bende yamaha x-max 250 maxi scooter kullanıyorum ve deauville gecmeyi düşünüyorum,yalnız yanlış anlamadıysam genelde daha önce scooter tipi motorsiklet kullananların tercih ettiği bir model olması deauville in rahatına düşkün olanların tercihi olduğunu belli ediyor,.(benim gibi

) bende sizler gibi scooterdan sonra bu motoru düşünenlerdenim,yalnız beni korkutan bazı şeyler var birincisi senelerdir motorsiklet kullanmama ragmen vitesli motosiklet tecrübemin yok denecek kadar az olması(kardeşimin ybr125ni bir kac defa sehiriçinde kullanmıştım) ikincisi motorun ağır olması biraz gözümü yıldırıyor,scooter dan bu motorsiklete geçenlere sorum sizler ne gibi zorluklar yaşadınız uyum sağlamak zormu? yoksa bi kac hafta içinde alıştınızmı?
Bende yanliş bilmiyorsam cbr muadili honda eğitiminde gs 2 ncisinde iki gün boyunca honda cbr 150 kullandım. Ancak deauvilli aldıktan sonra işin öyle olmadıgını anladıgımdan bostancı, tuzla sahil yolunda 3-4 saat gittim geldim. İşiklarda durdum kalktım. Şimdi 1500 km ye geldim. Şimdi makınaya alıştım sayılır.
Virajlarda vites değiştirmemeyi, 3 ten iki ye atarken veya 2 den bire atarken
motorun arka tekerleğinin sağa sola savurdugunu görünce:cherry: doğrusunu yapmayı öğrendim.

Ancak honda güvenli sürüş 3 e de bahara doğru gideceğim. 250 km bir makınanın ne tepkiler vereceğini görmem lazım.:wiinkk:,
Virajda, frenlemelerde, Kısa dar U dönüşlerinde v.s
Ağırlıga gelince burgman 650 yı parketmekten farklı bir zorluk hissetmedim.
Yanlız yan ayak acık diye üzerindeyken motoru sola dogru yatırma.:cherry:
Yoksa yatan motoru tutayım diye epey zorlanırsın. Yan koruma üzerine motor hafıf şekilde yatar. Kaldırmasıda cok zor olmasada biraz güç istiyor.:cherry: Arka cantayıda koruyor o yan koruması.
Tabi şehir içi durk kalklarda vitesli başta zor olsada sonradan alıştım.
Vitesli kullanıp viteslinin artı , güvenlik (büyük tekerlek,motorun bacaklarının arasında olmasından dolayı motora daha kolay yön verme, fren pedalının ayagının altında olması v.s) olanaklarından da faydalanayım dedim.
Koltugu scoter gibi alcak ve rahat. Artcıda rahat etti. (Kendisi bizm hanım)
Birde yan cantalara ve motorun scoter havasına tav oldum. 700 cc de yeter.
Amasraya gittim arabayla cok boş yolda bazen 170 -180 km yaptım. Arabayla
120 den sonra kontrolun bende olmadıgını hıssettim. Değilki motorla 180-200 km sürat yapacagım. :wiinkk: 700 luk fazla bile:cat:
Umarım herşey gönlünce olur.:rendeer:
Motosiklet hareket edince sonderece kolay kullanıldığını göreceksin. Ben ilk aldığım gün sağına-soluna, göstergelerine bakiim derken kafamı bir kaldırdım 120 ile keskin viraja giriyorum. Hiç frene dokunmadan viraja girdim motosiklet adeta kendi kendine yattı yattı yattı, yere sürticem şimdi derken bu sefer ters yöne tekrar viraja girdim aynı şekilde hiç yormadan adeta kendi kendine kalktı ve diğer tarafa yattı. Toplam 10 dakikada alışma sürecini tamamladım.
Scoterle olsanız belki aynı refleksi gösteremezdiniz. Diye düşünüyorum.
Ayrıca scoterde cukurlarda aldıgım darbeleri deauvillde cok daha yumuşak alıyorum. Bizler daha yeniyiz. Aktaracağınız tecrübelere ihtiyacımız olacaktır. :rendeer: