Motosiklet satışı sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Arkadaşlar merhaba

600 cc ye geçmeyi düşündügümdem " CBR 125 R " marka motorumu satmayı düşünüyorum

hangi yolla satışa çıkartmam gerektegine bir türlü karar veremedim ( direkt ilanla yada bayiye )

ilanla direkt kendim satmak istersem satış öncesi ve sonrası hangi konulara dikkat etmem gerekir,

- Hangi evrakları hazırlamalıyım
- Satış işlemlerinin bana maliyeti ne kadar olur ( 2. el satın alırken yaklaşık 350 ytl gibi bir para harçamıştım )

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

selamlar aga . bence sahibinden.coma ilan ver kendin ilgilen derimmotorunun herşeyi tam ise al bi temiz kagıdı koy cebine müşteri çıkarsa ve aklına yatarsa al adamı hemen notere git ,satışını ver parayı almayı unutma tabi;) sonra yeni motor aramaya başla . bütün masrafları alıcı ödecek senin cebinden para çıkmacak.
şimdiden hayırlı olsun derim

reklam yapan bir bot o :) başta "riske girmeyen hiç bişey kazanamaz" yazmış :p

Arkadaşım şöyle sölemeliyim ki şu an da piyasa da satılık motor veya araba olarak in iyi sitelerden birisi Sahibinden.com ... Ver ilanını; Yaz oraya TLFN la irtibat kurunuz diye :) Adam arasın konusun uyarsa gelsin baksın motorunu... Sen her ihtimale karsı bir temiz kağıdı al ve motorun bagajına koyuver :mrgreen:

ÖNCe Noter satısı ; sonra da Trafikten Ruhsat işlemlerini hallediyosunuz beraber :) Kesinlikle masraflar aLıcıya aittir :p Ruhsatı üzerine vermeden bırakma adamı ; Yok noteri verdin sen git ben alırım ruhsatı üzerime gibi lafları boş geç :)

ÖNCe Noter satısı ; sonra da Trafikten Ruhsat işlemlerini hallediyosunuz beraber :) Kesinlikle masraflar aLıcıya aittir :p Ruhsatı üzerine vermeden bırakma adamı ; Yok noteri verdin sen git ben alırım ruhsatı üzerime gibi lafları boş geç :)

Olur mu canım yanlış biliyorsun.Noter devri yapıldıktan sonra alıcının 1 ay içinde ruhsatı üzerine alma zorunluluğu var.Sen noterle beraber devri yaptıysan satıcı olarak bundan sonraki olacaklar seni hiç bağlamaz.Ayrıca alıcı da ruhsatı bu 1 ay içinde istediği zaman çıkarır.Ki ben 3 kere peşine gittim ve de bir haftada verdiler.Yani satıcının da işi yok bu adamla sürtecek mi hep:queen:

arkadaşlar cevablar için teşekkürler

bende biraz araştırdım, noter satışından sonra ruhsat devrine kadar herhangi bir problem olursa sorumlu hala satıcı oluyor okudugum kadarıyla, yani motor herhangi bir olaya yada kazaya karışırsa ruhsat sahibini buluyorlar , sonra ben noter şatışı yapmıştım sorumluluk kabul etmem dem şansında olmuyormuş,

o yüzden bu ruhsat dervi işide bayagı bir önemli gibi, ama ruhsat devri bu kadar uzun sürüyorsa satıcı bu işi nasıl takip edecek yada alıcı ruhsatı üstüne almazsa satıcının ne gibi bir yaptırım şansı olur acaba?

arkadaşlar cevablar için teşekkürler

bende biraz araştırdım, noter satışından sonra ruhsat devrine kadar herhangi bir problem olursa sorumlu hala satıcı oluyor okudugum kadarıyla, yani motor herhangi bir olaya yada kazaya karışırsa ruhsat sahibini buluyorlar , sonra ben noter şatışı yapmıştım sorumluluk kabul etmem dem şansında olmuyormuş,

o yüzden bu ruhsat dervi işide bayagı bir önemli gibi, ama ruhsat devri bu kadar uzun sürüyorsa satıcı bu işi nasıl takip edecek yada alıcı ruhsatı üstüne almazsa satıcının ne gibi bir yaptırım şansı olur acaba?

Bence büyük saçmalık.Noter devri yapıldıktan sonra bu sorumlulukların satıcıdan kalkmış olması lazım.O zaman neden noter devri yapıyoruz ki adamlara niye para veriyoruz boş yere?Çok çok saçma:farao:

bence dırek ılan sahıbınden com ve motossıklet.net sana yetecetır 1 hafta satarsın motosıkletını kardesım

Okudugum kadarıyla ruhsat devrine kadar sorumlu hala satıcı
tabi ilk kez bir motor satacagım için emin değilim , ama şu ana kadar okuduklarım hep bu yönde ,

Arkadaşlar ; acaba alıcı ruhsat devrini almadan motoru teslim etmesem haksızlık etmiş olurmuyum ?

Arkadaşım yazdıklarımı okumuyorsun sanırım.Millet hepten devirsiz almaya çalışırken sen devri alınmış bir motoru elinde tutamazsın.Takma kafana o kadar.Ben de motorumu satıyorum senin gibi ilk defa ama noterle beraber senin hesabın kapanır diye biliyorum.He köprüden vs kaçak geçerse belki o etkiler ama noterin sana verdiği kopyayı kaybetmeyeceksin.Hiç birşeycik olmaz:cat:

Motosikleti
Hyosung GT 250 Comet, Aprilia Scarabeo 200ie
Noterden sonra olay artık senden çıkar diye biliyorum ben de.. Hem bir terslik olursa satış esnasında noterden aldığın o kağıt seni her türlü haklı çıkartır biraderim, ayrıca alan kişi 1 ay içinde ruhsatı üstüne geçirmezse kendisi ceza ödemek zorunda kalır, yani noterden sonrası seni ilgilendirmez alan kişiye de "sen motorun yeni ruhsatını çıkartmadan motoru vermem" demek de yapabileceğin en manasız ve saçma şeydir bunu da sakın unutma..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar