BMW F650GS'mi YAMAHA XT660R'mı

Yine yeni bir motosiklet alma arefesindeyim. Adet gereği topic açıp polemik yaratmaya çalışıyorum :queen:

Lafı hiç dolandırmayayım

Çok güzel Hyosung Gv250'li günlerden sonra çok daha fazlasını ister oldum. Performansı, konforu ve sorunsuzluğu ile çok memnun olduğum motorumu satıp aynı özelliklere sahip daha büyük cc li ve başka tarz bir makina almak istiyorum.

Ama ne alacağıma tam olarak karar vermiş değilim.

2006xt660rstudio0018fdl2.jpg

f650gs016us.jpg

Boy problemim yok

1.Tercihim 2005 Model BMW F650GS idi - Titreşim söylentileri yüzünden tırsıyorum
2.Tercihim 2006-2007 ModelYAMAHA xt660R - Hakkında kötü birşey duymadığımım bir melez.

Tek istediğim forumda bu motorları kullananların gerçek deneyimlerini ve düşüncelerini paylaşmalarıdır.

Gv250 den inip bi o kadar daha para verip tireşim manyağı olmak istemiyorum.

Sitede Gv'sini satıp F650GS ye binen birini tanıyorum mümkünse ilk ondan rica ediyorum. :rendeer:

XT660R kullanıcılarınında yeterince cok olduğunu biliyorum.

Bilgilerini aktaran herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılarımla....

Son düzenleme:
kaç model almak istediğini yazmamışsın, eğer sıfır alacaksan bmw artık 2 silindire döndü, sanırım titreşim azalmıştır. her ne kadar aynı özelliklerde gibi görünselerde bmw nin üstün olduğu birçok nokta var, daha güçlü ve daha ekonomik motor, alçak sele (boy problem ise), yere daha yakın ağırlık merkezi ile daha iyi yol tutuşu, abs fren (standart), elcik ısıtma (standart), bunların hiçbiri xt660r de yok, tek artısı ucuz oluşu..

Eksik bilgileri ekledim.

ABS Elbetteki önemli, ekonomik motor da BMW nin artıları arasında elcik isitma sonradan takılabilir. Ama titreşimden nefret ediyorum çünkü motora 4 mevsim her zaman binen biriyim sürüş zevkimin bozulmasını istemiyorum.

XT660R'ın ucuz oluşu kötü olduğu anlamına gelmemeli nede olsa o bir YAMAHA

Ben eski bir xt660r kullanıcısıyım,2005 mdel xt660 alma ecu problemi var yani ani gaz açmalarda bir anda tık diye stop ediyor hız önemli değil her hızda yapıyor.Başka bir şikayetim olmadı.Konforlu ve rahat makinaydı.Xt660ı tavsiye ederim.BMW kullanmadım.Bir yorumda bulunamıyacağım.Ancak yamaha servis olarak duyduğum kadarı ile bmwden daha ekonomik.XT660ta da belli bir devirde titreşim oluyordu.

Kesinlikle BMW'nin 2006 ve son modelini yeni test etmiş olarak sana kuvvetle 650gs nin son modelini tavsiye ederim. 2 silindir ve 800cc ile birlikte çok büyük gelişmeler var motorda. Şiddetle tavsiye ederim :cat:

Kesinlikle BMW'nin 2006 ve son modelini yeni test etmiş olarak sana kuvvetle 650gs nin son modelini tavsiye ederim. 2 silindir ve 800cc ile birlikte çok büyük gelişmeler var motorda. Şiddetle tavsiye ederim :cat:

Ben yeni çift silindirli 800cc. yerine f800gs.i tercih ederdim madem 800cc.e çıkmış ortalama

Bende GV250 den BMW F650gs ye geçmiş birisiyim.Şunu söylemeliyimki Benim beklentilerimden çok daha iyisini verdi bana.Bazı arkadaşları anlayamıyorum bir enduro motordan goldwing rahatı bekliyor yada tek silindirli bir motordan dört silindirli motor rahatı arıyorlar.Şunu belirteyim öyle aman aman taş düşürecek kadar bir titreşimi yok.Ben 10 bin km dir kullanıyorum hr türlü hava şartında her türlü yolda gittim.BMW bu motosikleti ekonomik yakıt tüketimini öne çıkartarak yapmış bana göre.652 cc 52hp tek silindir bir motosikletin gücünden her türlü yararlanabiliyorsunuz.
BMW kolay kullanımı ekonokimliği ve dayanıklılığı göz önünde bulundurarak F650gs yi üretmiş bunuda çok iyi başarmış.Ben uzun yoldada kullandım iki günde 1600 km yol gittik uzun yolda 90-100 km ortalama hızlarda üç kere motoru test ettik 100 km de 3,2 yaktı karışık kullanımda 3,5 yaktı.dönüşte tapa gaz döndük 120 nin altına hiç düşmedik diyebilirim fena sağnak yağmur yedik 300 km kadar sağnak yağmurun altında gazladık yağmurun dindiği zaman 180-185 km lere kadar çıktık hesapladık 4,2 litre yakmış.
Uzun lafın kısası Bence BMW 4+3 lük motor yapmış 2004 sonrası ve 2008 modellerdede 4+4 lüğü bulmuş zaten :)

Süper Moderatör (BBRR)
yanılmıyosam 2. el alacaksın bu yüzden bmw 800 tercihlerin arasında değil..

her iki motorda tek silindirli .. yani yüksek devirde xt660 da titreşim yapacaktır. bu tek silindirli malkinaların ortak hendikapıdır.

aradaki farş şu aynı paraya birinin sıfırını diğerinin ise 2-3 yaşında ikinci elini bulursun .

bmw yamahaya oranla çok daha az yakar. yedek parçası yamahaya oranla pahalıdır. servisi çok nadir olan bir motosiklettir.

yamaha xt modelini oldukça uzun zamandır piyasaya sürüyor. bende bu aleti 2 yıl kullandım. yedek parçada çok büyük sıkıntı yaşadım diyemem sağlam bir alet . yukarıda yazan gaz kesme sorununu ben hiç yaşamasamda özellikle yeni modellerinde yaşayan ve dile getirenler oldu .

her iki modelide kullandım ama xt yi daha uzun süre kullandım. her ikisinide alan pişman olmaz. illaki her gönülde bir bmw yatar ama bu segmentte yamahayıda seçen üzülmez..

uzun yola gelince xt çok yorar dar ve sert selesi rahattır demek yalan olur . bmw burdada 1 adım önde sele hem daha yumuşak hem daha geniş.boy kısa ise bmw de alçak sele opsiyonu varken xt de bu yok ..

fiyatlar aynı olsa şak diye bmw denir ama fiyatlar malesef aynı değil :)

10 bin km kullandığım BMW nin Bende bıraktığı hissiyat şu motosikletin iki karakteri var oda şu.5.viteste 4 bin devirden öncesi ve sonrası.
5.viteste 4 bindevirde yaklaşık 100 km de giden alet 4 bin deviri geçince tamamen sesi değişiyor ve motor kükrüyor resmen[yada ben gözümde çok büyütüyorum :p buda olabilir).Bana göre XT den en büyük artısı ABS Ve ayarlanabilir süspansiyon.Ben kullanıyorum ve çok memnunum titreşimide o kadar hissetmiyorum sürüşümü hiç etkilemedi bu zaman kadar.

10 bin km kullandığım BMW nin Bende bıraktığı hissiyat şu motosikletin iki karakteri var oda şu.5.viteste 4 bin devirden öncesi ve sonrası.
5.viteste 4 bindevirde yaklaşık 100 km de giden alet 4 bin deviri geçince tamamen sesi değişiyor ve motor kükrüyor resmen[yada ben gözümde çok büyütüyorum :p buda olabilir).Bana göre XT den en büyük artısı ABS Ve ayarlanabilir süspansiyon.Ben kullanıyorum ve çok memnunum titreşimide o kadar hissetmiyorum sürüşümü hiç etkilemedi bu zaman kadar.

Titreşimi yüzünden Gv250 yi aradığın oldumu ?

Titreşimi yüzünden Gv250 yi aradığın oldumu ?

abi inan hiç aramadım bana göre artıları o kadar çoktuki aklıma bile gelmedi.kaldıki titreşimi o kadar dert etmedim beklentilerim o yönde değildi belki o yüzden titreşimi çok dert olmadı benim için.
Benim evim çalıştığım yere biraz uzak gidip geldiğim yol toplam 85km (başlı başına bir serüven yani:) ) geçtiğim yollar bazen sert rüzgarlara maruz bırakıyor beni.GV yi kullanırken çok badireler atlattım oturuş pozisyonundanmıdır nedir o yola girdiğimde inan her tarafım kasılıyordu motoru stabil tutucam diye.Şimdi o yolda Gönül rahatlığı ile allah ne verdiyse gazlıyorum geçiyorum :).GV ile F650 yi kıyaslamak doğru olmaz ama iyiki almışım diyorum.Öte yandan ben motorumu genelde trafikte kullandığım için bu istanbulun milim ilerleyen trafiğinde saatlerce yol yaptım hele o sıcaklarda ne aralara girdim,valla abartıyosun diceksiniz ama bir ybr nin girdiği aralığa rahatlıkla girebiliyorum.iyi bişey değil belki ama kıvraklık ve kullanım kolaylığını anlatmam için aklıma gelen ilk örnektir.o sıcaklarda tek derdim bacağıma vuran fanın sıcaklığı oldu :).

ben bmw yi diger motorlardan ayırırım çünkü hakkını vermek lazım dünya piyasasının üstünde standartları var sağlamlığına gelince kimsenin bişey demesine gerek yok zaten 1925 lerden kalan motorları bunu kanıtlıyor
fakat adamların her elinden çıkan altın olacak deil ya yinede arastırmak gerekiyor
bence bmw al alırken biraz maddi sıkıntı olsada sadece alırken yaşayacaksın gerisi rahat olacak uzun yıllar binebiirsin her yola uygun, rahat, yormayan, vs vs

Yamaha'da son derece başarılı bir motor ama uzun yol düşünüyorsan Bmw daha çok öne çıkıyor. Şehiriçi ve nispeten kısa mesafeli geziler için Yamaha yeterli olacaktır, uzun gezilerde ise Bmw. Ama aralarında ciddi fiyat farkı var, Yamaha'nın 2. elleri çok uygun

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum XT660R'nin maksimum hızı düşük..F650GS al bence..

Benim için güvenik daha ön planda olduğu için, ABS sistemi olan BMW F650GS tercih ederdim açıkçası. Ama eminim ikisi de çok keyif veren makinelerdir.

Uzun yol kısa yol yada maximum hız gibi endişelerim yok küçük cc li motorlarlada uzun yol yaptığım oldu emniyetli ve sorunsuz sürüş için her iki motorunda fazlasıyla iyi olduğunu biliyorum.

BMW tabiki farkıyla herzaman en önde yakıt tüketimi ekonomik ama bakım ve yedek parça fiyatı ve bulunabilirliği yamahanın gerisinde olmasına neden oluyor.

Karizması ve statüsü de BMW yi tercih sebebi yapıyor.

Neticenin özüne gelirsek sahibinden.com a ilanı verdim kim takasa gelirse onunla anaşmaya çalışacağım.

Yardımcı olan arkadaşlara tecrübelerini paylaşan arkadaşlara ve motosiklet.net ailesine çok çok teşekkür ediyorum.

http://www.sahibinden.com/takas_veya_taksit_olurWQQaXQQ10794913WQQpXQQdisplayitem

Son düzenleme:
düşük devirlerde gaz kesme ve stop etme problemi ecu ile ilgili olduğu doğrudur, yamaha bunu ancak 2007 de düzeltebildi, bu problem surging olarak geçiyor, ingilizceniz varsa baya bişi bulabilirsiniz, bu problemin her yüksek cc tek silindir motorlarda olduğu söylensede ben bmw de farketmedim, stop etme ise 1000km de 1 kere olan bişey, hayati tehlikesi yok, genelde yavaş giderken, yüksek devirden boşa geçince yapıyor, ara gaz vererek veya debriyajı bırakmadan önce azıcık gaz vererek önlenebiliyor. titreşim sizin için önemliyse 4 silindir bakın derim, 2006 model f650 alana kadar 2006 fazer alabileceğinizi unutmayın.

F650GS'in titreşimini bu kadar sorun yapmayın yahu.:bounce:
Titreşimden titreşime fark var. Çin mallarındaki zıngırdamayla hiç alakası yok.

Altınızda bir motor olduğunu hissettiriyor adeta.

Sinan gel Beylikdüzü'ye, 1-2 tur atalım.
Gör bakalım titriyor mu? kükrüyor mu? :wiinkk:

Uzun yol kısa yol yada maximum hız gibi endişelerim yok küçük cc li motorlarlada uzun yol yaptığım oldu emniyetli ve sorunsuz sürüş için her iki motorunda fazlasıyla iyi olduğunu biliyorum.

BMW tabiki farkıyla herzaman en önde yakıt tüketimi ekonomik ama bakım ve yedek parça fiyatı ve bulunabilirliği yamahanın gerisinde olmasına neden oluyor.

Karizması ve statüsü de BMW yi tercih sebebi yapıyor.

Neticenin özüne gelirsek sahibinden.com a ilanı verdim kim takasa gelirse onunla anaşmaya çalışacağım.

Yardımcı olan arkadaşlara tecrübelerini paylaşan arkadaşlara ve motosiklet.net ailesine çok çok teşekkür ediyorum.

http://www.sahibinden.com/takas_veya_taksit_olurWQQaXQQ10794913WQQpXQQdisplayitem

günler önce açılan ve tartışılan topikte gelinen son nokta bu mudur şimdi?
sahibinden.com ilanımla ilgilenlerin * * * * * nolu telefonumdan bana ulaşmaları....vs ... vs....
ben mi yanlış anladım???????????

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar