bence abs li v-strom
zaten yeni transalpın satmamasının en buyuk sebebi v-strom çok benzer makineler-hem v-strom daha eski kendini kanıtlamış, hem de daha ucuz
V-strom dahamı eski?? Yanlış değilmi :silent:
bence abs li v-strom
zaten yeni transalpın satmamasının en buyuk sebebi v-strom çok benzer makineler-hem v-strom daha eski kendini kanıtlamış, hem de daha ucuz
bence abs li v-strom
Ben kişisel fikrimi dile getireyim o halde Yeni TA yi bilmememe rağmen bazı veriler teknoloji değişmeden değişmeyeceğine göre bir iki fikir üretilebilir.
Öncelikle üzerine binip kullanmakla bir diğer modeli kullanmadan Motor özellikleri olarak V strom daha iyi denemez çünkü 700 cc dendiğinde ve bu değer 650 den büyük olduğuna göre firma teknolojileri olarak bakınca ise arada belirgin bir fark olmadığına göre V strom un makinesi TA 700 den daha iyi olamaz Vstrom daha güçlü olsa bile diğeri torktan kazanır eksi mutlaka bir yerden artı olarak çıkar bu nedenle makine üstünlüğünü geçelim aynı yılların farklı teknolojileri diye bir şey teknik olarak mümkün değil. Tip kişiye göre değişir bir şey denemez. Yeni TA eskisinden az yakacaktır bu ortada. neden tutulmadı fikrine katılmıyorum çünkü henüz bu belli olacak kadar zaman geçmedi. Fiyatı biraz pahalı gibi bu bir gerçek. Sonuç olarak fikir almak için nerden bakarsanız bakın yeni TA sı olan biri lazım![]()

Yeni TA kötü diyen yok sanırım!
Fakat mutlaka ve belki gibi somut olmayan kavramlar malesef geçerli değil:wiinkk:
DL 67 HP ve TA 59HP max güçlerine hemen aynı devirlerde ulaşıyor!
DL max tork olan 60Nm'e / 6400 dd ulaşıyor
TA max tork olan 60Nm'e / 5400 dd ulaşıyor
DL nin Sıkıştırma oranı : 11,5 : 1
TA nın Sıkıştırma oranı : 10 : .1
DL çap / stroke 81,0mm x 62,6mm
TA çap / stroke 81,0mm x 66mm
ee somut veriler ortada! 700cc nin bariz artıları nerede?
kaldı ki DL nin ABS,Tubeless lastikleri vs si var.....bu veriler ışığında fiyat farkınıda unutmamalı sanırım!
Evet ustasında bakımda olan TA ile tanışma ve yorumları sorma şansını yakaladım.Motosiklet kullanıcısının eleştirdiği nokta,gidona gövdenin aşırı tepkili olup altınızda ıslak sünger misali motorun savurma yaptığı oldu.Ustada denedi yorum aynı.Bu motosikleti alan oturupta yarım litre eskisinden çokmu yakmış az mı yakmış buna bakmıyor.Dengeli bir şase varmı,virajı nasıl,freni nasıl bunu önemsiyorlar.Honda'nın bence kötü modeli yok.Fakat şasesini dışarıda yaptırdığı bu model başarılı değil bence.TA efsanesini zenginleştirerek devam ettirecek bir görüntüsüde yok maalesef.Ben dl650 diyorum.Gerekçeleri özer bey yazmışlar tekrarlamam anlamsız olur.:bounce:
![]()
Özer bir motorun gerçek gücü hiç bir zaman kuru beygir gücü değildir.
Beygir gücü, motorun sadece bir an ulaşabildiği ve sadece o noktada verdiği en yüksek güce denir çünkü devir arttıkça beygir gücü artar ve sadece bir noktada max olur ve devir dahada arttığında beygir bu max noktasından tekrar aşağı iner. Kısacası ne kadar beygire sahip olduğun değil, sahip olduğun beygiri ne kadar geniş bir devir aralığına yayabildiğinin bileşkesi motorun gerçek gücünü ortaya koyar.
pratik olarak motorun gücü beygir gücü ile torkunun çarpımının en yüksek torkunu verebildiği devire bölünmesi ile ortaya çıkmaktadır
dolayısıyla bu değer
DL 650 için 67X60/6400=0.62
TA 700 için 59X60/5400=0.65
Olur ve gördüğün gibi aralarında kayda değer bir fark olmamakla beraber 50 cc fark nedeniyle TA bir miktar daha güçlü çıkar.
Yinede bu hesap kabadır çünkü asıl güç tork eğrisinin ve aynı zamanda beygir eğrisinin bir bütün olarak yayıldığı toplam alanın integral hesaplanması ile belli olur. Ama sonuç olarak bu iki motor arasında belirgin teknoloji ve kuvvet farkının olmadığını anlamak zor değil çünkü basit verilerden yola çıkarakta bu görülebiliyor.
Tubeless lastik enduroda her zaman + sayılmaz çünkü jantın kolay kontrol edilebilir ve hafif olması istenir o nedenle jantı tel yaparlar ve bu defada tubeless olmaz ama bu da DL 650 nin tubeless olduğu için amacına daha iyi hizmet edip iyi olduğunu göstermez ayrıca sanırım honda bu işin üstesinden gelmiş ve tel jantıda değişik bir sistemle tubeless yapmış durumda.
Kısacası aynı yerdeyiz bir New TA kullanıcısı lazım![]()
Özer teşekkür ederim.Sandıktan çıkartmak başka keyif.
TA ile ilgili ustasının ve kullanıcısının deneyimlerini aktardım. Tatmin
olmak için başka TA sahiplerini de dinleriz o zaman pratikteki düşünceler teorikleşmiş olur. :bounce: