Vergi Öderken Dikkat

Arkadaşlar, haziran ayında aldığım motrun devrini hemen almama rağmen gelir idaresi başkanlığının sitesinde motor hala eski sahibi üzerine görünüyordu. Birkaç kere telefon etmeme rağmen bunun normal olduğunu, birkaç gün içinde düzeleceğini söylediler. Bu arada temmuz ayı sonuna geldik ve temmuz vergisini internetten ödedim. Ağustos ayının sonalrına doğru da gelir idaresi başkanlığı motoruma ait bilgileri güncellemişti, motor benim adıma kayıtlı görünüyordu.

Bugün motorumu satmak için temiz kağıdı başvurusunda bulundum. fakat ödediğim vergiyi eski sahibi adına ödediğimi ve tekrar ödemem gerektiğini söylediler. Ödenmiş olduğunu görmelerine rağmen yardımcı olmadılar. Ümraniyeye gideceksin dilekçe vereceksin 1-2 ay içinde sonuçlanır ve sana 50YTL gibi kadar masrafı olur dediler.

Motoru satacağım kişiye söz verdiğimden ve vaktim olmadığından ödemiş olduğum vergiyi tekrar ödemek zorunda kaldım. Ve yanımda yeterli nakit de yoktu türlü sıkıntılar çektim.

Böyle bir durum inşallah kimsenin başına gelmez. Sizlere tavsiyem devraldığınız motorun vergisini ilk defa öderken motorlu taşıtlar vergi dairesine gidip bizzat ödeyin, internetten falan ödemeyin. Ödeyecekseniz de gelir idaresi başkanlığında motorunuza iat bilgilerin gücellenmiş olduğundan emin olun.

öyle saçmalık olmaz ki vergiyi kimin ödediği önemli mi? Önemli olan ödenmiş mi ödenmemiş mi olduğu

Ben birşey anladıysam arap olayım..::zencii::

Vergi araç içindir..
Kişi için değil ki..:silent:
Bir araç içinde yılda 2defa vergi verilir..
İsterse 1yılda 10kişiye satılsın..Vergi 2 defa ödenir..

Motosikleti
ZX12R
öyle saçmalık olmaz ki vergiyi kimin ödediği önemli mi? Önemli olan ödenmiş mi ödenmemiş mi olduğu

bence de ole olmasi lazim :silent: :silent:
yuqsam yeni kanun mu cikti :silent:vergi de sigorta gibi mi oldu:silent::mrgreen:

Son düzenleme:
.

Heee.Şöyle bir durum vardır kanımca..
Sen internetten ödeme yaparken Haziran ayının değilde Ocak ayınınkini ödemişsin..

Yok abi, temmuzu ödedim, orda tahsilatlarda temmuz ödendi diye görünüyo zaten, ama vergi borçlarında temmuz borcu da görünüo, saçma sapan bişey, isim değişikliğinden dolayı oluyomuş dediler.

Sanki parayı sokaktan topluyoruz, insafsız memurlar zamanında iş yapmıyolar, bizim başımıza patlıyo. Halbuki e-devlet diye bişey var, onun için tonlarca para harcandı.

İşte benimde anlatmak istediğim şu;

Bankadan internet üzerinden ödeme yaparken "sen temmuz ayını öde" talimatı yapmışsın.
Fakat Haziran vergisi öncesinde eğer Ocak vergisi duruyorsa öncelik Ocak ayınındır..:)
Yani sen Haziran vergisi ödenti makbuzu aldın fakat Ocak vergisi ödemiş oldun galiba..:silent:
Gerçi kafam karıştı şimdi be..:pr:
Ben bir araştırayım bakalım..:wiinkk:

oluyo böyle benimde başıma geldi aynı şey, ben ödemedim, ilk olarak vergi idaresine gittim ve ödedim, böyle durumlarda senin yanlışın bankadan ödemiş olman... geçmiş olsun, ama vergi isim için değil motor içindir o da ayrı konu...

sana katılıyorum mantıklı motorun ocak vergisi ödenmemiş olabilir iyi araştırmak gerek

Arkadaşlar motoru haziran ayında aldığımı belirttim. Vergi borcu olan motoru noter sattırmıyor, yani motorun hazirana kadar tüm vergileri ödenmişti. Satış sırasında temiz kağıdı vardı.

YAptığım ödemeler de web sitesinde tarihleri ile birlikte linke koyduğum resimde görünüyor :

http://rapidshare.com/files/145716192/Image3.jpg.html

Göz göre göre aynı vergiyi 2 kere aldılar utanmadan...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar