Honda Deauvılle Abs'de Panik Fren

sevgili arkadaşlar siteye bugün üye oldum, hepinize saygılarımı sunarım, fuardan param yeterse ABS'li HONDA DEAUVILLE almayı düşünüyorum, lütfen sadece deauville kullanan arkadaşlardan panik fren anında düz yolda virajda, her şartta kontrolsüz fren yaptığınızda gazı kesmeden fren yaptığınızda deauvillden nasıl tepkiler aldığınızı yazabilirmisiniz, çünkü combine fren sistemi ile abs birlikte devreye girince yanılmıyorsam özellikle virajlarda sorun olabilir diye düşünüyorum. daha önce hiç abs ve combine fren sistemli motor kullanmadığım için sadece bu motorun tepkilerine ihtiyacım var. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim, saygılarımla

sevgili arkadaşlar siteye bugün üye oldum, hepinize saygılarımı sunarım, fuardan param yeterse ABS'li HONDA DEAUVILLE almayı düşünüyorum, lütfen sadece deauville kullanan arkadaşlardan panik fren anında düz yolda virajda, her şartta kontrolsüz fren yaptığınızda gazı kesmeden fren yaptığınızda deauvillden nasıl tepkiler aldığınızı yazabilirmisiniz, çünkü combine fren sistemi ile abs birlikte devreye girince yanılmıyorsam özellikle virajlarda sorun olabilir diye düşünüyorum. daha önce hiç abs ve combine fren sistemli motor kullanmadığım için sadece bu motorun tepkilerine ihtiyacım var. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim, saygılarımla

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/8082-honda-deauville-9.html

Bu TOPİKTE aradıgınıza cevap bulabilirmisiniz bilemiyorum.

Bende yeni kullanıcısıyım ancak bildiğim kadarıyla virajda ne fren yaparsanız yapın düşeriz. Bu dediklerinizi denerken de düşebiliriz.:cherry: Onun yapamayacagım kusura bakmayın....))))

Bugun bir yuvarlak bir virajda ön frenimi sıktım ne motor bir salladı üstünden atıyordu nerdeyse. Bence aradıgınız cevapları frenleme ve viraj sohpetlerinin konuşuldugu topiklerde bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
ABS'li de olsa virajda ani ve sert bir fren yaptığınızda, Reşat abinin deyimiyle, oyun biter...

Benim motorum da ABS'li. Virajda yatmış durumda arka freni kilitlerseniz birkaç santimetre viraj dışına kaçıyor ama hemen ABS tekerleği bırakıyor ve yeniden traksiyon sağlanıyor. Eğer bu kayma birkaç salise daha devam etse kesin yapışırsın, ama ABS buna izin vermiyor. Ön freni virajda deneme amaçlı kilitlemeye cesaretim yetmedi şimdiye kadar, bunu deneyemedim. Ama motor düzken önü de arkayı da sırf eğlence olsun diye sonuna kadar sıkıp kilitliyorum. Tabii trafik müsait ise.. ABS'yi hissetmek çok güzel bir duygu.

1- Gazı kesmeden fren yapamazsın (parmakların magnete yetişmez).
2- Combine frende, arka frene basıldığında ön freni çok hafif sıkıyor. Virajlı bir dağyolundan sadece arka frene basark indiğinde diğer motosikletler gibi arka fren diski alev gibiyken ön fren diski soğuk oluyor (yani sen gene her iki frenide kullanmalısın).
3- Viraja girerken motosiklet yatar ve lastiğin yol tutuşu azalır, hız değişir yol tutuşu biraz daha azalır, bide sen sert fren yaparsan lastiklerde virajı alacak kadar yol tutuşu kalmaz. Viraja panik fren yapmaya kararlıysan önce motoru kaldırmalısın.
4- ABS düz hat üzerinde panik frende lastiklerin kaymasını engeller. Kaymaya başlayan lastik yol tutmuyor demektir. ABS panik frende gidonla sana son bir hafif manevra şansı verir sadece. Virajda düşmeme garantisi vermez.
5- Bu motor Hondanın şimdiye kadar yaptığı en iyi şasilerden birine sahip. Viraj ve düz çizgide gidiş yeteneği mükemmel.

1- Gazı kesmeden fren yapamazsın (parmakların magnete yetişmez).
2- Combine frende, arka frene basıldığında ön freni çok hafif sıkıyor. Virajlı bir dağyolundan sadece arka frene basark indiğinde diğer motosikletler gibi arka fren diski alev gibiyken ön fren diski soğuk oluyor (yani sen gene her iki frenide kullanmalısın).
3- Viraja girerken motosiklet yatar ve lastiğin yol tutuşu azalır, hız değişir yol tutuşu biraz daha azalır, bide sen sert fren yaparsan lastiklerde virajı alacak kadar yol tutuşu kalmaz. Viraja panik fren yapmaya kararlıysan önce motoru kaldırmalısın.
4- ABS düz hat üzerinde panik frende lastiklerin kaymasını engeller. Kaymaya başlayan lastik yol tutmuyor demektir. ABS panik frende gidonla sana son bir hafif manevra şansı verir sadece. Virajda düşmeme garantisi vermez.
5- Bu motor Hondanın şimdiye kadar yaptığı en iyi şasilerden birine sahip. Viraj ve düz çizgide gidiş yeteneği mükemmel.

Honda Deauvill topiğinede bekleriz. :) Kullanıcılar topige cok az ugruyor. Hazır sızı yakalamışken söyleyeyim dedim. Kac bin km desınız.

Honda Deauvılle yıldızı en çok parlayan araç gözü ile bakıyorum.geç farkedilen bir güzellik.satış grafiği gittikce yükseliyor.:cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar