40.000km 5 kaza 4ü benim hatamdı
30.000km scooterla 3 kaza yaptım
10.000km oldu banditimle 2 kaza 2sinide ilk hafta yaptım ondan beri vukaat yok cok sukur![]()
Abi ben senin giderken asfalta oturduğun vukaatının hastasıyım, hani şu arkana dönüp baktığında arka tekerinin kopmuş olduğunu gördüğün olay, 1000km de bir teker eksilten motor:queen::queen::queen:
ben ilk öğrenirken kırmızı yamaha 125 lik vardı 2 kere sağ tarafa düşürdüm motoru oda pantolonum bol paçaydı ayak koyma yerine takıldı bende fren yaptım o esnada e tabi pantolon sıkışınca ayağımıda yere koyamayıp dengemi yitirdim ve çattttt...daha sonrada ehliyetde direksiyon eğitimi alırken slovan yapıyodum dubalardan birinin yanından geçerken yine dengemi kaybettim ve yine çaatttt...ön fren eğilmişti ondan sonrada bir daha DÜŞMEDİM ALLAHA ŞÜKÜR
düşmenın km ıle ilgisi nedır anlayamadım:silent:ınsan ya acemıyken duser yada kaza da.bunu da rutıne baglayamayızkı...benım 3000km gelmıs kaza zamanım gelmıs olurmu hıc yahu:queen:
yaklaşık 30 bin kmde 3 kazam oldu birinde tarlaya uçtum ötekinde önüme yaya atladı ona patladım sonuncusuda ben park halindeyken bir araç bana patladı
10 bin km de bir periyodik bakımla birlikte periyodik kazamızıda eksik etmiyoruz çok şükür![]()
ne saçma bir konu böyle... sanırım kazayı ufak sıyırıklarla atlatmışsınız ki bötle ti ye alarak eğleniyor olmalısınız.. kazada uzuvlarınızdan birini kaybetmiş olsanız , bu konu başlığını görmüş olduğunuzda surat ifadenizi görmek isterdim... konuları açarken bence ince düşünmek gerekli.... saygılar...
40.000km 5 kaza 4ü benim hatamdı
30.000km scooterla 3 kaza yaptım
10.000km oldu banditimle 2 kaza 2sinide ilk hafta yaptım ondan beri vukaat yok cok sukur![]()
Yaw ben senin şu tarla muhabbetini hatırlıyorum zanımca :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
O ne biçem bi uçuştu beaa![]()
hesabıda bi hata olmasın abi, 3 yılda 200 bin km yapmışsındır sen.. bu durumda 60-70 bin de bir olmalı3 motorla son 3 yılda 20000 km de bir kaza yaptım 2 si kendi hatam 1 arkadan vurma
:queen: bu kadarını beklemiyordumBu nasi bi soru yavmotor'u alip bayiden ciktim dolmusa vurmustum yani 5 km var yok
![]()
arkadaşım Tİ'ye alma niyetinde değilim, sadece merak ettim. Hem yeni başlayacaklara da bir fikir verebilir bu konu. Kaza oranının yüksek ve sıklığını görüp, motosiklet sürmeye daha ciddi yaklaşabilirler.ne saçma bir konu böyle... sanırım kazayı ufak sıyırıklarla atlatmışsınız ki bötle ti ye alarak eğleniyor olmalısınız.. kazada uzuvlarınızdan birini kaybetmiş olsanız , bu konu başlığını görmüş olduğunuzda surat ifadenizi görmek isterdim... konuları açarken bence ince düşünmek gerekli.... saygılar...
aklımdan geçenleri doğru şekilde kelimelere dökmüşsünüz :cat:belki de dogru söylüyorsun ancak motor kullanmak her zaman risktir ve bu riskle yaşamaya alışmaktır.burda ince düşünmekten ziyade insanlara mesaj vermek önemli.başına kaza gelen insanlar anlatırlar diğerleri de ders alırlar.amacın bu olması gerekli.
''Tİ'' ye alanlar başkalarınınki ni değil kendi yaşadıklarını ''Tİ''ye alıyorlar.
bir önceki yazımda da yazdım kaza yapma riskini her zaman aklımızda tutmalıyız ki kurallar dışına asla çıkmayalım.bu bir önlemdir.motor kullanmak gerekenden fazla sorumluluk ister.
şunu söylemeliyim ki;
illa ki uzuvlarımı kaybetmeme gerek yok ''belki birgün ben de kaza yapabilirim''demek için....
amacım muhalefet olmak ya da polemik yaratmak değil.gereksiz olmadığı kanısındayım.
saygılar...