1.vitese geçeceğin zaman iyice yavaşla öyle vites at yoksa dişlilerin ömrünü çabuk bitirirsin. Bir vitesin son hızından yüksek bir hızda o vitese geçirmeye çalışırsan dişlilere zarar verir. Ayrıca vites geçişlerinde yarım debriyaj da olsa debriyajı bırak ondan sıonra vites at ya da gaz verip atabilirsin o zaman da ses duymadan sorunsuz atarsın. YBR'nin benim görebiildiğim vites son hızları:
1.vites: 30km/h
2.vites: 50km/h
3.vites: 70km/h
4.vites: 100km/h
5.vites: 130km/h(çok eğimli yolda tam eğilerek zar zor)
Bu hızların hepsini 11k rpm'de görüyorum.
Bu arabalarda da böyledir. 100km/h hızla giderken 2. vitese atamazsınız. Dİlim döndüğünce yardımcı olmaya çalıştım. Herkese kazasız belasız sürüşler
Arkadaşlar merhaba.Yaşım 30, boyum 1,78, kilom 90.Ben de YBR 125 sahibiyim.Ben bu motorla yokuş aşağı en fazla 120'yi gördüm.Şimdi diyeceksiniz ki bu adam bunları neden yazıyor.
Çevremdeki bazı kişiler bu motorla 140'ı 135'i çok rahat yaptıklarını söylüyorlar.Bunlar inanılacak şeyler mi?
Ben düz yolda, rüzgarsız bir havada 110'u zor görüyorum.Hız benim için sorun değil, yanlış anlamayın ben sadece söylenenlerin(135-140 ların) gerçekliğini merak ettiğim için soruyorum.Motsiklet konusunda çeşitli araştırmalar yapıyorum, uzman test sürücüleri dahi 250'lik tek silindirli motorların 135-140'ı zor yaptıklarını not ediyor.İş 125'liğe gelince durum nasıl olur acaba?
Herkese kazasız sürüşler.
Hayırlı olsun...
Gezmeye başladın mı? Nasıl?
Bide foto ve yorum alalım senden...Özellikle foto ihtiyacımız var...:silent:
:rendeer::rendeer::rendeer:
Herkese teşekkür ediyorum.Toplumumuzda heryerde olduğu gibi motor camiasında da atış oranı yüksek.Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
atış derken ? :silent: ya eksik harf kullandın ya da bize sanki "kafadan sallayıp yazdığımızı" kastedip hakaret ettiğini düşünüyorum. umarım yanılmışımdır:silent::silent: ama doğru düşünüyorum sanırım. sen bu foruma layık değilsin denizz8... :farao::farao::farao: toplumda senin gibiler oldukça da ister istemez böle tatsız durumlar çıkabiliyor. demekki senden heryerde olabilir ama motosiklet camiasına layık görmüyorum seni....
erdal3323
Dostum bence senin motorun Ybr Racing sınıfına giriyor..150 cc 13,5 hp'yi geçiyorsun..
Başka bir topictede Ybr ile 150 yaptığını ve fazla zorlamadığını bassan daha da gideceğini söylüyordun..:wiinkk:
Arkadaşlar hiç kimse kendini yormasın hız konusunda Ybr'nin yokuş aşağı iman gücü ile yaptıgı hız 115-120'dir..
Düz yolda en ideali 85-90'dır..![]()
deniz kardeşim durum bizdede aynı
ybr 100 km/s hız dan sonra sapıtmaya başlıyor.
o yüzden 80 90 iyidir:cat:
Hadi bakalım hayırlısı...Bir aralar vardı bunu yapanlar ama sırra kadem bastılar...Bulabilene aşkolsunSelamlar,
Yakında sizi bu dertten kurtarmayı hedefliyoruz.Yamaha YBR 125 cc için 150 cc silindir çalışmalarımız devam ediyor.Verimli sonuç alabilirsek 2009 yılında 150 cc silindirleri sizlerin hizmetine sunacağız.Saygılar
Selamlar,
Yakında sizi bu dertten kurtarmayı hedefliyoruz.Yamaha YBR 125 cc için 150 cc silindir çalışmalarımız devam ediyor.Verimli sonuç alabilirsek 2009 yılında 150 cc silindirleri sizlerin hizmetine sunacağız.Saygılar
sevgili babaçi zaten bir motor yaklaşık 5 sefer rektifiye kabul eder.Ve her seferinde 0.25 mm silindir çapı genişler.5x0.25 1.25 mm al sana ortalama 150 küsur cc. motor.Ama ondan sonra birdaha rektifiye değil hiçbirşey paklayamaz motoru:queen:kendi adıma tercih etmeyeceğimi belirteyim.
benim motorum bu şekilde güzel, 25 cc için masraf yapmak yerine motoru değişmek tercihimdir:cat:
arkadaslar gecen ısıklarda bi tvs apache ile karsılastım bana baktım ara gaz veriyo bi kaltık ışıklardan dier ışıklara adama bi motor payı fark attım ve cok mutluyum 125 lik bi motorla 150 lik bi apacheyi gectiğime yamaha farkı işte bu :cat: bide uzerinde suzukı motoru var die ovup bitiremiyorlardı![]()
erdal3323
Arkadaşlar hiç kimse kendini yormasın hız konusunda Ybr'nin yokuş aşağı iman gücü ile yaptıgı hız 115-120'dir..
Düz yolda en ideali 85-90'dır..![]()
ybr yi biraz oynadım nasıl olmuş :cherry:
yorumlarınızı bekliyorumm
Selamlar,
sevgili babaçi zaten bir motor yaklaşık 5 sefer rektifiye kabul eder.Ve her seferinde 0.25 mm silindir çapı genişler.5x0.25 1.25 mm al sana ortalama 150 küsur cc. motor.Ama ondan sonra birdaha rektifiye değil hiçbirşey paklayamaz motoru:queen:
YA KARDESİM İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN SORUN DEĞİL BEN OLANİ SOLUORUM SİZİN MOTORLAR YAPMIOR DİE hepsi yapmıacak die bişey yok o yüzden kıyaslama yapmanız cok sacma :farao:bilmediğiniz bi motora nasıl bole emin konusabiliorsunuz ilgin doğrusu.
YA KARDESİM İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN SORUN DEĞİL BEN OLANİ SOLUORUM SİZİN MOTORLAR YAPMIOR DİE hepsi yapmıacak die bişey yok o yüzden kıyaslama yapmanız cok sacma :farao:bilmediğiniz bi motora nasıl bole emin konusabiliorsunuz ilgin doğrusu.