ilk mesajımı buraya atmak nasip oldu. Arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum. Çin malı motosiklete sahip olduğunuz için o size güzel geliyor. Herkesin motosikleti kendisine güzeldir. Ben mondial i elimden çıkarana kadar canım çıktı. Allah bir daha mondiale binme talihsizliğini bana yaşatmasın diyorum. Ha derseniz ki nedir hocam?
Kayış, yağ falan neyse de...
Bir:
normal bi motosiklete göre 4 5 kat daha dandik malzemelere sahip bu motosikletlerde hidrolik yağ sızdırmaya başladığında çatır çatır kırılan soyulan bi grenaj:
İki:
Sürekli kopup duran gaz teli.
Üç:
Kaynaktan kırılıp Düşen egzoz!(Keeway denen motohurdalarda da bu durum aynen böyle)
4: Vibrasyondan patlayan lamba...
5: Sürekli değiştirmek gereken marş motoru
6: 2 Yıl garantili ama hiç bir şeyi garantiye girmeyen motosiklet olma ünvanı!!!
7: Islak zemin, kuru zemin demeden kayan lastikler.
8: Çatlayan hidrolik hortumları
9: Yolda giderken düşen çamurluklar
10: 88 çizen arka lastikler
11: Kırık bir ön çatal
12: Adını hatırlamam şimdi ama darma duman olmuş bir kayışın takıldığı çarklar
13: İki ayda bir değiştirilmesi gereken fren balatası
14: Artçı aldığınızda eriyen çamurluk ve dolayısıyla bir süre sonra sırtınıza yüklenen çamur deryası
15: Takılı kalan gaz teli (olmayan acil stop düğmeleri!)
16: Hiç bir yere çarpmamış olduğunuz, hiç kaza yapmadığınız halde düşen vida, somun ve parçaları yolda arama telaşı!
17: Dişlisi çatır çutur eden bir ayak marşı...
18: Kopup duran km teli...
19: Çarkı bozuk olduğundan dolayı kopan Km teli
20: Bulunamayan Km teli çarkı
Her ay yapılan 100 Ytl masraf...
Buna rağmen garip bi şekilde oynaklık yapan benzin göstergesi... Abuk subuk sorunlar. Motosiklet kullanıyoruz hocam Emocan arkadaş yazmış DANTEL ÖRMÜYORUZ diye... Eh o kadar bakacaksam 24 saat yıkayıp yağlayacak servisten bakımdan çıkarmayacaksam niye biniyorum bu alete?
Şimdi kimse kalkıp motosiklet kullanmayı bilip bilmediğimi de sorgulamasın. Ben böyle dandik bir aletle çıkıp Altınoluğa kadar gidip geri döndüm. Ha geri dönerkende sıfır alıp taktırdığım Kayışın tozlarını topluyordum serviste. İstanbula gelene kadar ödüm koptu. Öldüm öldüm dirildim. Bir daha bu gereksiz durumu yaşamak mı tövbe?
Aman be...
1800 Mondial
3599 Ybr 125
Size çok basit bi kıyas yapacağım.
Mondialin kayışı koptuğunda motoru itersin benzin istasyonuna kadar(tabi şanslıysan yakındır, şanslı değilsen oralarda başıboş dolanan itlerle bol şanslar

) . Şayet geceyse: Bi güzel sabah olmasını beklersin. Çıkar gidersin etrafta bi merkez varsa... Yoksa benzin istasyonunda gelecek duracak bi abi beklersin. Yalvar yakar abi yakın merkezi bi yere at beni diye sonra en yakın şehir merkezine iner, bi tamirci ararsın. Sonra der ki abi kayış koparttıysa motoru buraya alıp gelicen? Niye? Çünkü o kayışın takıldığı alan açılmaz öyle kolay kolay.
Ybr 125 ile zincir koparsa ne olur?(125 Ybr sadece bi örnektir...)
Zincirin duruma bakarsın: Küçük bir zincir kilidi vardır yanında. Onu takarsın. Yoluna biraz daha yavaş kasmadan devam eder; istanbula dönersin...
Tecrübeyle sabittir.
Ha paran çoksa al mondial sür yollarda düşen her parça 25 30 40 50 60 Ytl arasında değişir. O düşer sen taktırırsın.. Ha yoksa al bi sağlam Tvs bak keyfine...