kedi eti yedi

bu da gercek dil anlatım öğretmenimin anlattıgı uzere yazıyorum şairin dilinden soylenio:
ülkemizin yabancı ellerde olduğu savaş ve kıtlıkların olduğu bir dönemde imiş tabi şimdikii bolluk nerde ingilizlerin rumların ellerinde vatan dururken bir yandan savaslar insanlar kuru ekmege muhtac olmus der sair.
babası bi gün 1 kilo et alır gelir.düşünün o yoklukta et ekmek bulamazken şair ve kardesleri o kadar sevinmiştir ki sevinçten aglamıslar etimiz oldu diye
anne cok daha sevinçli cocukları boyle gorunce
baba desen o kadar mutlu ki buyuk bir iş yapmıscasına sevinir goğsünü gerer
anne düşünür düşünür der ki bu eti biz kıyma yapalım azar azar her gün yiyelim
sair ve cocuklar düşünmüş güzel bi fikir mantıklı da
cıkmıslar komsudan makine almaya kıyma makıması ama millette kıyma var mı ki makınası olsun
aramıslar aramıslar yok dedim ya millet ekmege muhtac neyse bulamamıslar eve gelmişler bir bakmıslar ki kedi masanın üzerinde eti yemiş ve kırıntıları yalıyor o manzarayı görünce o kadar üzülmüşler ki babam ın gozleri doldu o sevinç nasıl da kursağımızda kaldı diyor şair ama babası o kediyi almıs duvara vura vura öldürmüşşş:cyclopsan

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kedi eti yedi tekerlemeside deyişi burdan gelio yani.ölemi:p

yanisi falan yok cok üzülmüşler ve kedi de duvara vurularak ezilmiş ölmüş

kedi 1 kilo eti yiyemez aslanmı bu yawww:)

o kedi değil canavarmış, iyi ev halkını yememiş:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
başlık faciası...
satanizmle ilgili bişey sandım..
dil anlatım öğretmeni keşke noktalama işaretlerini de anlatsaymış :)
''kedi,eti yedi !...'' gibi...

Son düzenleme:
Kedİ Etİ Yedi...

Geçimini zorla temin eden fakir, yumuşak huylu bir adam vardı. Ağzı var, dili yok olan bu adamın müsrif ve hilekar bir karısı vardı. Adam eve ne getirse hemen harcar, boşa giderirdi. Adam da korkusundan sesini çıkaramazdı.
Bir gün adam, misafirini ağırlamak için binbir sıkıntıyla 2 Kg. et aldı, eve getirdi. Kadın eti kebap edip komşularıyla bir güzel yedi. Akşamüstü adam misafıriyle beraber eve geldi. Hanımına:
- "Hanım! Biz geldik, yemek hazır mı?" diye seslendi. Kadın üzgün bir halde:
- "Ah efendi, başıma neler geldi, bir bilsen. Senin gönderdiğin eti tam pişirecektim ki, bizim tekir kedi eti aldığı gibi kaçtı. Arkasından çok koştum ama yetişemedim. Napalım, sağlık olsun. Haydi şimdi git yine et al da gel" dedi.
Adam karısının huyunu bildiği için sesini çıkarmadı. Ama şüphelenmişti. Hizmetçisini çağırıp:

- "Aybek, çabuk teraziyi getir, bizim kediyi tartacağım." Aybek teraziyi getirdi. Adam kediyi tarttı, kedi 2 Kg. geldi. Hanımına:

- "Hanım! Bu kediyse, söyle et nerede? Yok etse, bizim kedi nerede?" dedi.

Kedİ Etİ Yedi...

Geçimini zorla temin eden fakir, yumuşak huylu bir adam vardı. Ağzı var, dili yok olan bu adamın müsrif ve hilekar bir karısı vardı. Adam eve ne getirse hemen harcar, boşa giderirdi. Adam da korkusundan sesini çıkaramazdı.
Bir gün adam, misafirini ağırlamak için binbir sıkıntıyla 2 Kg. et aldı, eve getirdi. Kadın eti kebap edip komşularıyla bir güzel yedi. Akşamüstü adam misafıriyle beraber eve geldi. Hanımına:
- "Ah efendi, başıma neler geldi, bir bilsen. Senin gönderdiğin eti tam pişirecektim ki, bizim tekir kedi eti aldığı gibi kaçtı. Arkasından çok koştum ama yetişemedim. Napalım, sağlık olsun. Haydi şimdi git yine et al da gel" dedi.
Adam karısının huyunu bildiği için sesini çıkarmadı. Ama şüphelenmişti. Hizmetçisini çağırıp:

- "Aybek, çabuk teraziyi getir, bizim kediyi tartacağım." Aybek teraziyi getirdi. Adam kediyi tarttı, kedi 2 Kg. geldi. Hanımına:

Adam et alamayacak kadar fakir ama hizmetçisi var?

Hikayeden bir ders cikaramadigim gibi , kedinin oldurulmesi hic hosuma gitmedi.
O tur davranista bulunan bir insanin , insanligindan suphe edecegim gibi sairin de bunu anlatmasini hos bulmuyorum.

ne yaptın müdür, maffettin herşeyi son cümleyle.

tam istediğin gibi hortumlu bi final sahnesi oldu işte

Hikayeden bir ders cikaramadigim gibi , kedinin oldurulmesi hic hosuma gitmedi.
O tur davranista bulunan bir insanin , insanligindan suphe edecegim gibi sairin de bunu anlatmasini hos bulmuyorum.

görkem hikayeyi tekrar oku ve beni düşün

artık gereken dersi çıkarmışsındır umarım :p

gavur ellerde et yiyosun biz burda aç aç duruyoruz :p:p:p

Son düzenleme:
Aslında adam tiksinmeyecekse ve mideside sağlamsa kediyi öldüreceğine kesip kediyi yeseymiş. kedinin kendisi 2 kilo gelse , midede de 1 kilo et var. ettimi sana 3 kilo et. madem kıtlık zamanı , et ettir.cinsine bakmayacaksın ye gitsin.

Kedİ Etİ Yedi...

ben de sonunda kediyi yemelerini beklemiştim =)

hem tekerleme de uzardı böylece "kedi eti yedi" yerine "kedi eti yedi diye daddy kediyi yedi" olurdu =)

ben hikayenin aslını şöyle biliyorum;

Hoca eve iki kilo et getiriyo. "akşama bu eti pişir de yiyelim" diyor karısına. Karısı da biraz bencil. Kocası işe gidince bütün eti tek başına yiyor. Bunun üzerine akşam kocası eve geliyor "hanım nerde et?" diyor. Karısı da "kedi eti yedi!" diyor.. Kocası da alıyor kediyi teraziye koyup tartıyor.. Bakıyor kedi iki kilo. Diyor ki "hanım eğer bu bizim kediyse, et nerde? Eğer bu etse, kedi nerde?" diyor..

Edit: demek ki neymiş? bütün mesajları dikkatli okuyacakmışız. blue black benden önce yazmış hikayenin aslını. =)

Dünden beri gözümü alıyordu ; bi okuyim dedim :)

Bi kere bu Nasreddin Hoca nın Hikayesi :p biraz daha değişik versiyonu :)

Ayrıca kedi ye allah rahmet eylesin :mrgreen:

Başlığı kedi boku yedi:mrgreen: şeklinde olabilirmiş!

Bir arkadaşımın annesi evdeki kedileri tuvalet alışkanlığını kazanamadığı için hayvan sağı solu batırınca o sinirle kediyi pencereden atmıştı:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar