Uzaktan Bakmak …..

“Selamün Aleyküm baba, Hacıselim Sokak neresi?”
“Aleyküm Selam.. İki sokak ilersi evlat. Hayırdır ! Birine mi baktın?”

“Yok” dedi.. “Bir ev varmışta ona bakacaktım.” Evet ya! Bir ev sevdiceğinin evi.. İlerledi..
Sokağın kırmızı beyaz tabelasını gördü. Bir an irkildi. Buraya kadar gelmişti de , köşeyi dönecek adımı bir türlü atamıyordu. Kalbi göğüs kafesinin içinde uçacak gibi kanat çarpıyor, nefesi daralıyordu… En çokta fark edilmekten korkuyordu.

Bütün gücünü toplayıp köşeyi döndü 'işte sokak' diye düşündü.. Saatine baktı, 18:10…
“belki” dedi “belki uzaktan da olsa görürüm”. Aklı heyecandan o kadar karışıktı ki; Sevdiceğini Gülce’sini görmek istiyordu, Gülcesi onu görüp rahatsız olsun istemiyordu ama…..

Tam bunları düşünürken Sevdiceği sokağın öbür ucundan yanında bir arkadaşı ile sohbet ederek sokağa girmez mi !!! Nur dolmuştu yüreği onu görünce, Ne de yakışıyor gülmek sana diye düşündü.. Sonra hemen gizlendi bir köşeye..

Elinde torbaları evine gidiyordu. Ekmeği, birkaç çeşit sebze, siyah üzümü…. Eee tabi evinde tencere gene kaynayacaktı bu gecede.. Eli boş girer miydi hiç evine… Her adımını her mimiğini izledi , kaydetti hafızasına…..

Neyse ki sevdiceği onu fark etmemişti. Zaten o da sadece içindeki hasret yangınını söndürmek için uzaktan göresi gelmişti … Şükür, görmüştü de işte..

Döndü, geldiği yoldan geri gidiyordu. Yaşlı bakkal seslendi “Evlat, ne oldu buldun mu evi?”, “Buldum baba buldum, ama bize kısmet değilmiş, benden önce başkası almış” diyebildi..

Bakkal evden bahsediyordu, o sevdiceğinden..

Birkaç damla yaş süzüldü yanaklarından.. Önce bir ürpertiyle ‘gören var mı?’ gözyaşlarımı diye düşündü. Sonra “amannnnn, kimse tanımaz nasıl olsa beni buralarda” diye yürümeye devam etti.

Eyüp Sultan ‘ a da çok yakındı “buraya kadar gelmişken ziyaret edeyim bari”. Sağ elini kaldırdı durdurdu taksi’yi “Eyüp Sultan’a” dedi…

Sevdiceğini uzaktan da olsa görmüştü ya değerdi dünya malına. “Yarabbim! Bu sevdayı sen koydun bu yüreğe. Vardır bir bildiğin. Hikmetinden sual olunmaz ki..”

Taksi sağda durdu.. İndi.. Ziyarete girdi… Kur’an okunuyordu her zamanki gibi içeri de.. Ruhu huzurla doldu.. Eee Ramazan da gelmişti.. 3 gün sonra Allah izin ederse oruçlu olacaktı.

İçinden “Allahım! Onbir ayın sultanı Ramazan’ı bu yılda görmeyi nasip ettin ya… Şükürler olsun “ dedi. bütün meydanı tatlı bir telaş sarmıştı.. Esnaf iftara hazırlanıyor, Eyüp Belediyesi meydanı ışıklarla donatıyor misafirlerine görsel bir şölen hazırlıyordu. Mutlaka Ramazan da da gelmeliyim diye söz verdi kendine.

Camiden çıkıp sahile yürüdü.. Bir çakı aldı yoldaki esnaftan.. Bir yüzüne kendi adını diğerine sevdiceğinin adını yazdırdı.. Dün gece rüyasında görmüştü ya bu çakıyı.. Koydu cebine..

Üsküdar motoruna binip; yüreğinde sevdiceği, içinde inancının huzuru döndü KENDİ SAHİLİNE…

28.08.2008
delipoyraz

Son düzenleme:
harika bir yazı.

Gözlerim doldu okurken o kadar içten anlatışınız varki. Emeğinize sağlık :):rendeer:

:cat:
Abi yine yaptın yapacagını helal olsunnn yazılarını cok begeniyorum ve sıkılmadan okuyorum.Saygılar.

çok teşekkür ederim içtenliğine , hep yanımda olmana.. :wiinkk:

harika bir yazı.

Gözlerim doldu okurken o kadar içten anlatışınız varki. Emeğinize sağlık :):rendeer:

teşekkür ederim BİZDEN BİRİ... kahvaltıya gelemesende sen bizden birisin :rendeer:

Son düzenleme:
teşekkür ederim BİZDEN BİRİ... kahvaltıya gelemesende sen bizden birisin :rendeer:[/QUOTE]

:) çok teşekkür ederim

Yazı için çok teşekkür ederim bu yazının bende anlamı büyük ve lanse etmek istediği yerlere ulaştı. Tekrar çok teşekkür ederim

Böyle durumları kelimelere cümlelere dökmek çok zor iş , çok iyi başarmışsın.. walla bravo..

Böyle durumları kelimelere cümlelere dökmek çok zor iş , çok iyi başarmışsın.. walla bravo..

ben yazı yazarken çok mutlu oluyorum.... öle kendiliğinden geliyor kelimeler.. bu yazıda bugün sabah öle koltukta otururken geldi :cherry:

helal olsun gerçek bi yetenek:cat: ellerine sağlık

estafurullah nacizane sizlerle paylaşıyorum yazılarımı bu başlık altında.. esasa ben teşekkür ederim ilgi gösterdiğiniz için

Son düzenleme:
seni uzaktan sevmekk aşkların en güzelii. breh brehhh abiiii elinve kalemin dert görmesin emi....

Herhangi bir gecenin karanlığında yol yürürken,ansızın bir sızı hissedebilirsin içinde,bu bir geç kalmışlığın sızısıdır belki.Geç kalmak erken davranmaktan kötü değildir. Abii şimdilik bununla idare et bir gün ama mutlaka birgün ellerimde boncuktan kuş ile geleceğim sana. Ömrün huzurlu ve uzun olsun..

Abiii sana özendim yahu aklım sıra afilli laflar edecektim olmadı.Şurayı düzeltmeliyim; Erken davranmak geç kalmaktan iyidir. ben tam tersini yazmışım yazık bana yazık. :)

Son düzenleme:
usta yine yaptın yapıcahını sana şunu diyim sen anlarsın tuzsuz sarı leblebiyi sen yine hakettin :rendeer::rendeer:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
abiya sen inmisin cinmisin melekmisin ,şuyazdıklarına bak insanları mutlu etmek için elinden gelen herşeyi yapıyorsun,düşüncelerin ve yüreğin birbiriyle yarışıyor,eksik olma paylaşımın için sağol.

seni uzaktan sevmekk aşkların en güzelii. breh brehhh abiiii elinve kalemin dert görmesin emi....

Herhangi bir gecenin karanlığında yol yürürken,ansızın bir sızı hissedebilirsin içinde,bu bir geç kalmışlığın sızısıdır belki.Geç kalmak erken davranmaktan kötü değildir. Abii şimdilik bununla idare et bir gün ama mutlaka birgün ellerimde boncuktan kuş ile geleceğim sana. Ömrün huzurlu ve uzun olsun..

Abiii sana özendim yahu aklım sıra afilli laflar edecektim olmadı.Şurayı düzeltmeliyim; Erken davranmak geç kalmaktan iyidir. ben tam tersini yazmışım yazık bana yazık. :)

o boncuklu kuşu yıllardır bekliyorum ben, beklemekte güzel beee.. sen sözünü nasıl olsa yerine getireceksin biliyorum.. Ve bekliyorum.

usta yine yaptın yapıcahını sana şunu diyim sen anlarsın tuzsuz sarı leblebiyi sen yine hakettin :rendeer::rendeer:

kış geldi, istiklal de çikolata istiyorum artık :) beyoğlu çikolatası

abiya sen inmisin cinmisin melekmisin ,şuyazdıklarına bak insanları mutlu etmek için elinden gelen herşeyi yapıyorsun,düşüncelerin ve yüreğin birbiriyle yarışıyor,eksik olma paylaşımın için sağol.

melek mi şeytan mıyım bende bilmiyorum.. ama bir kalp taşıyorum, yükü kıymetli ::pembe::::blusssh::

Son düzenleme:
o boncuklu kuşu yıllardır bekliyorum ben, beklemekte güzel beee.. sen sözünü nasıl olsa yerine getireceksin biliyorum.. Ve bekliyorum.

kış geldi, istiklal de çikolata istiyorum artık :) beyoğlu çikolatası

melek mi şeytan mıyım bende bilmiyorum.. ama bir kalp taşıyorum, yükü kıymetli ::pembe::::blusssh::

mej alındı :rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

merhaba, yazdıklarınızı okuyorum, gerçekten çok güzel, etkileyici

yazdığınız satırlar aynı şekilde gözümde canlanıyor, çok güzel bi duygu

elinize yüreğinize ve emeğinize sağlık

merhaba, yazdıklarınızı okuyorum, gerçekten çok güzel, etkileyici

yazdığınız satırlar aynı şekilde gözümde canlanıyor, çok güzel bi duygu

elinize yüreğinize ve emeğinize sağlık

teşekkür ederim.. bende yazarken yaşıyorum zaten yada yaşanmışları yazıyorum.. sanırım bu yüzden sizlerin beğenisini kazanıyor :cat:

Dün bir Şair öldü "ilhan Berk" Ondan hatırladığım bir cümle

"insanın yazması için mutsuz olması lazım"

Şimdi sana mutlu olmanı dilesek bunları okuyamayacağız. Aksini dilesek gene olmayacak. Ne yapalım herşey olacağına varırmış.

Ve Neşet Ertaşı anmak lazım eğer Zahideyle Vuslat olsaydı Biz Neşetten yoksun olacaktık.

Sen İçindeki Gülcene zaten Kavuşmuşsun Zahire ne hacet

Yazıların için teşekkürler

karasungur ilgine teşekkür....

Zahidem

Zahide kurbanım ne olacak halim
Gene bir laf duydum kırıldı belim
Gelenden gidene haber sorayım
Zahide bu hafta oluyor gelin

Hezeli dedeli gönül hezeli
Çiçekdağı da döktü m'ola gazeli
Dolaştım alemi gurbet gezeli
Bulamadım Zahidem'den güzeli

"ilhan Berk" Ondan hatırladığım bir cümle

"insanın yazması için mutsuz olması lazım"

sanırım sizde böyle düşünüyorsunuz ama ben mutluykende yazarım.. Mesela çok mutlu olduğum bir dönemde yazdığım yazım var sanırım onu görmediniz siz http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/46455-sonunda-siram-gelmis-kizima-ve-ruzgara-itafen.html bu verdiğim linkte bulabilirsiniz yazıyı... Çok sevdiğim biri bana demişti ki; büyük acılar gibi, büyük sevinçleri de gizleyemez insan. Paylaşmak ister..

Bence sadece yazıların içeriği ve rengi değişir yoksa yazmak isteyen her şartta yazar.. Nacizane benim fikrim bu...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar