Herkese Merhaba Arkadaslar,
Isim nedeni ile cok firsat bulamadigim forumlara ancak bu saatlerde nadir olarak girebilmekteyim.
Asagidaki konularda bugune kadar karsilastigim ufak sorunlar ve sorularim yer aliyor.
34 FL 1962 plakali enjoyridemi 11 Nisan 2008 de 0km aldim.
Suan itibari ile 3400km yi devirmis bulunuyorum ve asagidaki konular hakkinda fikirlerinizi, tecrubelerinizi ve cozum onerilerinizi almak isterim.
1) Trafikte 10 dk dur kalktan sonra titreme ile kalkma veya titrerken bir anda kavrama ve firlama yasiyorum, sorun debriyaj plakasinda olabilirmi? genel bir sorunmudur?
2) Tam gaz olarak yol yapma denemelerimde 9 bin devirde 3 dk yol aldiktan sonra devir 8,5 e dusuyor ve birdaha imkansiz 9bini gormuyor. Acaba gaz kesici bir uygulama varmi Joyride 200 lerde ?
3) 30 YTL ye dolan depo ile 200km uzerinde 1 veya 2 sefer yol kat edebildim. Her km de artci ile seyahat ettigimi belirtmeliyim.Bu degerler normalmi sizlere kiyasla?
4) Isim geregi 3000 km bakimina halen gidemedim, onereceginiz servis ve tahmini 3000 bakim ucretlerini belirtebilirmisiniz?
5) Bujileri NGK iridyum ile degistiren arkadasimiz var mi, var ise benzin sarfiyatinda ciddi bir dusus gerceklestimi?
6) Lastik ebatlarimiz biraz zor bulunuyor gibi bu nedenle arastirma yapmis ve denemis arkadaslar tecrubelerini ve goruslerini belirtebilirler mi?
Bu ufak tefek aklima takilmis sorular haricinde makinamdan cok memnunum.
Bu haftasonu 3.000 bakimimi yaptirmayi dusunuyorum umarim zaman bulabilirim.
Herkese selamlar olsun.
Saygilarimla.
Selam Berkmen, önce hoşgeldin, sorularına gelince;
1- 3000 bakımını yaptırınca, varyatör temizliğide yapılacaktır o vakit bu sorun geçecek.
2- buna cevap veremeyeceğim benim makinada devir göstergesi yok.
3- ne kadar ağır ve genişseniz o kadar çok benzin harcarsınız, dolayısıyla sizin değerler normal hatta iyi bile denilebilir.
4- istanbul veya çevresindeysen Altan motor derim.
5- hiçbirşey farketmeyecek paran cebinde kalsın.
6- Yukarıda Boo_74 arkadaşımız bu konuda oldukça detaylı çalışmalar yapmış ve bizlerle paylaşmış, yetinmemiş birde SYM ile bizzat mail görüşmesi yapıp tavsiye almış :cat: Kendisini tebrik ediyorum ve bizimle paylaştığı içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
Selamlar&saygılar.