACAKTIR :cat: :cat: :cat:

hocam bak birkaç yıl önce bir yerde şöyle bir anekdot anlatılmıştı. burada anlatayım. sıkılmazsan tamamını oku. (bunu dini bir konu olarak değil milli bir konu olarak anlatıyorum)

çok yakın bir tarihte hindistan ya da pakistan gibi bir ülkede bulunan birkaç Türk o bölgedeki mübarek bir zatı ziyarete gitmişler. muhteremin yanında talebeleri dostları falan da var tabi. neyse bizimkileri memnun bir şekilde içeri buyur edip başlamış iltifat yağdırmaya: "siz bu dinin hep bayraktarı oldunuz inşallah tekrar bayraktarlık yapacaksınız da.. layık olduğunuz vazifeyi üstleneceksiniz de.. sırf biz müslümanlar değil ezilen diğer mazlumlar da sizin hamiyetinizi bekliyor da.. ne mutlu bize ki sizleri yine buralarda görüyoruz da.." falan da filan da. ama bizim Türkler odadaki mübareğin dostlarının ve diğer adamların yanında bu kadar övgü almaktan biraz sıkılmış. sonuçta onların da milli duyguları var ve bu duygular hiçbir zaman törpülemeye gelmez. o yüzden bizimkilerden biri sormuş: "niye bizden bekliyorsunuz siz niçin gayret göstermiyorsunuz?" muhterem cevaplamış: "biz ne bayraktarlık yapabiliriz ne de batı devletlerine karşı mazlumları himaye edebiliriz. çünkü bizim boynumuz onlara kaşı dik durmaz. hindistana pakistana bakın ingilizlerin sömürgesi olmuş, araplara bakın ingilizlerin sömürgesi olmuş, libya italyanın, cezayir fransanın egemenliğinde kalmış. iran her daim müslüman devletlerin başına bela olmuş. Türkler ise müslümanlar için hatta mazlum hıristiyanlar yahudiler ve diğerleri için de hep hami olmuş korumaya çalışmış. muvaffak da olmuş. bu yüzden sizler geçmişteki gibi yine boynunuzu eğmeden haysiyetinizi zedeletmeden onların karşısında durabilirsiniz. artık toparlanın da barışı tesis edin dualarımız hep sizinle. bilin ki siz yapmazsanız yapacak başka kimse yok."

o adamın dediği gibi biz sömürülmedik sömürülmediğimiz gibi sömürmedik de. mazide (islamiyetten sonra) hiç soykırım yapmadık, atide de asla soykırım yapmayız. bizi farklı yapan da zayıf devletlere karşı diğer güçlü devletler gibi davranmamış olmamızdır. tarihimize layık olacaksak işin nisbeten zor ama zürriyetimizi utandırmayan yolunu uygulamamız gerekir. yani iftiracılar binlerce kitap yayınlarken, tarihçilerimizi destekleyip en az onlarınki kadar yayın yayınlatmamız lazım. bu iddialarla ilgili kuru lafla değil, avrupada bir diaspora ermenisini lafımızla dövebilecek kadar bilgiyle dolu olmamız lazım.
selametle...

Anlamadığım şey şu:

MSNBC oylama açsa, "Türkler Kızılderilileri soykırdı mı?" dese, herkes evet dese soykırmış mı olacağız?

MSNBC oylama açsa, "Türkler'in hepsi BMW motora sahipmiş" dese, herkes evet dese, benim BMW'm mi olacak?

MSNBC oylama açsa, "Türkler'inki ufacıkmış" dese, herkes evet dese, ufacık mı olacak benimki (CBF)?

MSNBC oylama açsa, "Türkleri böyle oylamalarla gaza getirmeye devam edelim mi?" dese, herkes hayır dese, gaza gelmeyi bırakacak mıyız?

Hiç sanmıyorum...

hocam öyle diyorsunuz da bizim ceddimizi büyük yapan onların ali cenaplığıydı. kazandıkları toprakları da işgal değil feth ederlerdi. işgal sınır değiştirmektir fetih ise gönülleri de kazanmaktır. ve bu fetih anlayışıdır bizanslı rumlara "latin külahı görmektense osmanlı sarığı görmeyi yeğleriz" dedirten. o yüzden biz ceddimizin torunu isek canları almak için değil kazanmak için hayaller planlar kurmalıyız diye düşünüyorum.

ikincisi komşuların sınırlarına göz dikmek, ne Atatürk'ün ne de onun yanında bu devleti tekrar imar eden türk milletinin anlayışına sığar.
muhabbetle... ...

hocam demişsinki ecdadımız gönülleri feth etti madem gönülleri feth etti neden daha sonraları sırtımızdan vurulduk bumu gönül fethi seven adam ne olursa olsun bunu yapmaz... şu dünyada hiç zülüm etmediğimiz halde sürekli zülmü yaşayan bizleriz ermeniler çoluk çocuk demedi evlere doldurdu erzurumda çevre yörelerde yakarak öldürdü yakın tarihe bakalım dağlık karabağa bak ne kadar TÜRK öldürülmüş bizden ise hiç bir yardım yok ama git azerilere bunu anlat onlar sana ne der biliyormusun biz bir millet iki devletiz... musula git kerküğe git seni bekliyorlar zulüm görüyorlar ama TÜRKİYE den hiç yardım yok ama onlar yine bizi sırtımızdan vurmuyor

artık cengizhan gibi korku imparatorluğu yaymak gerekli TÜRKİYE deyince adam tek kurşun atmadan yıllarca düşünmesi gerekli TÜRK e bulaşılmayacağını görmesi gerekli
ayrıca o topraklar onların değil hepsi TÜRK lerin yani bizimkisi işgal değil işgal altında olan toprağımızı kurtarmak biz o toprakların bedelini çoktan ödedik

şuan bizimle savaşa girecek ölümüne çarpışacak devletler kimler biliyormusun ben sayayım :

azerbaycan,türki devletler,pakistan,afganistan,güney kore,kosova
istisna olarak belki japonya

geri kalan bütün devletlerin bize savaş açma isteği var ama en büyük engel TSK dır ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.

hocam demişsinki ecdadımız gönülleri feth etti madem gönülleri feth etti neden daha sonraları sırtımızdan vurulduk bumu gönül fethi seven adam ne olursa olsun bunu yapmaz... şu dünyada hiç zülüm etmediğimiz halde sürekli zülmü yaşayan bizleriz ermeniler çoluk çocuk demedi evlere doldurdu erzurumda çevre yörelerde yakarak öldürdü yakın tarihe bakalım dağlık karabağa bak ne kadar TÜRK öldürülmüş bizden ise hiç bir yardım yok ama git azerilere bunu anlat onlar sana ne der biliyormusun biz bir millet iki devletiz... musula git kerküğe git seni bekliyorlar zulüm görüyorlar ama TÜRKİYE den hiç yardım yok ama onlar yine bizi sırtımızdan vurmuyor

artık cengizhan gibi korku imparatorluğu yaymak gerekli TÜRKİYE deyince adam tek kurşun atmadan yıllarca düşünmesi gerekli TÜRK e bulaşılmayacağını görmesi gerekli
ayrıca o topraklar onların değil hepsi TÜRK lerin yani bizimkisi işgal değil işgal altında olan toprağımızı kurtarmak biz o toprakların bedelini çoktan ödedik

şuan bizimle savaşa girecek ölümüne çarpışacak devletler kimler biliyormusun ben sayayım :

azerbaycan,türki devletler,pakistan,afganistan,güney kore,kosova
istisna olarak belki japonya

geri kalan bütün devletlerin bize savaş açma isteği var ama en büyük engel TSK dır ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.

evet en çok sırtından hançerlenen dost kurşunu yiyen devlet biziz ancak bunu yapanların yapma sebebi nedir hiç onu düşündün mü? osmanlıda eğitim sistemi genelleştirilemediği için cehalet yüzünden insanlar çok kolay kandırılabilmekteydi. ingiliz fransız italyan ajanların (özellikle ingiliz) etkisiyle gazı yiyen "dostlar" soluğu tepemizde almıştı.
cengiz hanın yolu ne Hz Muhammed'in ne de Atatürk'ün yoludur. korku verici olursak bizi amerikadan faklı kılan ne olacak? biz Türk'üz. Allah'ın, izzetini yüce tuttuğu bir devlettiz. bizi hakkıyla tanıyan yabancıların içten içe türk doğmuş olmayı dilediği bir milletiz. büyüklüğümüz ali cenaplığımızdan geliyor, savaşçı olmamızdan değil. yoksa savaşçı, korku verici olmakla iş bitseydi savaşçılarıyla ünlü cengizhanın mavi kurt devleti daha han gömülmeden bölünmezdi. iskenderin devrin en teknik ordusunun bölükleri, henüz liderlerinin cesedi soğumadan ayrılığa düşmezdi.
ayrıca artık savaşla birşey halledilmediği için hiçbir ülkenin bize savaş açma niyeti olduğunu sanmıyorum. şu an itibarıyla demokratik devletlerde en önemli unsur ekonomi ve istihbarattır. bir devleti çökertmektense acınacak hale sokmak kendine muhtaç etmek daha çok rağbet görüyor.
o yüzden bizi yıkmak istemekten ziyade harici ve dahili bir avuç bedbaht saçma sapan meselelerle koskoca devletin 50 yılda 5 yıl bile ileriye gitmesine engel olabiliyorsa, kafamızı gereksiz dertlerle meşgul edebiliyorsa, ermeni meselesiyle ırak konusuyla balkanların dengeleriyle ve dünyanın geri kalanıyla ilgilenmemize set çekebiliyorsa, eskinin devleti aliyyesinin torunlarını çelik çomakla uğraştırabiliyorsa, en önemlisi bizi hala birbirimize düşürebiliyorsa biz bırakalım başkasına savaş açmayı önce bir kendimize gelelim.

Bugün itibarıyla sonuçlar

Kullanılan oy 1.589.708

%77 Ne mutlu Türküm diyene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar