Ehliyetsiz Motor SORU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar Daha Forumlarda Yeniyim Sabahtandır Bakınıyom Acaba Konu Nereyle iLGiLi Diye :S Burayı Uygun Buldum Eğer Yanlış Yere Açmışsam Çok Çok Özür Diliyorum MOD arkadaşlardan..
Arkadaşlar Soru Şu Olacak Ben Bu Yaz Motor Alacam
Şimdi Örneğin Diyelim Ki Normal Çarşıda Geziyorum Veya Bi İşim Çıktı
Polis Durdurdu Gerekli Şeyleri İstedi Yani
Diyelim Ki Benim Motorun Muayanesi Ruhsatı Bılakası Kaskım Kafamda Vs.. Tüm Sorunları Tamam Herşeyi Tamam Kimliğimde Üstümde.
Yalnız Ehliyet İstiyor Ehliyetim Yok Herşey Tamam aMa Bi Tek Ehliyet Eksik :S
Sizce Yine Motoru Bağlarlar Mı ? :s Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar :( Motor Tutkunluğum Osmaniyeye Gittim Bizim Yan Komşu Vardı Aile Dostumuz Hepimiz Ona Dayı Deriz OĞlu Vardı Oğluyla Hep Köye Gider Gelirdik Motorla Vitesliyide O Bana Öğretti 3 Ay Felan Kaldım Yani Tam Söktüm Bu Sefer Aşık Oldum Motora Orda :D Araba HEvesi Diye Bişey Kalmadı Hiç Bişeyden Zevk Alamıyorum Artık Arkadaşlar Yalnız Motoru Almam Lazım Benim :salut::salut:
Şimdiden Yardımlarınız İÇİN Tşk Ederim ARKADAŞLAR (F)

Bağlıyorlar arkadaşım, bende daha hiç şahit olmadım bağlandığına ama herkes öyle söylüyor.

Polisine bağlı!!!Motorumu ilk alığımda kabataş'ta esmer pilot gözlüklü bir polis var beni 2 hafta boyunca aralıklarla cevirdi sonra tanıdı artık cevirmiyor.Ama ne zaman görsem kesim bir motorlu cevirmiş oluyor.

Motorun bağlanır yüklüde bi ceza yersin.Ayrıca mahkeme olayıda var .

Yaw Bizim Memet Abi iLe Kaç Kere Trafik Polislerin Yanından Geçtik Durdurmadı ::(

762 ytl para cezası artı motor bağlanır. Ehliyetsiz motor kullanmayalım

Beni durdurmuşlardı 5 kere sanırım tam hatırlamıyorum meslek öğrencisi olduğum için biraz iyi niyet göstererek bırakmışlardı ama artık ehliyet oldugundan öyle bir sorunum olmuyor hatta ilk motoru sürerken bi trafik polisi gececegim yolda çeviriyordu sürekli başkada yol yoktu durdurdu biraz muhabbet ettik kanka misali olduk diyebilirim ne zaman görsem yine durur selam veririm :)

Polisler sadece kaska bakıyor, kafada kask varsa ve sürücü genç değilse bir şey demiyorlar.
Ancak ancak ters bir zamanda ters bir polise denk gelirseniz, ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı mahkeme ceza keser (Gıyabınızda yargılanırsınız)
Motor başkasının üstüne ise o kişiye de 237-YTL idari para cezası yazılır.
Motorun bağlanması ise, polisle aranızdaki diyoloğa kalmış.

Ben 2005 yılında çevirmeye takıldım arabayla, vize geçmiş, sigorta biteli 3-4 ay olmuş...Polisle güzel güzel konuştum, derdimi anlattım.Ehliyetimi iade edip beni bıraktı (Arabayı bağlayabilirdi)

Aman arkadaşlar polise sert çıkmayın normal arkadaşmısın gibi muhabbet edin ben bi kere 52 promille yakalandım polis meyer iyi niyetliymişte ben anlayamdım daha doğrusu gösteremedi birazcıkta sert çıkınca 52 promille ehliyet gitti:salut:

fena halde ceza yazıyorlar ama bağlama olayı yok arkadaşlar.
şöyle ki, ehliyetli birini çağır o götürsün diyorlar.
örn. ben.
gece yarıları çok motor almaya gitmişliğim vardır. :pale:

800 ytl civarında bir ceza keserler ve motora da el koyarlar.ehliyetli birisi de motoru tekrar almaya gider ve motoru ehliyetsiz birisi alamaz.motoru alırken de ayrı bir para ödenmiyor.

Neyse Motor Heralde Hayalim Olacak Benim :(:(

konu eğer yaşının tutmaması ise ehliyetsiz kullanılabilecek aletler var. tam bir motosiklet diyemesekte elektrikli bisiklet denen şarjlı aletler var. scooter görüntüsünde ve bisiklet olarak kabul edildiği için ehliyet gerekmiyor.

yaşın tutuyorsa zaten ehliyeti alman şart bunun kaçarı yok. motora vereceğin paranın bir kısmını ehliyete bir kısmını da kask, mont, eldiven, dizlik için ayıracaksın. bu iş bu şekilde olur. bu şekilde yapmayan da hata yapar. bu konuda bir sürü başlık var onları da okursan tavsiyelerin hep bu şekilde olduğunu göreceksin.

ehliyetsiz araç kullanmaktan motor un bağlanır.üzerine 1000ytl ile karışık ceza kesir.otopark parası bilmem ne si bbu iş iyice karışır:wiinkk:

Ehliyet şart.şimdi diyeceksin motor u ehliyetmi kullanıyor.evet motor u ehliyet kullanmıyor fakar trafikte başına bişey geldiği zaman söz sahibi oluyorsun:wiinkk:

Sen ehliyetini al öyle gez:cat:

geçenlerde burada okumuştum bu konuda kanunu.. aracı yeterli seviyede ehliyet olmadan kullanmak aracın trafiğe devamını engellemek için aracın bağlenmesı ve 632 ytl civarı bir ceazsı..
motoru çekilen otoparktan çıkarmak cabası..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar