Yamaha Fazer 600 Mü Honda Cbf600 Abs Mi?

diyeceğim seyin yanlış anlaşılmasından korkuyorum aslında;
cadde motorcusuysan senin için onemli olansa fazer,
ben kaliteye sorunsuzluğa bakarım diyorsan cbf

b+rk bunlar senin düşüncelerin....

Bana göre ise yazından bu parafrafı alıp '' ben kaliteye sorunsuzluğa bakarım diyorsan '' bu nedenden dolayı Fazer aldığımı söylemek isterim. Bundan şu sonuç çıkmasın CBF600 kötü motordur. Hayır! Kesinlikle değil ama Fazer ile kıyaslamaya kalkarsanız her yönden Fazer daha iyidir. :wiinkk:

Bunu serkani arkadaşımda güzel bir parafrafla dile getirmiş zaten. :bounce:

cbf yi tercih etmek lazım fazer 600 gerçekten çoğu testte vasat çıkmıştır...

neden olmasın...ama belki 1000 liğini alırım:mrgreen::p

Aynı zamanda bundan nerdeyse 1 sene önce bu düşüncede olan arkadaşım bile bugün Fazer aldığına göre fazla söze gerek yok kanımca. :bounce:

Özgürlük karakterimdir.

Şu ABS olayı beni çok etkiliyor. Gün geçtikçe ABS sistemli bir motorum olmalı diye düşünüyorum. Önce güvenlik diye düşünüyorum ve ABS diyorum.

Şu ABS olayı beni çok etkiliyor. Gün geçtikçe ABS sistemli bir motorum olmalı diye düşünüyorum. Önce güvenlik diye düşünüyorum ve ABS diyorum.

sonuna kdr haklısın ztn heralde abs li modeli kıyaslıyolardır diye dusunmustum :silent: s2/a ... imkan warsa abs siz motora binilmemeli geçen otobanda 120 ile giderken frene asılıp durmak zorunda kaldık v:silent:e ok gibi durdu makine. Allah korrusun eski motorum olsa :farao:

Gelin sizi Fazer katiliyle tanıştırayım: ....

Siz onu tanıdınız...

Hayır kesinlike ikisi de değil sakın aldanmayın dikkatli düşünün SUZUKI den şaşmayın kesinlikle ve kesinlikle SUZUKI GSR 600 ABS kullandıktan sonra vazgeçemezsiniz GSR ye binmeden diğer modellere bakmayın :)))))

Şimdiii, sevgili arkadaşlar görüyorum ki burada herkes kendi şahsi fikrini belirtmiş. Öncelikle belirtmek isterim ki otaya bu şekilde fikir aşuresi yapmanın kimseye faydası yok.

Küçümsemek asla değil ama sözgelimi 125 cc lik çin malı kullanan bir arkadaşımızın kafasına göre şu iyi bu iyi demesinin ölçüsü nedir ki?

Teknik özelliklerini çok iyi bilmeden, büyük makinaları birer birer ve uzun süreler kullanmamış, hangi markanın hangi modelinde ne gibi karakteristlik özellikler var keşfetmemiş, velhasıl kelam makinaları soluklamamış/yaşamamış arkadaşların motosikletin tipine ya da kendisine ne ifade ettiğine göre yorum yazması tartışma işinin kalitesini düşürüyor.

En azından yurt içi ve yurt dışındaki;

Resmi satış rakamlarını ve tarafsız inceleme yazılarını araştıran şu başlığın içinde barındırdığı sualin cevabını zaten bulacaklar.

Benden de bir tercih yanıtı almak istiyenler için üsteki yazdıklarıma ekleyemeden geçemem;

Güç dağılımı, genel ağırlığı, dengesi, özel döküm teknolojisi barındıran tek parça ve kaynaksız ahtapot şasesi, tam dijital ve multifonksiyon gösterge paneli, saniyede 50.000 hesaplama yapan bir düzüne sensörü, sınıfının üstündeki motosikletlerde bile olmayan gurup enjeksiyon sistemi, sınıfının altındakilerden bile daha az yakıt sarfiyatı, motorunun r6 dan adapte edilen son derece güvevli ve kendini fazlasıyla ispatlamış oluşu, motor ömrünün en ağır koşullarda 160.000 mil düzgün bakımlarda ve normal şartşarda 300.000 km'lik inanılmaz bir ömrüre sahip olması, işçilik kalitesi ile diğer Japon'ların lideri olması, made in Japan; Japonya'da üretilmesi, 180'lik arka tekeri, çekik farları, eşsiz şıklıktaki egzozları; işin özü sanat eseri gibi duran inanılmaz tasarımı, avrupanın en çok satan motosiklet modeli oluşu, ikinci el piyasasının canlılığı, yedek parçalarının diğer markalara nazaran inanılmaz uzucluğu ve daha aslında şu an aklıma gelmeyen bir bu kadar daha özelliği nedeni ile Yamaha Fazer. Yani sınıfının tartışılmaz lideri...

Evet oldukça kaliteli bir motora sahip ve 600cc sıralı 4 silindirliler arasında en düşük yakıt tüketimi olan bir motor.Bu arada frenlerden bahsetmemişsin. Eee frenler ne durumda.:wiinkk:

peki benim bu konuya ek olarak bir sorum var..
son 2 mesajda suzukiyi öne çıkarıyor:)
bildiğim kadarıyla gsr de 98 beygır(yanlışsam düzeltin lütfen)
gaz kolu fazer gibi on/off şeklindemi çalışıyor..yoksa daha uysal denilebilirmi?

fazer biraz daha öne çıkıyor fiyat yedek parça pratiklik...

Motosikleti
Pancar Motoru
Evet oldukça kaliteli bir motora sahip ve 600cc sıralı 4 silindirliler arasında en düşük yakıt tüketimi olan bir motor.Bu arada frenlerden bahsetmemişsin. Eee frenler ne durumda.:wiinkk:

ABS= sorun yok. Diğer markaların bahsedilen modellerinde ABS'yi kaldıralım bir de öyle karşılaştıralım o halde.
Hala sınıfının liderini neden olmadık yere hırpalamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum.
Ama dediğim gibi;
GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Buraya gereksiz yere mesaj yazıyoruz...

dostum cbf 600 e de fazer a da uzun süre bindim. cbf in piyasası biraz düşük ve sürat yok, gerçi ben 215 bastım . konforu aynı ikisininde. şekil olarak fazer daha yakışıklı. bence fazer al.

Son düzenleme:
Ben fazer almadan önce gsr600ü çok düşünmüştüm sonra fazer a kaydı gönlüm.Alalı 1 yıl oldu hiç pişman olmadım ayrıca cbf almayıda hiç düşünmedim.

CBF600'lerin şehir içi ve dışı sakin ve hırçın kullanımı ile ilgili yakıt durumları ile bilgi verirmisiniz?

ŞEHİR İÇİ SAKİN 100 KM ....... LT YAKIT TÜKETİR..
ŞEHİR İÇİ HIRÇIN 100 KM ....... LT YAKIT TÜKETİR..

ŞEHİR DIŞI SAKİN (100-110 KM/H) 100 KM ....... LT YAKIT TÜKETİR..
ŞEHİR İÇİ HIRÇIN (130-140 KM/H) 100 KM ....... LT YAKIT TÜKETİR..

Gibi.. Yorum katmadan sadece rakamlar... Teşekkürler...

feyzır :D fazer abicim tek geçerim...Ya vstorm derim yada fazer --- cbf 600 de ön grenaj yok fazer çift farlı xenon oofff yani

hayalimdeki motorlardan biri fz6 fazer.ileride belki birgün.çok zor ama hayali bile güzel

CBF600'lerin şehir içi ve dışı sakin ve hırçın kullanımı ile ilgili yakıt durumları ile bilgi verirmisiniz?

ŞEHİR İÇİ SAKİN 100 KM ....... LT YAKIT TÜKETİR..
ŞEHİR İÇİ HIRÇIN 100 KM ....... LT YAKIT TÜKETİR..

ŞEHİR DIŞI SAKİN (100-110 KM/H) 100 KM ....... LT YAKIT TÜKETİR..
ŞEHİR İÇİ HIRÇIN (130-140 KM/H) 100 KM ....... LT YAKIT TÜKETİR..

Gibi.. Yorum katmadan sadece rakamlar... Teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar