Nasıl bir zincir/kilit?

Merhabalar,

Daha motosikleti almadan bile telaşlanmamak elde değil. Motorsikleti nasıl güvenceye almalıyız, nasıl bir zincir/kilit kullanmalıyız vs. vs.

Eminim ki onlarca seçenek vardır, öncelikle merak ettiğim, nasıl bir zincir kilit kullanmalıyız? ticari bir üretim mi, yoksa gidip sanayi de mi yaptırmalıyız? kaliteli bir marka var mıdır? öyle şıp diye kesilmeyen, içimin rahat edeceği bir zincir nasıl olmalı?

Öncelikle sana yardımcı olabilmek için bi kaç soru sormam gerekicek;

Kaç cc motor?
Su sogutmalımı?
Ne marka?
Ne model?
üretim yeri neresi?
arka diskmi kapana mı ?
schooter mı viteslimi?
plakası ne?
lastikler ne marka?
Ruhsatta kaç beygir işli?

bu gibi bi kaç soru daha varda ilk once bunları ogrenelım :wiinkk::queen:

şaka bi yanada ne marka motor nereye baglıcaksın alarmlı disk kilitleri var aratırsan forumda karşına çıkacaktır.....

Merhabalar,

Daha motosikleti almadan bile telaşlanmamak elde değil. Motorsikleti nasıl güvenceye almalıyız, nasıl bir zincir/kilit kullanmalıyız vs. vs.

Eminim ki onlarca seçenek vardır, öncelikle merak ettiğim, nasıl bir zincir kilit kullanmalıyız? ticari bir üretim mi, yoksa gidip sanayi de mi yaptırmalıyız? kaliteli bir marka var mıdır? öyle şıp diye kesilmeyen, içimin rahat edeceği bir zincir nasıl olmalı?

öncelikle kapalı mekana koymaya çalış,sen nasıl kilit takarsan tak hepsinin bir yolunu buluyorlar

Öncelikle sana yardımcı olabilmek için bi kaç soru sormam gerekicek;

Kaç cc motor?
Su sogutmalımı?
Ne marka?
Ne model?
üretim yeri neresi?
arka diskmi kapana mı ?
schooter mı viteslimi?
plakası ne?
lastikler ne marka?
Ruhsatta kaç beygir işli?

bu gibi bi kaç soru daha varda ilk once bunları ogrenelım :wiinkk::queen:

şaka bi yanada ne marka motor nereye baglıcaksın alarmlı disk kilitleri var aratırsan forumda karşına çıkacaktır.....

adresi de isteyeceksin diye korktum :) motosikletin kilidi yok diye gelip çalacaksın sandım :D
ilgilendiğin teşekkürler, disk kilitleriyle ilgili forumu bir tararım. ama benim öğrenmek istediğim sabit bir yere bağlamak için zincir? genellikle böyle birşey kullanılmıyor mu? alarmlı disk kilidinden hariç olarak.

Merhaba arkadaşım.

Hırsızların makasla kesemeyeceği zincir istiyorsan EN 818 normuna uygun, "Grade 80" zincir almalısın. (Bulabilirsen Grade 100). Bu zincir motorlu testereden başka hiçbir makasla kesilemez. Makasın ağzı yamulur zincire bişey olmaz.

Bu zincirin 8 veya 10mm. kalınlığında olanı işini görür.

Grade 80, 8mm --- Kopma yükü 8ton, metresi 1,4kg.
Grade 80 10mm. ---Kopma yükü 12,6ton metresi 2,2kg.

Grade 100, 8mm --- Kopma yükü 10,4ton, metresi 1,5kg.
Grade 100 10mm. ---Kopma yükü 13ton metresi 2,3kg.

Gemi mühendisi olduğumdan zincir konusunda baya bilgim var. Merak ettiklerini sorabilirsin.

Kilit konusunda da bir araştırma yapıyorum. Kilit ne kadar sağlam olursa olsun maymuncukla açılması saniyeler alabiliyor. Bu yüzden hırsızların kıramayacağı ve açabilmek için en azından birkaç dakika uğraşması gereken bir kilit arıyorum.
En büyük ve kaliteli kilitler bile 15-20 saniyede açılabiliyor malesef. Birşeyler bulunca haberdar ederim. Siz de bildiklerinizi yazın. :cat:

öncelikle kapalı mekana koymaya çalış,sen nasıl kilit takarsan tak hepsinin bir yolunu buluyorlar

babaçi hocam geçenlerde de vardı böle bi topic orda da önermiştim multilock marka kilidi. son teknoloji asma kilit. disk kilidi de üretiyolar. israil malı . ben bi hırsızın o kilidi açabileceğini zannetmiyorum açıkçası.

Merhaba arkadaşım.

Hırsızların makasla kesemeyeceği zincir istiyorsan EN 818 normuna uygun, "Grade 80" zincir almalısın. (Bulabilirsen Grade 100). Bu zincir motorlu testereden başka hiçbir makasla kesilemez. Makasın ağzı yamulur zincire bişey olmaz.

Gemi mühendisi olduğumdan zincir konusunda baya bilgim var. Merak ettiklerini sorabilirsin.

Kilit konusunda da bir araştırma yapıyorum. Kilit ne kadar sağlam olursa olsun maymuncukla açılması saniyeler alabiliyor. Bu yüzden hırsızların kıramayacağı ve açabilmek için en azından birkaç dakika uğraşması gereken bir kilit arıyorum.
En büyük ve kaliteli kilitler bile 15-20 saniyede açılabiliyor malesef. Birşeyler bulunca haberdar ederim. Siz de bildiklerinizi yazın. :cat:

ya hocam ben o kadar Ar-ge çalışması ve milyon dolarlar harcanılarak üretilen kaliteli kilitlerin maymuncukla açılabileceğini hiç sanmıyorum. tabii kilit var kilit var siz 100 ytl lik kilit yerine 5 milyona kilit alırsanız tokayla bile açılır. kaliteli ürün aldıktan sonra korkmamak lazım hırsızdan.

Son düzenleme:
ya hocam ben o kadar Ar-ge çalışması ve milyon dolarlar harcanılarak üretilen kaliteli kilitlerin maymuncukla açılabileceğini hiç sanmıyorum. tabii kilit var kilit var siz 100 ytl lik kilit yerine 5 milyona kilit alırsanız tokayla bile açılır. kaliteli ürün aldıktan sonra korkmamak lazım hırsızdan.

Ben kendi elimdeki kilidi anlatmadım, işkembeden sallamıyoruz burda! zahmet edip biraz araştırısan sen de sanıların ötesine geçebilirsin.

www.ktunnel.com'dan youtube'a gir "masterlock" veya "mul-t-lock" diye aratırsan, kilitleri değil hırsız, 5 yaşındaki çocuğun dahi hemen açabileceğini görürsün.

Yani pahalı kilitler de malesef sadece hırsıza biraz zaman kaybettirmekten başka bi işe yaramıyor...

En zor açılanının hangisi olduğunu araştırıyorum şu sıralar...

yaf kardeş :) Senin Motor Zaten Kilidi Üstünde Bi Ön Tekerin Bi Arka Tekerin Kilidi Var. Normal Büyük Sağlam Bi Kilit Alırsın Onuda Biyere Bağlarsın :)

h2o

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşım.

grade 80 nasıl zincirmiş bu merak ettim cidden nerelerde bulabiliriz ne kadar ücreti acep...

valla kardeş overrider arkadaşın dediği gibi makas kesmez bi zincir alıcaksın önce ve hırdavatçılarda aynı kalitede sağlam kilitler var ondan takıcaksın ucuna motoru şaseden bağlmaya çalış bağladığın yerde önemli tabi

h2o

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
en güzel ve kaliteli zincir motosiklet kaskosu

grade 80 nasıl zincirmiş bu merak ettim cidden nerelerde bulabiliriz ne kadar ücreti acep...

Grade80 metre fiyatları :

8lik 14ytl, 10luk ise 19ytl...

Tuzla tersane bölgesinde mevcut. Topkapıda var. Belki karaköyde de bulursun.

İnternetten araştırırsan, başka yerlerde de satılıyordur illa ki...

valla kardeş overrider arkadaşın dediği gibi makas kesmez bi zincir alıcaksın önce ve hırdavatçılarda aynı kalitede sağlam kilitler var ondan takıcaksın ucuna motoru şaseden bağlmaya çalış bağladığın yerde önemli tabi

Arkadaşlar, bir de zincir alırken kalınlığına aldanmayın. Söylediğim zincirden çok daha heybetli görünen zincirler makasla çıt diye kesiliveriyo. İki zincir karşılaştırılırken kalınlık değil, metalin sertliği, mukavemet özellikleri önemli olan.

Nalburlardan falan zincir almaya kalkmayın. Sanayi bölgelerinden, uluslararası standartlara göre üretilen ürünleri tercih edin.

Yukarıda tarif ettiğim zinciri isteyin, gerçi hırsız kesmeye çalışırsa makasının ucu mahvolacak, baya bi küfür yersiniz, benden söylemesi :p

Son düzenleme:
motorun uzun süre sende olacaksa (minimum 2-3 sene) kasko en temizi...

overrider grade 80 zincir önerisi için sağol, zaten sağlam bir kilidim var ama onuda alıcam ama dediğin gibi ona yakışır birde kilit lazım, aradığını bulursan buraya yazarmısın ya da özel mesaj atarsan çok sevinirim, bende bir yandan araştırmaya başlayayım

overrider grade 80 zincir önerisi için sağol, zaten sağlam bir kilidim var ama onuda alıcam ama dediğin gibi ona yakışır birde kilit lazım, aradığını bulursan buraya yazarmısın ya da özel mesaj atarsan çok sevinirim, bende bir yandan araştırmaya başlayayım

Rica ederim. Aradığımı bulunca özelden mesaj atarım.

Grade 80 zincir gerçekten 14 tl mi? Çok daha pahalı sanıyordum! Galvaniz zincir kilosuna 7,5 tl ödedim ben :(

Beyler yapmayın, disk kilit demeyin !

Maximum bir dakikamı alır disk kilidi patlatmam.

Daha önce bir çok yere yazmıştım, tekrar yaziyim.
Şu denizcilerin kullandıkları zincirler var. Basınca, ezilmeye vs vs dayanıklı-gemileri bağladıkları veya çapada kullanılan zincirler.
Heh abicim. Gidiyorsunuz liman-tershane vs vs... Dayılardan rica ediyorsunuz.
Bu devasa pistonlu, bilgisayarlı makinalarda kesiyorlar bir kaç metre ve size veriyorlar...
En kalitelisinden kilit alıyorsunuz, motoru şaseden bağlıyorsunuz.

Sonra arkadaşlar şaşak geçiyorlar ben bunu kırarım, keserim vs vs şeklinde. Bir depo benzine iddaaya giriyorsunuz.
Arkadaşlarınız kesmeye, bükmeye çalışıyorlar ama nafile. Zefer çığlıklarıyla Allahu ekber, diyerek deponuzu fulletiriyorsunuz çok bilmiş arkadaşlarınıza.
O çok bilmişlerden biriside bu sitede :pl: 16 litre çok iyi gitti be erdem :cherry:

Edit: Aldığım zinciri temizleyip güzelce boyamıştım... Daha sonra üstünü terzide kumaş ile kaplattım ve öyle kullandım. Metal veya plastik aksağımı zedelememesine dikkat edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar