Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Koltuğu etkileyecek kadar vibrasyon olması , garip... Normalde yüksek devirlerde önce peglerde sonra elciklerde hissedilir vibrasyon...
Ben motorun en iyi torkunu verdiği 10.000 devirde vites değiştirirdim , hiçbir rahatsızlık da duymazdım.
Motorunu işini bilen bir servise göstersen fena olmaz.

Koltuğu etkileyecek kadar vibrasyon olması , garip... Normalde yüksek devirlerde önce peglerde sonra elciklerde hissedilir vibrasyon...
Ben motorun en iyi torkunu verdiği 10.000 devirde vites değiştirirdim , hiçbir rahatsızlık da duymazdım.
Motorunu işini bilen bir servise göstersen fena olmaz.

10.000 de nası değiştiriyosun motor patlıcak gibi oluyo...:silent:

Bide vites değiştirdikten sonra yani gazı kesip debriyaja bastıktan sonra devir artmaya devam ediyor gaz vermediğim halde 10.000 de atsam yani vitesi motor havaya uçar:silent:

gazı kesip debriyaja basınca devir mi artıyor?... o da iyi...

Evet o tarz bişi oluyo.Hatta motorun sahibi sedat abi yani stok tanırsın sen Görkem onun şimdi kardeşinde motor kardeşi de benim ark olur artçı olarak bindim motora kaç kez bu olay başımıza 2 3 kez geldi:silent:

Bu olay normal değil... sanırım gazı tam kapatmayı unutuyor arkadaşın... Eğer gazı kapatıyorsa her şekilde devir düşer...
1- gaz takılı kalırsa devir artar
2- jigle teli gerilirse devir artar
3- debriyaj kaçırıyorsa motor gitmez devir artar (gazın da açık olması gerek)

Fakat durum bunlardan biri olmadığı için kanımca neden kullanıcı hatası.

Bu olay normal değil... sanırım gazı tam kapatmayı unutuyor arkadaşın... Eğer gazı kapatıyorsa her şekilde devir düşer...
1- gaz takılı kalırsa devir artar
2- jigle teli gerilirse devir artar
3- debriyaj kaçırıyorsa motor gitmez devir artar (gazın da açık olması gerek)

Fakat durum bunlardan biri olmadığı için kanımca neden kullanıcı hatası.

Benim tahminim debriyajla ilgili bi problem çünkü bazen vites atmak için ark debriyaja basıp gaz verip öle atıyor ama serviste bişi olmaz yağı değişince düzelir dediler:silent:

hızlı vites değiştirmeye çalışırken gazı ayarlayamayabilirsin. bu normal önceden bendede oluyodu ama alışırsın zamanla. bence motorda bir sorun yok.:cat:

10.000 de nası değiştiriyosun motor patlıcak gibi oluyo...:silent:

Bide vites değiştirdikten sonra yani gazı kesip debriyaja bastıktan sonra devir artmaya devam ediyor gaz vermediğim halde 10.000 de atsam yani vitesi motor havaya uçar:silent:

walla ben devamlı redline gidiyorum yani 11000~12000 fazla bi titreşim yok sadece 9000 devirde peglerden ve elciklerde kısa süreli bi titreşim alıyorum daha sonra 120km hıza çıktığımda biraz vibrasyon oluyo oda 6. vitese attığımda düzeliyo ama ben 6. vitesi hiç kullanmıyorum diyebilirim... biraz devirli kullanırsan motorun yüksek devirlere alışır gibime geliyor ama tam bilgili değilim....

Bu konuda vardı... Sağ üstteki arama kısmıyla birşeyler bulabilirsin sanırım...

bakmıştım zaten ama bulamamıştım görkem istediğim markaların yok yani dyno verileri...

bu arrow 2004 dyno graph http://www.arrow.it/oggetti/SC Honda CBR 125 R 04.pdf

ayrıca arrow full system yokmuş türkiyede sadece tüpü varmış bende sanırım yarın leovince full system eksoz taktırıcam şuan kesin değil ama %70 falan taktırıcam...

Son düzenleme:
Arrow vardı full sistem... Ama şimdi bilmiyorum... Leo çok büyük , eşşek , kelebek mi ne öyle bir söz vardı :p

Arrow vardı full sistem... Ama şimdi bilmiyorum... Leo çok büyük , eşşek , kelebek mi ne öyle bir söz vardı :p

YAA GÖRKEM neden aklıma karpuz kabuğu sokuyosun ki sen şimdi :pr: devil mi alıyım şimdi ne yapayım arrow sadece tüp 275€ ben o parayı bi tüpe hayatta vermem piknik tüpü takarım motora daha ii :p offf yaaa:salut:

0505071817av9.jpg

Micron getirt yurt dışından :p :p

palmiyeii1.jpg

Son düzenleme:
Ben de Sizden biriyim artık arkadaŞLAr :)

Şimdi soruyorum arkadaşlar :) Arka lastik 130 ön lastik 100 lüktür...

110 km/h geçmiyor.. Zorladım olmadı :) bi de 3. vitesten sonra 8000 devire kadar çok yavas gaz yiyo??? acaba neden ??? Özellikle rampalarda cok yawas hızlanıyo...

Bi de stickerların yarısı kopuk :) Nerden bulurum :)

Lastikler motoru çok zorluyor , en azından ön... Değiştireceğin zaman ön için orjinal boyutlara dönmeni tavsiye ederim.... Hadi arkanın kalınlığı sevdasından vazgeçemezsen de , arkaya michelin sporty tavsiye ederim...
Sticker'ları almaya kalksan çok pahalı olur... Bir reklamcıda yaptırabilirsin.

20-30 km düşürür mü lastikler motoru... Rampalarda yavas hızlanması da mı bundan acaba??? Lastik değilse ne olabilir ???

arkadaşlar bazı makinelerde mesela 120 km ye kadar 8 subap çalışır sonrasında 16 subap devreye girer.buda demek oluyorki 120 den sonra yakmaya başlıyo makine,bizimkilerde böyle bi durum söz konusu olurmu gerçi 2 subap var ama...:D
90 km den sonra çok yakar abi.... diye genel bi yargı var nedir bu işin aslı bir bilen varmı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar