BMW R25 için yardımınıza ihtiyacım var.

Arkadaşlar Bi daha Konu açmamak için buraya yazıyorum...

55 modeL bir BMW R25 Buldum.. Motor gitmiyor.. Krank ve ateslemesinde sorun warmış.. Acama bu motoru alsam adam edebilir miyim ?

Şu an motoru üzerinde değil ama satan arkadaş toplayıp vereceğim diyor...

Ben daha cok calıstırmak için değil de evime dekor olsun diye alıyorum ; ama beLKi ileride yapıp kullanmak isterm.. Değr mi acaba ???

Bu şimdiki Hali ;

Bu da toplandıktan sonraki hali olacak ;

Son düzenleme:
bence sadece 55 model bir klasik olduğu için değer internetteki teknik dökümanları okuya okuya restore edersin makineyi dekorluktan ziyade pazar günleri turladığın bir klasik olur.

Mersin İl Temsilcisi
topladıktan sonra artık bi koltuk takarsın heraalde... öyle kazrimayı çizersin :D

Çok istemiyorsa sahibi bence al.Proje motoru olur sana:) Yavaş yavaş toplarsın.Belki 3-5 ayda olmaz da 3-5 yılda olur ama sonunda muhteşem olabilir:)

Ben olsam alırdım caka...
Fakat canını sıkmayacak bir rakama bırakabiliyorsa...
Hic olmadı dedigin gibi parlatır cilalar dekor yaparsın.

Durumun müsaitse bence al güzelce topla ve keyfin için kullan:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dekor icin bile olsa bence plakalı-ruhsatlı bir motor olmasında fayda var
Yollara çıkarmak istemezsen trafikten çekme belgesi alırsın.
Ruhsatlı motor ile ruhsatsız motorun fiyatı aynı olmaz

Bu durumda motosikletin durumuı ve fiyatını karşılaştrırmak gerekecektir.
Öncelikli konu ruhsatı plakası var mı, satacak kişi sana sorunsuz devredebilecek mi?
Eğer ileride binmek istiyorsan ruhsat plaka olmadan olmaz.
Evrakları tamamsa motorun arıza durumu nedir bunu öğrenmen lazım. Bu motorların her türlü arızası düzeltilir ancak bazı arızaları çok zor tamir oluyor. Krank tamiri nispeten kolaydır ancak piston kolu bulmak biraz daha zor oluyor.
Son olarak ta motorun orijinallik durumu nasıl? Üzerindeki koltuk orijinale benziyor iskeleti sağlamsa orijinal dış kaplaması yurtdışından getirtilebilir. Yada daha düzgün deri bir kılıf yaptırılabilir. Kilometre saati çalişıyor mu? Karbüratör Bing marka orijinal karbüratör mü? Ön amortisörler orijinal değil orijinalleri duruyor mu? Ateşleme ve şarj sistemleri orijinal mi? Bunlara dikkat edilmesi gerekir.
Bunları dört dörtlük toplayacak ustalar var. Düzcede tahsin usta, adanada enver usta, ankarada ünal usta (yedek parça konusunda da aranması gereken kişidir) konyada levent usta (benim ustam) bunlar benim adını bildikelrim sadece.
Arkadaşın motoru arızalı haliyle sana kaça bırakacak. Maddi durumun iyiyse bu motoru komple yenilersen yıllarca sorunsuz binersin. Bende 2 tane klasik BMW var şu anda. Biraz eziyetli ve zaman alan bir iştir ancak bu motorların tadı başakadır. Bunu da binen bilir.

Bir kaç orjinal revizyonlu 55 model BMW R-25 fotosu ekleyeyim..
Belki revizyon için ön bilgi olabilir.

.
2008%5C07%5C06%5Cbikepics-1344270-800.jpg

.
2008%5C07%5C06%5Cbikepics-1344335-full.jpg

.
2008%5C07%5C06%5Cbikepics-1344317-800.jpg

.
bmw-r25.jpg

.
2008%5C07%5C06%5Cbikepics-1344277-800.jpg

.
2008%5C07%5C06%5Cbikepics-1344323-800.jpg

.

.
Buda Türkiye'den Eskişehirli bir arkadaşın 1955 model BMW R-25'i..
Orjinalliği biraz değişmiş fakat hoş bir görüntüyü yakalamış..:)

.
2005%5C04%5C13%5Cbikepics-330875-800.jpg

.
.
Buda yukarıdaki BMW'nin photoshop'lu hali..:p
(arka tekere ve janta dikkat):queen:

2005%5C04%5C13%5Cbikepics-330858-800.jpg

Dostum bu motorların parçası pek ucuz değildir.Dikkat et,ucuza bulunan klasik BMW ilanlarında hep ''ateşleme sorunu var,ama ufak bişey 50 milyon en fazla'' gak guk diye gazlarlar adamı,biz de motorseverler olarak sormayız neden sen yapmadın o zaman diye,atlarız hemen.Teknik bilgim yeterli değil ama şunu söyleyebilirim ki satanın basit bir hata dediği o tip problemleri çözmek öyle 50 milyon değil en az 200-300 milyon eder,ki bunun da devamının geleceği yüksek olasılıktır.Ben bunun üç katı kadar bir meblağ harcadım,ben yemedim motora yedirdim,hala kafasına göre,canı istemezse çalışmıyor.

Ben açıkçası 3-4 milyar verip zırıltı gibi ses çıkartan,düğmesine bastın mı çalışan s.kko motorlara(mesela seninki :p) para vereceğime gerçek motosiklete benzeyen o motora 500 milyonda bir milyar da harcarım,hiç dert değil.Ama teknik yönü de var bu işin.Eski BMW den anlayan bir işinin erbabı bir ustan olmalı.Sonra yerin olmalı,motorla uğraşabileceğin,ustaya hafif kaçan işlerini yapabileceğin.Bakım da ister çünkü.
Kısacası en az motorun fiyatı kadar bir para+emek+zaman demektir.Ha bu koşulları yerine getirebiliyorsan,sorun yok.Adam gibi motora bin artık:mrgreen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar