- Konu Yazar
selamlar herkese. bizim ybrlerin artık kronikleşmiş arka sinyal kopmalarından bugün benim de başıma geldi
sağ tarafı pattex auto A-B karışımıyla yapıştrmıştım ama 2 sinyalimiz olduğu için arkadaşım da sağolsun sol tarafı kopardı
bende soluğu yedek parçacıda aldım hatta beraber aldık.
ilk uğradığım dükkandaki fiyat, parça yan sanayı oldugu halde yüksek geldi. 28ytl söledi. ikinci uğradığım dükkanda ise zaten daha önceki motorlarıma da alışveriş yaptığım yerdi ve burdan MT'den bir arkadaşımızın da çalıştığı dükkan
burda fiyat 17 ytl. yan sanayi de olsa tıpkısının aynısı
kırılsa yine ordan alır yine değiştiririm
tabi güleryüzle karşıladı murat beni
neyse ayaküstü muhabbetten sonra durumu söledim gitti arka depolarına baktı baktım elinde çamurlukla geliyor tabi sevindim ben
sinyal tekere dolancağına hemen aldım koydum motora doğru eve
getirdim takım çantasını ve değiştirme işine koyuldum başlama saatim ve bitirdiğimde 1saat 25dk sürmüş
işte bi kaç fotoğraf 
bu eski çamurluk. çantayı da ordan aldım ama çantayı onlara taktırdım :cherry::cherry:
ilk önce yan grenajları birini kontak anahtarıyla diğerini de yıldız tornavidayla çıkarın
solda akünün olduğu tarafta, koltuğun altında 2 tane civata var onları çıkarın ve sağdaki yine aynı yerde 1 tane civata var onu da çıkarın.
koltuğu da deponun olduğu taraftan kaldırarak alıp yere indirin 
ilkönce kabloları çıkarcaz
ortadaki çiftli soket ortak. yani iki sinyalden de siyah olanlar buraya takılıyor.buna dikkat edin
soldaki kahverengi sağ sinyale sağdaki yeşil de sol sinyale gidiyor. :9 bunları söktükten sonra yanlış bağlasanız bişey olmaz sadece sinyalleriniz çapraz çalışır
bende öyle oldu :queen: sonra değiştirir düzeltirsiniz 
buda bir civata var, çamurluğu şasiye önden tutan civata, bunu sökün
dikkat edin orjinal civatalar çabuk sıyırıyor. ben en kısa sürede hepsini değiştircem. 
burdaki iki civata plakalığı sökmek için isteğe bağlı. isterseniz sökebilirsiniz ister çamurluğu çıkarttıktan sonra sökersiniz.
ben söktüm 
(sinyallerin eski hallerini görüyosunuz dimi
r: :mrgreen:
)
burdaki tam tepedeki kabloların diplerindekiler de çamurluğu şasiye tutan civatalar. bunları da alın. :cat:
tüm civataları söktükten sonra zaten eskimiş olan çamurluğunuzu yavaşça isterseniz sertçe :mrgreen: geriye doğru çekerek çıkartın
çamurluk çıktı
fark görüyomusunuz ? ucundaki reflektör haricinde ben göremedim aynısı işte
hemde orjinalden 53ytl daha ucuz :bounce:
bu foto çok önemli :queen: ybrnin kuyruğunu kesecekler için ilham kaynağı olabilir :queen:
(lastik için üzgünüm yenisini alacam.söyliceklerinizi duyar gibi oldum :salut:
ale:
)
üstte anlattıklarımın tam tersinini yaparak çamurluğu yerine yerleştirip, plakanızı da yerine yerleştirip civatalarını sıkıştırın
çok güzel oldu demi?
başladığınız bir işi severek ve zevkle yapıp çok güzel bir şekilde bitirmenin verdiği huzur ve sevinç yüzümden okunuyor olmalı
artık motorumuza daha bir içten ve daha bir zevkle binebilirsiniz
çünkü;
siz çok şanslısınız çünkü bir motosikletiniz var
hoşçakalın :wiinkk::bounce::cat::rendeer:
*not:2. resimde elimde tuttuğumun ne olduğunu biliyormusunuz ? körülenmiş bir çıkış kablosuna benziyor... ?
**not: mod arkadaşlar daha uygun gördüğünüz yer varsa orda isterseniz sabitlersiniz, gerek görmüyorsanız canınız sağolsun maksat paylaşım olsun
(erhan abi-skullhunter, stickerlar için teşekkür ederim
)
vay be . demekki herkes biliyomuş değiştirmeyi. bizde boşa uraşmışık....:salut:
bu eski çamurluk. çantayı da ordan aldım ama çantayı onlara taktırdım :cherry::cherry:
ilk önce yan grenajları birini kontak anahtarıyla diğerini de yıldız tornavidayla çıkarın
ilkönce kabloları çıkarcaz
buda bir civata var, çamurluğu şasiye önden tutan civata, bunu sökün
burdaki iki civata plakalığı sökmek için isteğe bağlı. isterseniz sökebilirsiniz ister çamurluğu çıkarttıktan sonra sökersiniz.
(sinyallerin eski hallerini görüyosunuz dimi
burdaki tam tepedeki kabloların diplerindekiler de çamurluğu şasiye tutan civatalar. bunları da alın. :cat:
tüm civataları söktükten sonra zaten eskimiş olan çamurluğunuzu yavaşça isterseniz sertçe :mrgreen: geriye doğru çekerek çıkartın
bu foto çok önemli :queen: ybrnin kuyruğunu kesecekler için ilham kaynağı olabilir :queen:
(lastik için üzgünüm yenisini alacam.söyliceklerinizi duyar gibi oldum :salut:
üstte anlattıklarımın tam tersinini yaparak çamurluğu yerine yerleştirip, plakanızı da yerine yerleştirip civatalarını sıkıştırın
çok güzel oldu demi?
başladığınız bir işi severek ve zevkle yapıp çok güzel bir şekilde bitirmenin verdiği huzur ve sevinç yüzümden okunuyor olmalı
artık motorumuza daha bir içten ve daha bir zevkle binebilirsiniz
çünkü;
siz çok şanslısınız çünkü bir motosikletiniz var
hoşçakalın :wiinkk::bounce::cat::rendeer:
*not:2. resimde elimde tuttuğumun ne olduğunu biliyormusunuz ? körülenmiş bir çıkış kablosuna benziyor... ?
**not: mod arkadaşlar daha uygun gördüğünüz yer varsa orda isterseniz sabitlersiniz, gerek görmüyorsanız canınız sağolsun maksat paylaşım olsun
vay be . demekki herkes biliyomuş değiştirmeyi. bizde boşa uraşmışık....:salut:
Son düzenleme: