Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Buji mi deiştim kardeş ; CR8E taktırdım.. Aynen 35 YTL bayıldım... Diğer dediklerini bakmak lazım da kim bakacak :silent: msn den ekledm seni :)

bende chopper var ama spor bişi alırsam bunun yanına cbr 125 yada biraz daha yuksek cc sını alırım ne de olsa honda arıza yok herkese kazasız sürüşler güzel bi motor çıkarttı cbr 125 i çıkartmakla :)

görkem merhaba büyük ihtimal istanbula gelicem okumaya marmara universitesi teknik eğitim fakültesi ... bu mekan nerede hangi ilçe de ? kampüs nerede ? benim cıbır işi yaş gibi bir türlü alamadım motosikleti.. paramız var bu seferde okumaya gidecek off offf :pr::pr::pr::pr::pr:

Göztepe'de güzel yerde

bize serviste bujinin bişey farkettirmediğini söylemişlerdi.
hatta görkem biliyordur yüksek devir için olmayan bujiden taktılar ama motor gayet güzel gidiyordu.

Buji mi deiştim kardeş ; CR8E taktırdım.. Aynen 35 YTL bayıldım... Diğer dediklerini bakmak lazım da kim bakacak :silent: msn den ekledm seni :)

arkadaşım paranız bol sanırsam CR8E bujilerin fiyatı 35 ytl değildir.Kanmayın bu bujileri sizlere satanlara.CR9EIX irdiyum bujini fiyatı 35 ytl siz nasıl oluyorda CR8E bujilere bu parayı veriyorsunuz.....
22mg8.jpg

taplodaki en değerli bujiyi görebilirsiniz.Fiyatlarıda sırası ile 8 ytl 17 ytl 35 ytl

bize serviste bujinin bişey farkettirmediğini söylemişlerdi.
hatta görkem biliyordur yüksek devir için olmayan bujiden taktılar ama motor gayet güzel gidiyordu.

onu sana söyleyen servis halt etmiş.Motordaki en iyi performans araçlarının başında buji gelir.

Son düzenleme:
Valla aldık bir kere :) Seni msn den eklemiştim kabuL etmedin mi???

Bu arada KESER nerelerde arkadaşlar MSN e de gelmiyo bayadır :silent:

Evet arkadaşlar bu gün cbr 125 R'a 130/70/17 HF918 duro marka lastik taktık.Bu konuda bir çok arkadaş soru soruyordu..
Lastiğin avantaj ve dezavantajlarını sıralamak gerekirse ....
Kalkışta biraz kayıp var ama rahatsız edici değil kesinlikle..
Benzinde bir fark görmedim.
Görünüş tatmin edici
Virajlarda yatmak daha güvenli ve güvenide hissettiriyor..
1-2 nci vitezdeki ivmelenmelerde sorun yok gibi fakat 3 v3 4 ncü vitezde az da olsa bir ivme kaybı mevcut
İki kişi ile yaptığımız testte ise performans düşüklüğü yaşadık.Rahatsız ediyor
Tek işi ile bu kesinlikle söz konusu değil ayrıca şu an eksoz monifolt lastiğim sakat durumda iken bu sonuca ulaştık yarın yeni monifolt lastiğini takınca tekrar test edeceğiz..
bunlarda resimlerimiz...
dsc01380aw6.jpg

dsc01382tv4.jpg

dsc01381rw2.jpg

dsc01383vb2.jpg

dsc01384te5.jpg

dsc01385yt8.jpg

dsc01386ug9.jpg

SONUÇ MÜKEMMEL !!!!!

Arkadaslar selam salı günü CBR ımı devr alacağım allahın izniyle. Yalnız şimdi noter satışı kalktı bu durumda tüm işlem emniyete geçti emniyette gerekli olan evraklar nelerdir ve toplam tutan ücret ne kadardır gerçekten tam bilgi sahibi olan arkadaslar yazarsa sevinirim. İyi geceler

1 ocak 2009'a ertelendi devir işlerinin emniyete geçmesi:cat:Noterden aynen devam.160-180 ytl arası birşey öperler yanılmıyorsam:cherry:

blackhawk

Bir çok yazıda görmüş olduğum motoruna iridyum buji taktıran arkadaşlar var. Peki iridyum buji nedir, nasıl çalışır ve motora nasıl performans katar?

iridumsparkplugse26105xu6.jpg

Buji kıvılcımla ateşlemeli motorlara sahip taşıtlarda en önemli parçalardan biridir. Buji, kıvılcımla ateşlemeli motorların optimum performansını ve güvenilir çalıştırılmasını önemli bir oranda belirler. Bu özellikle bujinin ve onun özel dizaynlarının artarak önem kazandığı modern motor yönetim sistemlerinde kullanılmasını sağlar.

Bujinin görevi, yanma odasına endüksiyon bobini tarafından üretilen yüksek voltajın iletilmesi ve elektrotlar arasında oluşturulan elektrik kıvılcımı vasıtasıyla yakıt/hava karışımının yakılmasını sağlamaktır.

İridyum bujiler yüksek ateşleme sağladıkları için yanma odalarındaki benzin-hava karışımının daha yüksek güçle patlamasını sağlayıp performans artışına yardımcı olurlar. Ancak iridyum bujinin normal bujiye yani içinde bakır yada bakır özlü nikel - krom çubuk elektrot olan bujiye göre daha yüksek ateşleme yapabilmesi için yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Çünkü bujiler tek başlarına elektrik üretmezler onlara bu elektrik akımını motorlarımızda bulunan ateşleme bobinleri sağlar. İşte burada küçük bir sorun baş gösteriyor iridyum buji kullanımında bakıra göre daha yüksek bir özgül kütleye sahip olan iridyumun ( civaya yakın ) ateşlemeyi sağlıklı yapabilmesi için daha yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Yani eğer iridyum buji kullanacaksak ateşleme bobinlerimizide ona göre değiştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde normal ateşleme bobini iridyum bujiye gerçek randımanla ateşleme yaptıramayacağından performas kaybına sebep olabilir.

Zaten performan yükseltmek için yüksek ateşlemeye sahip bobin sistemleri çoğu motor markası için kit olarak satılmaktadır. İridyum bujiler bu kitler takıldıktan sonra kullanılırsa motora modeline ve gücüne göre 5 ile 20 beygir arasında güç kazandırabilir. Normal ateşleme bobini ile iridiyum buji ise çok büyük olmasa bile 2-3 beygir güç kaybına sebep olabilir..........
piciridiumf2377bzk7.jpg

sparkplugstructure450f2uk2.jpg

Son olarak şunu ekleyeceğim gece yapılan illegal drag yarışlarında risk göze alınarak farlar kapalı yarışılır. Nedeni ise bobinlerin çekeceği ve bujilere göndereceği elektrik akımını biraz olsun arttırabilmek ve daha yüksek ateşleme yaptırabilmektir. Bazılarınıza garip gelebilir ama farları tamamen kapalı bir motor açık olan aynı motordan çok azda olsa daha fazla güç kazanır bu da direk konuyla ilgilidir.

Kaynak: www.fazerturkiye.org

Ayrıca lastik hayırlı olsun...
Fakat ben michelin sporty'i daha çok yakıştırıyorum cıbıra.

Son düzenleme:
bizim farlar hep yanıyo daha 1-0 yenik başlıyoruz..:p
valla bize normal buji takmışlardı ama motor gayet güzel gidiyodu.demekki iridyum taksam benim motor uçar :p:p

duro lastikte yakışmış valla lastiğin üstündeki şekiller ön lastiğe benzediği için güzel olmuş:cat:

Son düzenleme:
1 ocak 2009'a ertelendi devir işlerinin emniyete geçmesi:cat:Noterden aynen devam.160-180 ytl arası birşey öperler yanılmıyorsam:cherry:

Peki Emniyetteki işlemleri noter satışı aldıktan sonra satıcı ile bi ilişkim kalmadan ruhsatı alıp 1 ay (30 gün) içerisinde yaptırabiliyorum değil mi ?

Tabiki yaptırıyorsun.Bir ay boyunca yanında aldığın adamın üzerine olan ruhsatı bulundurarak rahatca dolaşabilirsin:cat:

Tabiki yaptırıyorsun.Bir ay boyunca yanında aldığın adamın üzerine olan ruhsatı bulundurarak rahatca dolaşabilirsin:cat:

Buna sevindim yani önce bi 150 ödeyip motoru rahat rahat alayım 1 ay sonra 50-60 neyse onu emniyete öderim param bitti yahu motoru zor aldım bide noter çıktı başımıza ne güzel kalkıyordu allahın belası şey neyse ki az önce şöyle bir video izledim biraz keyfim yerine geldi ama ağzım açık kaldı birde siz bakın video ya

http://www.arabacenneti.com/kim-bu-cilgin-turk-o-nasil-motor-kullanis.html/

bizim orjinal zincirde bakla yokmu arkadaşlar. arka ayar sonda ve zincirim çok gevşek, ya bakla aldırmam lazım ya da değişim. :(

satılık cbr 125 3500 kmde aklınızda bulunsun isteyen varsa... fiyat 4000 ytl istiyorum. motor siyah resimdeki motor. kazasız ve çiziksiz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar