- Konu Yazar
1-orjinalde yakıt göstergesi olmayan motosikletlere dışardan eklenebilecek ve gerçek yakıt miktarı ve sarfiyatını gösterecek bir diijital gösterge.
2- analog km göstergesi olan motosiklere gerçek değerleri gösterebilecek bir dijital gösterge.
3- yakıt harcama miktarı ve yol hesaplaması yaparak kalan yakıt miktarıyla gidilebilecek mesafeyi hesaplayan bir cihaz ( 2008 peugeot otomobillerde görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. hala da gidiyor)
benden bu kadar... umarım yardımcı olmuşumdur..
1- açıkçası yakıt miktarı dijital olarak nasıl ölçülür, detaylı bilgim yok.İlk tahminim basınç ile olur, fakat bu da depodan depoya değişeceğinden kullanışlı olmaz.Maliyetli ve komplex olacağından şimdilik eliyorum, analog sistemler daha uygun ve ucuz olur sanırım.
2-piyasada mevcut
3- çok ama çok komplex bir sistem, her motorun üzerinde ayrı ayrı uygulanması ve montajlanması lazım.O nedenle bu seviyede imkansız
hali hazırda bazı yöntemler var ama motor çalınırsa bulunmasıyla ilgili bir konuya ne dersin
piyasada gps sistemiyle bulanlar var, acaba daha ucuza gsm sistemi ile bulunabilirmi diye düşünüyorum,fakat büyük ihtimalle o da vardır, detaylı araştırma yapmak lazım
Kızıl ötesi ile öndeki araca veya artık duvara hedeflenen ve hız ile durma mesafesine göre ikaz veren bir alet ( her motorun durma mesafesi farklı ona göre ayarlanabilir ), nasıl olurdu, böylece takip hızımızı da otomatik olarak ayarlamış olurduk
mesafe ölçme cihazla olur, fakat durma mesafesi bildiğiniz gibi yalnızca hıza bağlı değil. Motorun kendisi, lastik durumu, yol şartları vb. birçok değişkene bağlı olduğundan, sistem sağlıklı çalışmaz. Ben de sisteme güvenip de kaza yapan kimsenin sorumlusu olmak istemem
Yatma açısına gelince, ilk aşamada bana pahalı ve uygulaması zor bir sistem gibi geldi.İşin artı ve eksilerini düşününce, her motorun yatma potansiyelinin farklı, ve devrilme sınırının lastik ve yol şartlarına bağlı olacağı için devrilme sınırını sistem kesin olarak belirleyemez. Sadece açıyı bulmak için de böyle bir dijital sistem bence son derece maliyetli ve gereksiz olur. Onun yerine analog bir sistem ayarlanabilir.(suyla yapılanları görmüştüm, onun daha gelişmişini yapmak lazım