İlkel Kadın

Bencede forumda olmaması gereken bir şey bu açıdan size katılıyorum ancak evrim teorisine inanç demek garip bir tanımlama, bilimsel bir konuya ruhani bir yaklaşım.:p

ewrim teorisi ve nerden geldik nereye gidiyoruz tadındaki bütün teoriler ruhani bir arayışla ortaya çıkıp şekillenmiştir. ispatı mümkünsüz teoriler inanç dairesinde değerlendirilir. tanrı inancı gibi, ötelerde bi dünya inancı gibi, evrim teorisi gibi. inanırsın yada inanmazsın, ötesi yoktur. o elinde mızrakla poz veren animasyon çokta bilimsel değil nazarımda. saygılarımla.

İlk mesajımın bu olması çok kötü bir şey... Evrim teorisine saçma diyen ve küfredenler, Tanrı diye bir şey yok diyen ateistlerden ne farkı var. Herkesin bir inancı var ister inanır ister inanmaz ama moderatöründen başlıyarak direkt saçma diye olaya girmeniz ne kadar doğru. İnsanların inançlarına lütfen biraz saygı...

o zaman biri bana şunu açıklasın, madem maymunduk insan olduk, daha ötesi yokmu bunun? daha başka bişey olmayacakmıyız:silent: böyle hep insan hep insan bayıyo canım:rendeer:

ee bu düşüncemi kim cevaplayacak? fikri olan yok mu?

Son düzenleme:
Yaww, adı üstünde "evrim teorisi". Yani "evrim kanunu" veya "evrim ayeti" değil. Sadece fikir - düşünce, aksi her zaman kanıtlanabilinen tez demek. Tüm dinler dogmatiktir, yani ben müslümanım diyorsan, Allahın birliğini, Hz. Muhammedin peygamberi olduğunu kabul edersin, aksini ne iddia edersin nede ispatlarsın. Dolayısıyla birbiriyle bu kadar ilgisiz iki konuda, biri diğerinin anti teziymiş gibi bir çatışmaya girmek lüzumsuz.

Bırakın herkes en iyi bildiğini yapsın. Antropologlar eski insanları araştırsın, din adamları inananlara hak yolunda rehberlik etsin. Biz de motosiklete binip - geyiğini yapalım.

Yaww, adı üstünde "evrim teorisi". Yani "evrim kanunu" veya "evrim ayeti" değil. Sadece fikir - düşünce, aksi her zaman kanıtlanabilinen tez demek. Tüm dinler dogmatiktir, yani ben müslümanım diyorsan, Allahın birliğini, Hz. Muhammedin peygamberi olduğunu kabul edersin, aksini ne iddia edersin nede ispatlarsın. Dolayısıyla birbiriyle bu kadar ilgisiz iki konuda, biri diğerinin anti teziymiş gibi bir çatışmaya girmek lüzumsuz.

Bırakın herkes en iyi bildiğini yapsın. Antropologlar eski insanları araştırsın, din adamları inananlara hak yolunda rehberlik etsin. Biz de motosiklete binip - geyiğini yapalım.

din ile yaradılış sürecinin alakası yok diyorsun, ewrim teorisine ve islama aynı anda inanmak çelişki değil diyorsun. bu bana mantıksız geliyor işte. tüm söylediğim bu. peki. geyik yapalım. resimdeki kadın avlanıyo, dewrin erkekleride mağarada resim çizip yemekmi pişiriyo? kıyamaz kadın be o mızrağı bi dinoya saplamaya. zuhahaha, puhahaha, koptum! oldu mu şimdi?

İslamla bilim ne alaka? Nobel ödülü sahipleri çıkıp "namaz 6 rekat aslında" mı diyor? Forumda siyaset, din tartışmak yasak ama bilim serbest; illa bilimi de din üzerinden tartışacaksınız!

Emeğe değeceğine inansam (ve yeri olsa) on sayfa İslam'la evrimin bağdaştığına ilişkin yazı da yazarım, ama o emeğe değeceğine inancımı kaybedeli çok oldu. Az da olsa bir şeyler yazayım, anlayan anlar, hiç değilse sırtında su taşıyan karınca gibi hangi tarafta olduğum belli olur.

Her yıl hakemli bilimsel dergilerde beş yüz binden fazla makale yayımlanıyor, bu makalelerden 40 bin civarı evrim teorisi üzerine. Bu makalelerin hepsinin yazarları da liseden sonra en az 10 yıl moleküler biyoloji, genetik, antropoloji gibi alanlarda eğitimi almış biliminsanları, ortalama eğitim hayatı 3 yıl olan bir ülkenin ortalama insanları değil.

Bugün dek bilimsel çalışmalarıyla Nobel Ödülü kazanmış tek bir insan "evrim diye bişiy yok" demedi.

ABD'de yapılan anketlere göre bilimadamlarının doğa bilimleri alanında 500,000 bilim insanından yaklaşık %99.85'lik bir bolümünün evrim teorisini desteklediği ortaya konulmuştur. 1987 yılında Amerika'daki biliminsanları arasında yapılan bir araştırma, 480.000 bilim insanından sadece 700 bilim insanının yaratılışçı ve benzeri açıklamalara itibar ettigini, ya da Evrim Kuramı'na karşı şüphe duyduğunu göstermiştir. Son yıllarda yapılan benzeri karşılaştırmalar, Evrim Kuramı'nı bütünü ile reddeden ya da ona karşı şüphe duyan bilim insanlarının oranının yaklaşık olarak %0.054 civarında olduğunu göstermiştir.

Siz daha iyi bilirsiniz değil mi efendiler? Hepiniz biyoloji, biyokimya, evrimsel biyoloji, polülasyon genetiği gibi alanlarda onar tez yazmış adamlarsınız sonuçta! "İslamda evrimin yeri yohtur!" diyen Ordinaryüs Profesör Doktor Biyolog Hazretleri'nin yanında "ama efendim deney yaptık biz, böle böle" demek ne haddine bilimadamlarının!

O değil de, motor pantolonu alacağım, ne marka alayım?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Kütük'cüğüm elbette evrim mantıklı açıklandığında islamda kabul edilebilir yeri vardır.

Evrim saçma demiyorum ben kendi adıma, ama sokak bilgisiyle anlatılan evrim teorisi saçmadır diyorum.

Evrim tabiki vardır;

Beyaz insanla Siyah insan ilk çiftleşir ve melez bir insan doğar bu evrimdir.

X cinci ile Z cinsini çiftleştirirsin ortaya mükemmel bir köpek cinsi çıkar bu evrimdir.

Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıkları dolayısıyla bölge insanı 100 yıl önceye göre daha uzun boylu ve daha uzun ömürlü olabilir, bu evrimdir.

Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. Sonra onu bir su damlası olarak savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik. Sonra o su damlasını bir alak (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir. (Müminun Suresi, 12-14)

Al sana en büyük evrim.

Evrim yoktur demiyorum ben kişisel olarak, evrim teorisi saçmadır diyorum.

"İnsanlar maymundan geldi olm, allah diye bişeyde yok aslında. Herşey tesadüf olmuş eheheh"

Ben bu düşünceye karşıyım :wiinkk:

.....Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. Sonra onu bir su damlası olarak savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik. Sonra o su damlasını bir alak (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir. (Müminun Suresi, 12-14) ...

Şunları da ekleyeyim:

İsa da Adem gibi topraktan yaratılmıştır. (Ali İmran-59)

Bazı insanlar da maymun'a çevrilmiştir. (Bakara-65, Araf-166)

Nice nesilleri helak edip başka nesiller yaratmış (Enam-6)

Nuh'dan sonra da bir çok nesli helak etmiştir (İsra-17)

Son düzenleme:
Peşin belirteyim, bu din değil, bilim hakkında bir mesaj; kaza eseri yine engellenmeyeyim.

Kuran'ı bilimsel kaynak olarak alarak hata yapıyorsunuz. Kuran'ı temel alarak izafiyet kuramına, yerçekimi kuramına veya son günlerin popüler konusu olan CERN'de test edilen parçacık fiziği standart kuramına dair eleştiri görmedim.

Kimse çıkıp ""Onlar ağırlıklarınızı, sizin ancak zorlukla varabileceğiniz beldelere taşırlar. Şüphesiz Rabbiniz çok esirgeyicidir, çok merhametlidir." Nahl 7, demek ki CERN deneyinde 100GeV enerji seviyesinde ortaya Higgs bozonu çıkmayacak" demiyor. Bir fizikçi deney yaparak Kuran'a (daha doğrusu sizin Kuran'ı anlayışınıza) aykırı sonuçlara varabilir, siz de hatalı yorumunuzu düzeltirsiniz, "Kuran'ı yanlış anlamışım" dersiniz.

Einstein'a göre koşarken kütleniz artar, koşma yönünüze paralel olarak boyunuz kısalır, zaman da yavaşlar. Saçma gelebilir, günlük hayatınızda bunun etkisini görmüyor olabilirsiniz, ama deneylerle ispatlanmış bir şeydir, inanmasanız inanmayın.

Söz konusu evrim olunca insanlar "insan maymundan geldi", "herşey tesadüf mü yani" gibi hatalı fikirlerine takılmakta çok ısrarcılar. Tıpkı Galileo'ya karşı "Güneş Dünya çevresinde dönüyor, yakın şu zındıkı" diyen engizisyon gibi. İnsan maymundan gelmedi, insanla maymunun atası ortak, tıpkı benim kuzenimden değil, kuzenimle ortak bir dededen gelmem gibi. Herşey tesadüf değil, her evrimsel mekanizmanın iyi tanımlanmış kanıtları ve dinamikleri var.

Dünya yine de dönüyor.

Evrim yine de oluyor.

islam inancı bilimden, sosyal hayattan, siyasetten apayrı bir olgu değildir. Allah "biz insanı bir erkek we bir dişiden yarattık" diyor. bir bilimadamı ise insanın yüzbinyıllar içerisinde maymundan ewrildiğini söylüyor. ben konuya islami çerçewede bakma özgürlüğümü kullanıyorum. misal olarak alkollü içeceklerde bir takım şifalar bulunabildiğini söyleyen bilim insanlarına alkolün zerresi haramdır diyebilecek kadarda geri kafalıyım. bu benim tercihim. sizinkide sizin tercihiniz. gayet günahkar bir insan olduğumuda belirtebilirim satır arasında, we fakat inançlarınızı ibadethanede yaşayın, bilimsel makalelerede size werilen gözlükle bakın diyen insanlarada teessüflerimi sunar, dayatma olarak nitelendiririm bunu.
saygılarımla.

Dayatma olarak niteliyorsunuz, çünkü anlamıyorsunuz, çünkü bir üstteki mesajda yazanları okumuyorsunuz. Daha bir önceki mesajda maymun yanılgısını yazdım. "Dünya dönüyor" demek dayatma mıdır? Üstüme vazife olmasa da bana sorarsanız asıl günah olan dinin "oku!" emrini yerine getirmemek. Zaten bana sormazsanız cevabı da önemsemeyin.

Peki ılk canlıların tek hucrelı organızmalardan daha sonra bunlar bırleserek ıste cok hucrelı canlıları onlar bırleserek ılk denız canlılarını daha sonra bu denız canlıları evrımleserek karaya cıktıgı daha sonra bu canlılardan maymun vs evrımlesıtıg vs vs uzayan gıden teoride bır ınsan Genındekı bu duzenın rasgele olma olasılıgı nedır ??

Bunu evrım teorısı ıle ılgılı bır vıdeoda ızlemıstım Evrım teorısını destekleyen bır vıdeoda yazımda yanlıs yazmıs olabılırı tam hatırlamıyorum.. Yanı bu ınsan vucudundakı denge sıstem mekanızma çözülemeyen sır lar hepsı rasgele mı olustu ?? Insan DNA sında ufacık bır bozuklugun nelere yol actıgını bılıyoruz pekı bu ilk basta nasıl bır evrım se tamda istenıldıgı gıbı mı olustu bu ıhtımal katrılyonda 1 den daha az...

Evrım teorısı ılk basta metaryalıstlerın cıkardıgı bır seydır tabıkı bana gore herkezın gorusune "saygılıyım"

Ve ayrıca neden Evrım cılerın iddaa ettıgı gıbı Fosillerde ara gecıs formları bulunamıyor nereye gıttı bu fosiller ??? Neden 1 tane bilee yok neden bınlerce yıl once bulunan balık fosıllerı bugunku ile aynı yoksa onlar evrımlesmedı mı ??

Son düzenleme:
Dayatma olarak niteliyorsunuz, çünkü anlamıyorsunuz, çünkü bir üstteki mesajda yazanları okumuyorsunuz. Daha bir önceki mesajda maymun yanılgısını yazdım. "Dünya dönüyor" demek dayatma mıdır? Üstüme vazife olmasa da bana sorarsanız asıl günah olan dinin "oku!" emrini yerine getirmemek. Zaten bana sormazsanız cevabı da önemsemeyin.

okuduğumu anlayabiliyorum, insanla maymunun ataları ortak demişsiniz, çok yoruma açık bir cümle değil zaten, gayet açık. sizde benim yazdığımı anlamayı deneyebilirsiniz. insanın atası insandı, maymunun atasıda maymundu diyorum. upuzun bir tarih yolculuğuna çıkarsak daha iri yarı, daha kaslı insanlarla we daha wahşi, daha büyük maymunlarla karşılaşabiliriz ama bu yolculuk hiçbiryerde kesişmez diyorum ben. (aids wirüsünün insanoğluna bulaştığı ilginç denemeleri saymazsak :cherry:) kanaatim budur we bu kanaatimin dayanağı Kur'an ayetleridir. ortaya atılan teorileri kap we fakat inanç süzgecinden geçirme sakın demenizi anlamlandıramıyorum ki düşündüğünüzden çok okuyan we okuduklarımı ortalamanın üzerinde bir kapasite ile değerlendirebilen bir mahluğum ayıptır söylemesi :bounce: ama ikimizinde bilimsel çerçewede ewrim teorisini tartışacak yeterlikte olmadığımızında farkındayım. bu düzeyde bir tartışma için kopyala yapıştır yapacak ziyadesiyle mantıklı we ikna edici kaynaklarda elimin altında mewcuttur amma üşenmekteyim :p ben sizi gayet anlıyorum sayın khutuck, hak werdiğim noktalarda yok değil, ama buda benim pencerem. yok sayamazsınız bu bakış açısını. ayrıca nitrious81 we bana eyongda katılmak isterse seni döwebilecek imkan we kaabiliyete sahibiz :p başka birşey yazmayacağım konu ile alakalı.
saygılarımla.

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Abi bir karar verin, bilim mi ruhani bişey mi, bende ona göre tiiye alıyım.:p

Abi bir karar verin, bilim mi ruhani bişey mi, bende ona göre tiiye alıyım.:p

bilim, din, para, sosyoloji, wesaire. hepsinin altında ruhani bir tatmin duygusu yatar aye. senin tiiye almanda dahildir hadiseye. sen bilimi tiiye al yinede. açıktan 20 ytl, özelden metin desteği. iyi çalışmalar.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bilim, din, para, sosyoloji, wesaire. hepsinin altında ruhani bir tatmin duygusu yatar aye. senin tiiye almanda dahildir hadiseye. sen bilimi tiiye al yinede. açıktan 20 ytl, özelden metin desteği. iyi çalışmalar.

Bilimde neymiş, özelden metin desteğide ne olaki, sen şu açıktaki 20ytl'yi ver bana.

Ktucuk öyle demiyo ama, bilimsel tamamen diyo, aranızda halledin benim 20'yi de verin.:p

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Peki ılk canlıların tek hucrelı organızmalardan daha sonra bunlar bırleserek ıste cok hucrelı canlıları onlar bırleserek ılk denız canlılarını daha sonra bu denız canlıları evrımleserek karaya cıktıgı daha sonra bu canlılardan maymun vs evrımlestigi vs vs uzayan gıden teoride bır ınsan Genındekı bu duzenın rasgele olma olasılıgı nedır ??

bu evrim savunucularının da en büyük emelleri, inanmak istedikleri de bu olay zaten.
böyle böyle, canlı hayatın tamamen rastlantısal olarak oluştuğu yalanına kendilerini inandırmaya, dolayısıyla dinsizliklerine kulp bulmaya çalıştıklarını fakat mantıken ve vicdanen tatmin olamadıkları için başkalarının da bu yalanlara inandığını görmek, "bak şu da inanıyor" deyip rahatlamak amacıyla bu yalanı yayma girişimlerini ibretle izliyoruz :)

Ve ayrıca neden Evrım cılerın iddaa ettıgı gıbı Fosillerde ara gecıs formları bulunamıyor nereye gıttı bu fosiller ??? Neden 1 tane bilee yok neden bınlerce yıl once bulunan balık fosıllerı bugunku ile aynı yoksa onlar evrımlesmedı mı ??
türden türe geçiş olmadığı için bu tür fosillere rastlayamamıştır bizim evrimciler.
dahası aynı formların günümüzde neden mevcut olmadığının cevabı ise hiç yoktur.

bakıyorum kütük efendi de köşeye sıkıştımı einsteine galileo ya kaçmaya çalışıyor, onlar da zamanında anlaşılmamışmış :)

ben başka bi açıdan yorumluyorum evrimi. savaşlar nedeniyle zaten islama düşman bir kültürde yetişen avrupalı entellektüeller, filozoflar ve bilim insanları; kilisenin de baskıcı tutumuyla dine külliyen karşı olmaya başladı. "tanrı" inancının olmadığını kabul edenler için ilk başlarda tutunacak kendilerince sağlam pek bir veri ve dayanak noktası yoktu. daha sonra ciddi seviyede anatomi, taksonomi ve fizyoloji birikimi olan charles darwin evrim teorisini ortaya koydu. ve bu teoriye ateizmi savunan çevreler can simidi gibi sarıldı. haliyle bilim dünyasında o güne kadar uyuyan müslümanların, dindar hıristiyanların ve de ticaretten başka şey bilmeyen musevilerin olmadığı yerde ateist bilim adamlarının hakimiyetinde, evrim teorisi; kurucusu charles darwinin bile tahmin edemeyeceği kadar geliştirildi ve genişletildi.
üzerinden yüzyıldan fazla süre geçmiş bir teorinin hala "teori" olarak kalması "bilimsel kanun" niteliğine bürünememesi meselenin kesinlik derecesine halel getiriyor.
benim demem şu ki, tüm bu uğraşların temelinde din karşıtlığı vardı. sonuçta o zamana kadar taassubla, körü körüne bağlılıkla suçladıkları dindarların yaptığının aynısını yaptılar.

@tigermbz

Boşuna yazmayayım ben, ağzımla Concorde yakalasam beğenmezsin nasılsa.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
@tigermbz

Boşuna yazmayayım ben, ağzımla Concorde yakalasam beğenmezsin nasılsa.

Yakalayamazsın ki:p çılgının biri tekrardan jet turizmi ayana başlatmadıysa uçuşları uzun zaman önce durduruldu.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar